Close

Strona 44 z 371 PierwszyPierwszy ... 3442434445465494144 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 431 do 440 z 3702

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez deoc Zobacz posta
    Moze Cie zdziwie, ale Leopard'a 10.5 na zwyklym PC mialem jakies pół roku temu... instalacja troche mi zajeła (raptem 3x po ok.6h) no i pozniejsza wydajnosc byla srednia.... ale byla.... tak samo jak mam linux'a na PS3 - takie czasy.... nie zdziw sie, ale majac dzis Mac'a wlasnie instalowal bym Snow Leoparda 10.6...
    Sam stoje przed dylematem co do "zdjec" kupic... .czy iMac 24" czy moze C2Q + jakis porzadny monitor.... jak mnie ktos przekona ze kolory na Macu beda OK takie jak na np. Eizo S2431W(H),
    Bo do grania to służą konsole.... wiem bo mam wszystkie tylko czasu brak...
    Ja tam przekonywać nikogo nie będę... powiem Ci że siedziałem też troszkę pod Leo10.5 (w celach dydaktycznych) na HM wydajność była bdb, miałem C2D2,13GHz+2GBRAM+X1950PRO i śmigało naprawdę fajnie, do samego systemu przekonałem się i to bardzo, dlatego też od ponad 2 tygodni mam nowego iMac'a 24", wszystko chodzi świetnie, szybko i bezgłośnie. Obawiałem się szyby ale teraz się cieszę że jest (po drodze miałem też iMaca G5 20" white). Zdjęcia wydają się być bardziej kontrastowe i nasycone to fakt ale widzę żadnych przekłamań w barwach, nie pracowałem na EIZO o którym piszesz więc wypowiadać się nie będę, wcześniej miałem grzyba (PC) podłączonego do Apple Cinema HD 23", obraz był jak dla mnie bdb, teraz wydaje mi się jeszcze lepszy, szyba naprawdę sprawia że zdjęcia ogląda się jak w "różowych okularach" trzeba to po prostu samemu zobaczyć i ocenić czy odpowiada Ci czy nie, mi zdecydowanie tak.
    5D|17-40/4L|24-105/4L|50/1.8|135/2L flickr

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Shexbeer Zobacz posta
    wcześniej miałem grzyba (PC) podłączonego do Apple Cinema HD 23", obraz był jak dla mnie bdb, teraz wydaje mi się jeszcze lepszy, szyba naprawdę sprawia że zdjęcia ogląda się jak w "różowych okularach"
    Ehhh... Przemaluj telewizor na bialo i przyklej logo Apple -- na pewno wtedy obraz tez bedzie lepszy...
    OMG co za bzdury!
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    Ehhh... Przemaluj telewizor na bialo i przyklej logo Apple -- na pewno wtedy obraz tez bedzie lepszy...
    OMG co za bzdury!
    STIG nie bzdury tylko wiem co piszę, jeśli miałeś okazję posiedzieć chwilę na 24" alu iMac'u z "szybą" (a skoro się tak mądrzysz to pewnie miałeś) i nie widzisz różnicy pomiędzy obrazem zza szyby a matową matrycą to pozostaje mi Ci tylko współczuć, no offence i daruj sobie OMG!

Domyślnie

STIG nie bzdury tylko wiem co piszę, jeśli miałeś okazję posiedzieć chwilę na 24" alu iMac'u z "szybą" (a skoro się tak mądrzysz to pewnie miałeś) i nie widzisz różnicy pomiędzy obrazem zza szyby a matową matrycą to pozostaje mi Ci tylko współczuć, no offence i daruj sobie OMG!
    UWAGA, UWAGA!
    SZYBA — LEKARSTWEM NA JAKOŚĆ OBRAZU!
    i na lepsze zdjęcia też...

D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

UWAGA, UWAGA!
    SZYBA — LEKARSTWEM NA JAKOŚĆ OBRAZU!

Brawo ten Pan, za rączkę i do przedszkola, fajne masz argumenty ale mnie prowokować nie musisz. Kiedyś krzyczałeś Amiga Rulez i było dobrze a ja sobie powiem szyba rulez i.c**j

Domyślnie

Brawo ten Pan, za rączkę i do przedszkola, fajne masz argumenty
    Ja, argumenty? Nieee... To Ty masz argumenty, ktore wyraznie wylozyles wyzej. A raczej jeden:

SZYBA!

www.SALDAT.pl

Domyślnie

Stig zrobiło to obcesowo, ale ma rację. Błyszcząca powierzchnia ekranu nie wnosi nic pozytywnego w obraz. Powoduje powstanie złudzeń optycznych. Stosuje się najczęściej w ekranach żenująco słabej jakości, aby podnieść optycznie atrakcyjność obrazu. iMac jest idealnym przykładem.

Nie chcę Pana urazić, ale Pańska opinia, "żadnych przekłamań w barwach", na iMac'u, świadczy o bardzo niskich wymaganiach jakościowych. Monitor w tym komputerze, ma bardzo duże błędy w kolorystyce, więc jest prawdopodobne, że również szyba Panu się podoba. Oczywiście nic w tym złego, jednak nie jest zasadne upieranie się przy jakości, w sytuacji kiedy praktycznie jej nie ma.
    Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 14-07-2008 o 23:30
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

OMG co za bzdury!
    chyba jednak nie miałeś okazji siedzieć na nowym aluminiowym iMac'u skoro w Twoim umyśle zakodowany kolor iMac'a to biały i tylko biały, tym bardziej więc Twoja opinia na temat czegoś czego jednak najprawdopodobniej nie widziałeś jest dla mnie bardziej niż płytka, po prostu dziecinna. Wyrywasz słówko z całego kontekstu i cieszysz się do lustra. EOT bo muszę już iść do domu, zostawiam Cię samego w piaskownicy.

Domyślnie

chyba jednak nie miałeś okazji siedzieć na nowym aluminiowym iMac'u skoro w Twoim umyśle zakodowany kolor iMac'a to biały i tylko biały,
    Synonim, albo uproszczenie w celu bardziej obrazowego przedstawienia absurdu... Spotkales sie z czyms takim? Po powyzszym przykladzie -- nie sadze...
    Wroc do domu i przytul sie do tego nowego aluminiowego iMaca. Metalowych snow zycze!
    www.SALDAT.pl

pebees
    Gość

Domyślnie

stig to, że masz ileśtam deczy, kupę roboty foto, robisz fajne zdjęcia (ale nie wszystkie :P) itd.. to nie upoważnia Cię do bycia chamskim kpiarzem wobec innych.. a, zapomniałem, jednak jest coś, co masz i Cię czasem upoważnia - rację
    Co do szyby - wszystko, co widzimy, to wrażenie. Faktem jest, że na 'błyszczących' monitorkach wszystko, wydaje się, że wygląda lepiej, ale to tylko wrażenie. Subiektywne odczucie, i na nim bazują producenci tych wszystkich krystalbrajtów itp. wynalazków.

Strona 44 z 371 PierwszyPierwszy ... 3442434445465494144 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów