Close

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 32

Wątek: msconfig

Domyślnie msconfig

Witam wszystkich, mam problem z tym właśnie poleceniem(xp pro). W skrócie system nie przyjmuje zmian które chcę wprowadzić (np. uruchamianie selektywne, wyłączanie niektórych programów w autostarcie itp.) Wyrzuca komunikat o błędzie odmowy dostępu - a jestem zalogowany na koncie administratora (jest tylko jedno na komputerze). Jakiś czas po odświeżeniu systemu wszystko działało jak 3ba, niestety po kilku tygodniach tak się sprawa przedstawia...a dodam jeszcze że nie mogę na przykład zobaczyć "plików ukrytych" - klikam w opcjach folderów co by system je pokazywał ale niestety nic to nie daje....może sam niechcący coś wyłączyłem...nie mam konceptu...

Spotkał sie ktoś z czymś takim? Ma ktoś jakiś pomysł co z tym fantem zrobić?
    make love, not Warcraft...
    BB and King zapraszają...
    pozdrawiam Krzysztof Król

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ZaaaaK Zobacz posta
    Witam wszystkich, mam problem z tym właśnie poleceniem(xp pro). W skrócie system nie przyjmuje zmian które chcę wprowadzić (np. uruchamianie selektywne, wyłączanie niektórych programów w autostarcie itp.) Wyrzuca komunikat o błędzie odmowy dostępu - a jestem zalogowany na koncie administratora (jest tylko jedno na komputerze). Jakiś czas po odświeżeniu systemu wszystko działało jak 3ba, niestety po kilku tygodniach tak się sprawa przedstawia...a dodam jeszcze że nie mogę na przykład zobaczyć "plików ukrytych" - klikam w opcjach folderów co by system je pokazywał ale niestety nic to nie daje....może sam niechcący coś wyłączyłem...nie mam konceptu...

Spotkał sie ktoś z czymś takim? Ma ktoś jakiś pomysł co z tym fantem zrobić?
    Zaloguj się jako Admin, zmiany wprowadzane przez użytkowników nie są akceptowane.
    NIKON

לא תרצה - VI - Nie będziesz mordował

Domyślnie

chodzi o to że na komputerze jest tylko admin

Domyślnie

hmn.. tak akurat nie mialem nigdy ale moze po prostu masz jakiegos wirusa ? albo sie biednemu xpekowi posypaly jakies biblioteki. bo rozumiem ze konto na ktore sie logujesz ma nazwe 'Administrator' a nie np 'Tosia' ? ;p

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maly5 Zobacz posta
    (...)albo sie biednemu xpekowi posypaly jakies biblioteki. bo rozumiem ze konto na ktore sie logujesz ma nazwe 'Administrator' a nie np 'Tosia' ? ;p
    wirusa nie ma, a nazwa konta chyba nieważna, skoro jest jedno tylko na komputerze ... i ma uprawnienia administratora

Domyślnie

spróbuj się zalogować w trybie awaryjnym może. Chyba F8 podczas uruchamiania systemu trzeba wciskać żeby się pokazało menu gdzie można to sprawdzić.

Swoją drogą to super dziwne.
    DeSiedemset + FE + AF_50/1.4D + AF_35/2D + 105/2.5 AIS + AF_18-35/3.5-4.5D + Tamron 28-75/2.8 + SB600

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Trevor Zobacz posta
    spróbuj się zalogować w trybie awaryjnym może.
    Próbowałem, wyskakuje taka sama informacja. Z autostartem poradził sobie RegCleaner - wykasował co 3ba, ale to nie rozwiązuje problemu, bo nadal nie widzę "plików ukrytych" no i nie znam przyczyny dziwnego zachowania (zwłaszcza że nie po raz pierwszy mi się to zdarza[msconfig])...

Cytat Zamieszczone przez Trevor Zobacz posta
    (...)
    Swoją drogą to super dziwne.
    też myślałem że się znam

Domyślnie

chodzi o to że na komputerze jest tylko admin
    Zobacz jakie masz uprawnienia do tego pliku w zakładce SECURITY / ZABEZPIECZENIA.
    NIKON

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez david555 Zobacz posta
    Zobacz jakie masz uprawnienia do tego pliku w zakładce SECURITY / ZABEZPIECZENIA.
    nie mam takiej zakładki po kliknięciu prawym myszy(o ile to miałeś na myśli), we właściwościach też tylko standardowe zakładki...napisz dokładniej gdzie znaleźć?

Domyślnie

nie mam takiej zakładki po kliknięciu prawym myszy(o ile to miałeś na myśli), we właściwościach też tylko standardowe zakładki...napisz dokładniej gdzie znaleźć?
    Mój komputer -> Narzędzia -> Opcje folderów -> Widok -> odznacz pozycję (Użyj prostego udostępniania plików).

A później właściwości msconfig-a i zakładka Zabezpieczenia.
    Zobaczysz tam pod tytułem Administratorzy, jakie są uprawnienia, niemniej dodaj jeszcze użytkownika Administrator i nadaj mu wszystkie prawa.
    NIKON

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów