Close

Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: refurbished D2X

Domyślnie refurbished D2X

drodzy forumowicze czy warto cos takiego kupic...?
    cena to około 6tysiecy na polskie!
    wiem naiwnosc, poznie moga byc same klopoty..ale gwarancje daja na rok w moge aparat oddac po 40 dniach exploatacji ...
    wiec moze warto sprobowac...chociaz jak wymienili cale bebechy to wzasadzie juz niebedzie chyba takie hermetyczne
    co o tym sadzicie ???
    Ostatnio edytowane przez Ezuark Kemot ; 01-03-2008 o 00:59

Domyślnie

refurbished oznacza ze aparat zostal przywrocony do specyfikacji fabrycznej wiec komentarz o szczelnosci jest dosc no, conajmniej zastanawiajacy.

za 6kola nie wiem nad czym sie zastanawiasz
    5 more minutes Turkish!

Domyślnie

Powiezmy, ze w moim kregu znajomych spotakalem sie z trzema puszkami kupionymi jako refurbished. Wprawdzie nie byly to D2x (a konkretnie to 10D, 30D i D70), nigdy z tymi aparatami nie bylo problemow (ja rownolwgle mialem nowke D70, ktora niestety padla i trza bylo serwisowac), dwa z nich do dzisiaj pozostaja w kregu znajomych i swietnie sie maja, czyli z "moich" doswiadczen polecam, a wlasciwie na twoim miejscu bym sie nawet nie zastanawial.

Domyślnie

Nie lepiej d300?

Domyślnie

ok bede szczery zastanawiam sie nad d 300 i to bardzo w szczegolnosci gdy podepne pod niego jeszcze gripa to juz mam zawrot glowy 3klatki wiecej ale to nie wszystkie zalety przemawiajace za d300...
    d2x bierzesz i czujesz odrazu ze masz kombajn w łapkach tylko w tym przypadku niewiadomo jak z niezawodnoscia...ale skoro daja okres gwarancji i mozliwoc przetestowania przez 30 dni to czemu sie nieskusic..........zreszta biorac do reki d2x zrobil bym sie przez ewien czas malym onanista
    rozwiazanie bardziej madre to d300 poniewaz trzeba isc za osiagnieciami techniki tylko czy przeesiadajac sie z d200 zauwaze az tak duza roznice ok moze patrzac w wizjer i widzac 51af no i life view....
    zreszta jezeli bym czekal na d3 to z jakie 6-7 miesiecy wiec mozna sie przemeczyc poczekac wedy na d4 ktrore pewno bedzie juz z matryca 24mpx i zmiażdzy konkurecje na amen
    cieżki wybór....

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Franeq Zobacz posta
    Nie lepiej d300?
    a zamienil bys 200 na 300 ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ezuark Kemot Zobacz posta
    a zamienil bys 200 na 300 ?
    Zalezy do czego Ci ten aparat. Po prostu.
    Sa zastosowania gdzie D300 Ci na nic, a sa takie gdzie cechy D300 bardzo sie przydadza.
    Wybor nalezy do Ciebie
    D3Hs, N50/1.2 G, SB-1000 + platynowy stołek

Domyślnie

wszystko oprocz studia narazie....a najbardziej
    krajobraz sport potrety
    Ostatnio edytowane przez Ezuark Kemot ; 01-03-2008 o 17:16

Domyślnie

Jeśli nie zależy Ci na wysokim iso i d2x jest sporo tańszy to bierz go a na pewno będziesz zadowolony. Do krajobrazu będzie b.dobry, do sportu na niskim iso też. do portretu chyba też, choć w tym przypadku nie mam praktyki
    Ja zamieniłem d2x na d300 i jak na razie uważam że to korzystna zamiana. Ale nie przeszedł on jeszcze ze mną tyle ile d2x więc mogę jeszcze zmienić zdanie
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

pozdrawiam
    Paweł

Uprawnienia umieszczania postów