Po zrobieniu jednej klatki wyskakuje migajace ERR,zdjecie wychodzi czarne i na zadnym trybie nic nie da sie zrobi,tak samo zresetowanie,wyciagniecie karty i baterii nic nie pomaga,co to moze byc? aparat ma niesiac....
Szukaj
Po zrobieniu jednej klatki wyskakuje migajace ERR,zdjecie wychodzi czarne i na zadnym trybie nic nie da sie zrobi,tak samo zresetowanie,wyciagniecie karty i baterii nic nie pomaga,co to moze byc? aparat ma niesiac....
Klopoty z migawką. Tak mi sie wydaje.
D750 : D800 : D500 : D7200 : AF-S 16-35 4 VR : AF 24-120 4 VR : AF 20 2.8 : AF-S 80-200 2.8 : AF-S 400 2.8 : AF-S 500 4 VR : SB900 : SB800 : WT-4 : UT1
www.mjagielski.pl www.photoaction.pl
pewnie tak,k.... z tymi nikonami to jest klopot....
pewnie migawka, niestety to część mechaniczna, nie waże czy nikon czy canon, wszystko ma prawo sie popsuć, odesłac i cieszyc sie nowym![]()
a nie czasami obiektyw??? odpiąc i zapiąc inny i spróbować err wywalalo np przy problemie z przysłoną - nie otwiera
Amatorzy – martwią się o sprzet. Profesjonaliści – martwią się o pieniądze. Mistrzowie – martwią się o światło.
Migawka.
Nic sie nie martw - koledze w D3 po paru tysiącach też poleciała, w serwisie zrobili wielkie oczy ale wymienili.
I tyle - zdarza się.
D3Hs, N50/1.2 G, SB-1000 + platynowy stołek
identyczne objawy miałem w D100 kiedy psuł się mechanizm podnoszenia lustra
myślę co piszę
Skontaktuj się z nami