Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Domyślnie Matrox G550 PCI-e

Witam,
    Szarpnąłem się na panoramiczny monitor Eizo S2231W z zalecaną rozdzielczością 1680x1050 i tu nieprzyjemna niespodzianka, ta karta Matroxa na DVI ma maksymalnie 1280x1024 i generalnie żadnych rozdzielczości dla formatu 16:10. Przez złącze analogowe owszem, można ustawić tą rozdzielczość, ale jest bardzo uciążliwe migotanie. Ma ktoś może z Was tą kartę? Da się to jakoś obejść? Nawet nie chodzi mi o wysokie rozdzielczości, chodzi mi głównie o zachowanie proporcji, bo teraz wszystko jest rozciągnięte. Jeśli nie, to może doradzilibyście jakąś kartę o podobnej jakości obrazu w rozsądnej (podobnej) cenie?
    Pozdrawiam,
    Mariusz

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Stalowa Wola / Kraków

Domyślnie Odp: Matrox G550 PCI-e

tak z ciekosci jak na lcd wyglada migotanie ?
    de pięćdziesiąt, de osiemdziesiąt + t 12-24, s 18-55, t 28-75, n 70-210, SB-800, cokin P

Może źle się wyraziłem, nie migotanie, a jakby lekkie pulsowanie, takie minimalne zmiany w jasności, uciążliwe.

pewnie widzisz migotanie super dynamicznego kontrastu 10000000..00:1
    podswietlenie jest na zimnych katodach - idzie tam kilka -nascie tysiecy V z jakas tam czestotliwoscia - wiec one tez pulsuja - postrzeganie tego to cecha osobnicza - jak slyszenie powyzej 18kHz

mialem tego matroxa - nawet z Philem 22" ale przez analoga - teraz quadro N280 przez DVI i w sumie nie ma problemow - mam ustawione 1680x1050+1024x1280(19" obrocona)

Karty "LOW PROFILE" nie wyświetlą na DVI więcej niż 1280x1024, więc musisz się z tym pogodzić lub użyć złącza analogowego.

Cytat Zamieszczone przez ADAM1 Zobacz posta
    Karty "LOW PROFILE" nie wyświetlą na DVI więcej niż 1280x1024, więc musisz się z tym pogodzić lub użyć złącza analogowego.
    Nie wiem, czy masz na myśli karty tego konkretnego modelu, bo już np. karta Matrox P690 LP PCIe x1 wyświetla przez DVI 1920 x 1200, zastanawiam się nad nią, a właściwie nad jej wersją PCIe x16, która jest sporo tańsza od modelu LP. Gdyby ktoś chciał kupić tego mojego Matroxa G550 za rozsądną cenę (karta ma nieco ponad miesiąc) to proszę o kontakt na maila, mogę wystawić fakturę VAT.

moja nvidia quadro jest low profile i na DVI/DSUB (kwestia kabla Y zapiętego do złącza na śledziu)
    bynajmniej nie ma problemów - wiec teoria do kitu

Cytat Zamieszczone przez madburn Zobacz posta
    moja nvidia quadro jest low profile i na DVI/DSUB (kwestia kabla Y zapiętego do złącza na śledziu)

i tu jest cały myk, widzisz quadro służy do CAD'a więc nawet low profile z serii quadro da rade to nie jest jakiś tam dżifors czy radeon...
    "Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

Cytat Zamieszczone przez madburn Zobacz posta

Myślałem, ze mówimy tu o MATROXie.

Nvidię i Redeony, dzieli od Matroxa przepaść, to taka moja prywatna opinia.

Jako analogię można podać Prakticę i Nikona, Praktica, to niby też aparat, a jednak wybieramy Nikona.

Ciekawe dlaczego?

Cytat Zamieszczone przez x-mario-x Zobacz posta
    Nie wiem, czy masz na myśli karty tego konkretnego modelu, bo już np. karta Matrox P690 LP PCIe x1 wyświetla przez DVI 1920 x 1200, zastanawiam się nad nią, a właściwie nad jej wersją PCIe x16, która jest sporo tańsza od modelu LP. Gdyby ktoś chciał kupić tego mojego Matroxa G550 za rozsądną cenę (karta ma nieco ponad miesiąc) to proszę o kontakt na maila, mogę wystawić fakturę VAT.
    A do czego ma służyć ta karta?
    Bo raczej lepiej wybrać P650 zamiast P690. Polecam sprawdzenie na www.matrox.com specyfikacji i sterowników.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów