Close

Strona 7 z 8 PierwszyPierwszy ... 5678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 79
    Rycerz
    Gość

Domyślnie Odp: Body Nikona a wizjer.

Cytat Zamieszczone przez DjPhatt Zobacz posta
    Witam. Kiedyś czytałem na forum jak ktoś chwalił jakiś model analogowego body Nikona, że patrząc w wizjer można poczuć się jakby się było w kinie. Możecie mi pomóc o jakim modelu była mowa?

znalazłem taki cytat:

Cytat Zamieszczone przez mp_ Zobacz posta
    a... czy matówka w f90 tez jest tak duza jak w 801 ?? ostatnio zmieniłem na 801 z canona eos300 i oszołomiło mnie jak kadruję to się czuje jakbym tam miał telewizor 22cale haha-super <LOL> a jak jest w f90 ... albo w f80 ??
    a tutaj link do całosci anosi on tytuł czy dołożyc 400zł do... http://http://forum.nikon.org.pl/sho...?t=3497&page=4

czy o to ci chodziło??

Cytat Zamieszczone przez Trevor Zobacz posta
    Możesz do mnie też przesłać?
    Sorry z opóznieniem, poszło na Pw
    Fotjaro

D700, D200 + nikkor 18-35, nikkor 50 ,sigma 70-300 , Nikkor 80-200 + inne starocie

Cytat Zamieszczone przez Smurf Zobacz posta
    Za to powiększenie wizjerów wynosi: F70,F90=0,77x; F100=0,76x; F5=0,75x; F6=0,74x, a tak naprawdę to ta liczba w powiazaniu z wielkością formatu kliszy/matrycy decyduje o "wielkości" obrazu jaki widzimy w celowniku.
    Zgadza sie! A co powiecie na takie dane: krycie 93% i 0,86X powiekszenie w wizjerze.
    FM2 i jemu podobne! To jest dopiero kino, nawet familijne

Procent to jak kazdy pewnie wie odnosi sie do tego co widzimy w wizjerze kontra do tego co widzi obiektyw.
    Druga liczba to powiekszenie, a dokladniej mowiac POMNIEJSZENIE - podawane dla obiektywu 50mm w stosunku do tego co widzimy nieuzbrojonym okiem. Zatem liczba 0,86X oznacza minimalne oddalenie obrazu.
    Oczywiscie im liczba ta wieksza tym lepiej bo obraz jest mniej oddalony, stad bierze sie ciemna dziura w D70, w ktorym jest 0,75X
    Ostatnio edytowane przez slaw74 ; 17-04-2008 o 18:26

Cytat Zamieszczone przez slaw74 Zobacz posta
    Zgadza sie! A co powiecie na takie dane: krycie 93% i 0,86X powiekszenie w wizjerze.

Procent to jak kazdy pewnie wie odnosi sie do tego co widzimy w wizjerze kontra do tego co widzi obiektyw.
    usciślę, % tego, co widzi FILM bądź MATRYCA, gdyż obiektyw widzi trochę więcej zazwyczaj, a właściwie pokazuje flmowi/matrycy - kółko o promienu 50mm cirkebaut (no chyba że to szkło DX)
    "Nie można w życiu zakosztować wszelkiego dobra. Treba wybrać rzecz upragnioną, którą łatwiej przyjdzie zapumnieć."

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    D2 po zainstalowaniu DK-17M staje się znośny
    a to dk-17m mozna sobie na d300 jakos zalozyc czy nie bardzo?
    d300 mb-d10 n16-85 n50/1.4ais n55/2.8 n70-200 mf055xprob+488, sb-900
    wlasne gniotowanko

Cytat Zamieszczone przez malisz Zobacz posta
    a to dk-17m mozna sobie na d300 jakos zalozyc czy nie bardzo?
    Jakoś można. Choć do D300 jest również dedykowany wizjer lekkopowiększający.

Zbanowany
    Miasto
    Pogranicze

Cytat Zamieszczone przez slaw74 Zobacz posta
    ...
    Powiemy krótko: 100% krycia w F3, powiększenie zależne od wizjera... Jak w FM2 jest kino familijne, to tutaj masz Multikino...

Pozdrawiam

Rozmowny Awatar ptero
    Miasto
    Korków (dawniej Kraków)

Cytat Zamieszczone przez Vadim Zobacz posta
    Powiemy krótko: 100% krycia w F3, powiększenie zależne od wizjera... Jak w FM2 jest kino familijne, to tutaj masz Multikino...

Pozdrawiam
    nie chce robić reklamy ale to jest nawet IMAX!!!!!
    Innych mrok pogardy okryje-Jak oni sami w haniebnym milczeniu-ołtarze pradawne ojców porzucili-siebie,dzieci swoje i rasę-na zatracenie skazując-prochy wasze to już wiatr i niepamięć!

Galu44 owszem masz racje!

Vadim i Ptero dawno nie mialem "multikina" w rekach... jakies dobre 8 latek na co dzien starcza mi familijne.

Oczywiscie 100% jest fajne, choc z tego co pamietam zdaje sie wizjer HP mial dosc slabe powiekszenie, jednak tam chodzilo bardziej o punkt oczny.
    Pozdrawiam!

Cytat Zamieszczone przez Vadim Zobacz posta

Pozdrawiam
    o tak jak po zabawie f3hp biorę w lapy d300 to jakoś tak nieswojo, ciemno, malo i gorzej.

Strona 7 z 8 PierwszyPierwszy ... 5678 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów