Po zainstalowaniu wersji trial od razu wyskoczył mi komunikat Product license has expired i nie można odpalić PS Czy jest na to jakiś sposób?
Szukaj
Taki komunikat pojawia się jeśli przedtem był wgrany trial na tym samym kompie. Rozwiązania nie ma w sensie jakiegoś zahakowania, ale są dwa legalne:
1. Kupić CS3.
2. Wgrać trial na inny komp.
Manfred:
spotkałem sie gdzieś w necie, że nie wgrasz CS 3, jeśli masz (miałeś) zainstalowanego CS 2. Ale ja tego nie sprawdzałem... więc to może byc plotka.ja nigdy nie miałem wgranego Cs3
Nie sądzę, by ktokolwiek z instynktem samozachowawczym przyznał się do do nielegalnego... a to było oficjalne forum. Chyba www.dobreprogramy.pl i wątek o PS-ie, ale nie jestem pewny, i szukać też mi sie nie za bardzo uśmiecha.
Edit
No to jest nas dwóch - ja też się natknąłem na podobną informację z tym że chodziło o CS2 trial. Niestety również nie jestem w stanie tego zweryfikować.Zamieszczone przez Czereśniak
Ostatnio edytowane przez kyllan ; 05-02-2008 o 15:53 Powód: Wycieczki osobiste
Nie ma takiej możliwości żeby legalny np cs2 zablokował triala cs3. Wiem bo tak miałem. Ide z PSami od ładnych paru lat. I w zeszłym roku właśnie miałem taką sytuację, że będąc użytkownikiem pakietu cs2 chciałem sprawdzić ps-a cs3. Ściągnąłem triala i spokojnie chodził obok równie spokojnie chodzącego całego pakietu cs2. Nie wiem czy by dochodził miesiąca bo wcześniej go zakupiłem i tylko dobiłem numer i chodzi do dziś. Aktualnie spokojnie pakiet cs2 sprawdza sobie w sieci upgrady, jak i cs3 też to robi. Wszystko chodzi jak należy.
manfred - mialeś przecież ps-a w kompie - jeśli to był legalny egzemplarz to chyba pozostaje zadać pytanie np u przedstawiciela na Polskę co robić. Jeśli to był trial to niestety nie wiem czy on potrafi zblokować triala wyższej wersji.
Wczoraj było późno, ale dzisiaj znalazłem, drugi wpis od końca, jakis Areczek (wynika, że zawodowiec) ukuł taka tezę o braku możliwości zainstalowania CS 3 w przypadku posiadania na dysku CS2:
http://dobreprogramy.pl/index.php?dz....0.1#komentarz
To by było dziwne, bo przecież chyba nikt nie kupuje całego CS2, a potem całego nowego CS3. Zwykle kupuje się upgrade, bo przecież prawie trzykrotnie tańszy. I pierwsze słyszę, że trzeba wywalić CS2 przed upgradem. Natomiast słuszna może być teza, że jeśli na kompie był przedtem trial CS2 to trial CS3 może się nie otwierać z powodu wygaśnięcia licencji.
Nie trzeba kasowac wczesniejszej wersji przed upgrade'm. W ten sposob mam rownolegle pracujace 2 CS'y: CS2 i CS3
Ostatnio edytowane przez Artur ; 05-02-2008 o 18:37
Skontaktuj się z nami