Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 27

Domyślnie

No cos takiego by bylo niezle. Musze jeszcze tylko pomyslec czy lepiej kupic 3x SEAGATE ST3250410AS 250GB (2 w raidzie i jeden jako magazynek) czy lepiej jeden duzy i szybki 1Tb. No i jak z ta grafika lepiej 8800GT czy np Radeon HD3850?
    Pozdrawiam Karol

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gamling Zobacz posta
    Musze jeszcze tylko pomyslec czy lepiej kupic 3x SEAGATE ST3250410AS 250GB (2 w raidzie i jeden jako magazynek)
    Tylko na co Ci wtedy 500 GB, skoro system i soft zajma np. 20?

No i jak z ta grafika lepiej 8800GT czy np Radeon HD3850?
    Wez jakiegos Radka z pasywnym chlodzeniem. Grafika (jesli ma 128 MB lub wiecej), nie ma zadnego znaczenia w pracy. No chyba, ze chcesz zasuwac w najnowsze FPSy, to bierz najdrozsze, na co Cie stac.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    Na papierku, czy w konkretnych testach praktycznych gdzies widziales?
    fizycznie nie sprawdzalem bo nie mialem w reku jeszcze. ale pojawiaja sie w kilku miejscach te informacje na temat szybkosci, a wszystkich nie przekupili nie mam sklonnosci do rzucania sie na jakies pojedyncze info a po drugie nie jestem fanem seagate'a, nie mowiac juz o samsungu maja mocniej upchane talerze, spory bufor, wiec czemu nie.
    "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - S. Lem

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maly5 Zobacz posta
    fizycznie nie sprawdzalem bo nie mialem w reku jeszcze. ale pojawiaja sie w kilku miejscach te informacje na temat szybkosci, a wszystkich nie przekupili nie mam sklonnosci do rzucania sie na jakies pojedyncze info a po drugie nie jestem fanem seagate'a, nie mowiac juz o samsungu maja mocniej upchane talerze, spory bufor, wiec czemu nie.
    Z jakichs tam info -- czesto wynikaja rozne rzeczy, nie majace zadnego pokrycia w rzeczywistosci. Upakowanie, upakowaniem, ale to nie jedyny detal majacy wplyw na predkosc pracy dysku. Dobrze przeciez o tym wiesz. W przypadku Raptora, 10 tysiacy obrotow nie da sie pominac.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Tylko na co Ci wtedy 500 GB, skoro system i soft zajma np. 20?
    No niby tak ale jesli postawie system z RAIDem 0 to na 200% musze miec osoby dysk na trzymanie danych a mniejszych juz w zasadzie nie ma. A wydaje mi sie ze takie rozwiazanie moze byc faktycznie szybsze niz Raptor czy te nowe Seagate'y 1 Tb.

Wez jakiegos Radka z pasywnym chlodzeniem. Grafika (jesli ma 128 MB lub wiecej), nie ma zadnego znaczenia w pracy. No chyba, ze chcesz zasuwac w najnowsze FPSy, to bierz najdrozsze, na co Cie stac.
    Zazwyczaj nie grywam, ale czasem mnie cos najdzie i co wtedy
    Na pewno nie wydam na grafike wiecej niz 500 zl.
    Pozdrawiam Karol

Domyślnie

Taaaa... I jak sie wypierniczy jeden, to zegnaj wszystkie dane... Genialny pomysl!

Tani albo stary dysk na najcenniejsze dane? No znowu genialny pomysl!
    To jedno, a drugie to jak tego raida postawi na np. p5kc, które poleca.
    pozdrawiam Krzysiaczek

Domyślnie

No niby tak ale jesli postawie system z RAIDem 0 to na 200% musze miec osoby dysk na trzymanie danych a mniejszych juz w zasadzie nie ma.
    Dlatego wlasnie w takich sytuacjach wybiera sie Raptora.
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

No niby tak ale jesli postawie system z RAIDem 0 to na 200% musze miec osoby dysk na trzymanie danych a mniejszych juz w zasadzie nie ma. A wydaje mi sie ze takie rozwiazanie moze byc faktycznie szybsze niz Raptor czy te nowe Seagate'y 1 Tb.
    Dwa raptory 36gb, raid 0, na system i soft.
    Dwa 500gb lub więcej, raid 1, na dane.
    pozdrawiam Krzysiaczek

Domyślnie

Z jakichs tam info -- czesto wynikaja rozne rzeczy, nie majace zadnego pokrycia w rzeczywistosci. Upakowanie, upakowaniem, ale to nie jedyny detal majacy wplyw na predkosc pracy dysku. Dobrze przeciez o tym wiesz. W przypadku Raptora, 10 tysiacy obrotow nie da sie pominac.
    no zgadza sie.. 10tys brzmi ladnie.. ale ten dysk troche czasu ma. a tutaj pojawiaja sie dyski ktore maja ponad 300Gb na talerz, zapis prostopadly, bufor 32. jak sobie ta glowiczka leci to na raz duzo wiecej potrafi zgarnac. wiem ze masz raptorki ;p
    "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - S. Lem

Domyślnie

A zna ktos jakies porównania szybkosci dyskow spietych RAIDem 0? Chetnie zobacze jakie to sa roznice w stosunku do np zwyklego Raptora 76Gb.
    Pozdrawiam Karol

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów