Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 29

Domyślnie

Adak - migawki d3 i mk3 powinny ciagnąć 300 tysi

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Adam Trzcionka Zobacz posta
    Adak - migawki d3 i mk3 powinny ciagnąć 300 tysi
    Powinny, czy maja tyle gwarantowane?
    Zdaje mi sie ze D200 ma gwarantowane 100k, D300 150k, a D3 i 1D mkIII po 200k (dpreview?), ale jeśli jakieś oficjalne materiały twierdza inaczej to przepraszam - moje niedopatrzenie.
    D3Hs, N50/1.2 G, SB-1000 + platynowy stołek

Kaleid
    Gość

Domyślnie

Nie jest zagwarantowane. Oznacza to tylko tyle że, migawka została przetestowana pod kątem np 150000 cykli. Jeśli ulegnie uszkodzeniu po upływie gwarancji aparatu, to niezależnie od liczby nikt jej nie wymieni.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kaleid Zobacz posta
    Nie jest zagwarantowane. Oznacza to tylko tyle że, migawka została przetestowana pod kątem np 150000 cykli. Jeśli ulegnie uszkodzeniu po upływie gwarancji aparatu, to niezależnie od liczby nikt jej nie wymieni.
    Cacy, ale jeśli padnie przed końcem gwarancji to te cyferki się liczą.
    Bo chyba jeśli przyjdziesz z milionem klapnięć po 1 miesiącu to mam wrażenie, że nikt tego nie uzna :>

Kaleid
    Gość

Domyślnie

Niekoniecznie. W przypadku tańszych korpusów, producent nie podaje ilości cykli migawki. A jednak jest ona wymieniana w wypadku uszkodzenia i nie słyszałem i przypadku by komuś nie uznano gwarancji z powodu takiej a nie innej ilości cykli.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kaleid Zobacz posta
    Niekoniecznie. W przypadku tańszych korpusów, producent nie podaje ilości cykli migawki. A jednak jest ona wymieniana w wypadku uszkodzenia i nie słyszałem i przypadku by komuś nie uznano gwarancji z powodu takiej a nie innej ilości cykli.
    Pewnie dlatego, że mało kto amatorskimi puszkami wypstrykuje kilkaset tysięcy klatek przez rok, a jeszcze mniej jest osób którym migawka leci. Z kolei klepnąć D3 200k przez rok to żadna sztuka.

Tak czy siak - odeszliśmy od tematu.
    Bardziej mnie interesuje 300k w przypadku nowej puszki Canona.

Ps. I już nie smęcę - jadę robić zdjęcia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Adak Zobacz posta
    Pewnie dlatego, że mało kto amatorskimi puszkami wypstrykuje kilkaset tysięcy klatek przez rok, a jeszcze mniej jest osób którym migawka leci. Z kolei klepnąć D3 200k przez rok to żadna sztuka.

Tak czy siak - odeszliśmy od tematu.
    Bardziej mnie interesuje 300k w przypadku nowej puszki Canona.

Ps. I już nie smęcę - jadę robić zdjęcia
    nie wiem , ktore dpreview czytasz ale na tym: http://www.dpreview.com/previews/canoneos1dsmarkiii/ w nowych markach3 migawka jest na 300 000 cykli obliczona

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tranzist Zobacz posta
    Jest to jak na razie jedno źródło z takimi faktami/danymi itd. Poczekajmy na kilka....
    na CB podali inne "żródło" i sa w nim inne dane. To takie życzenia, nie wiadomo nic na temat nowości. Ani jaka nazwa, ani kiedy premiera, ani jakie parametry. Typowe spekulacje.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yggdrassill Zobacz posta
    nie wiem , ktore dpreview czytasz ale na tym: http://www.dpreview.com/previews/canoneos1dsmarkiii/ w nowych markach3 migawka jest na 300 000 cykli obliczona
    Mówiłem, ze mogę sie mylić.

Swoja droga w D3 tez na 300k, a znam taka jedna co po 4k umarła :> I co?

Domyślnie

poczekamy zobaczymy.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów