Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 27

Domyślnie Blueconnect, Orange czy iPlus?

Witam!

Szukałem w necie, ale opinie są podzielone. Potrzebuję dla mojej dziewczyny internet mobilny. Internet, czyli www i gadu-gadu. Co będzie lepsze? Era, Orange czy Plus? Jakie macie doświadczenia?

Pozdrawiam
    Dlaczego BODY a nie korpus...?

Madziulek
    Gość

Domyślnie

było trochę o tym kiedyś ..http://www.forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=28887

teraz dodam od siebie po tym czasie że kończy mi się umowa z orange na wiosnę i pożegnam ich z radością

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Squier Zobacz posta
    Potrzebuję dla mojej dziewczyny internet mobilny. Internet, czyli www i gadu-gadu.
    tylko uważaj, bo żona wiceministra na wakacjach za granicą uzywała mobilnego internetu i ma facet rachunek na 80 tys http://wiadomosci.wp.pl/kat,50316,wi...Wiadomosc.html
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

A ja odpowiem pytaniem na pytanie - w jakim rejonie? Używam wszystkich trzech operatorów i każdy ma swoje plusy i minusy. Najlepiej popytaj ludzi z terenów, na których ma być ten sprzęt używany. Np. u nas najszybciej działa teraz BC, bo na pół gwizdka chodzi HSDPA, niebawem jednak reszta operatorów ma dołączyć.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    tylko uważaj, bo żona wiceministra na wakacjach za granicą uzywała mobilnego internetu i ma facet rachunek na 80 tys http://wiadomosci.wp.pl/kat,50316,wi...Wiadomosc.html
    Kiedyś z Czech musiałem wysłać szybko kilka zdjec bo gazete zamykali i wysłałem chyba 5-6 zdjec, ok 4 mb było, a rachunek za to mi przyszedl ok 250 zł
    D750 : D800 : D500 : D7200 : AF-S 16-35 4 VR : AF 24-120 4 VR : AF 20 2.8 : AF-S 80-200 2.8 : AF-S 400 2.8 : AF-S 500 4 VR : SB900 : SB800 : WT-4 : UT1
    www.mjagielski.pl www.photoaction.pl

Domyślnie

Chłopaki nie straszcie mnia tą zagranicą...Jak będzie wyjeżdżać, zabiorę jej modem fIlek pytałeś o rejon. Pabianice, woj. łódzkie. Madziulek, dzięki za linka, nia znalazłem tego wcześniej.

Pozdrawiam

Domyślnie

od 1,5 roku mam blue connect'a i korzystam z niego na co dzień, do zestawu mam
    dodatkowo magnetyczną antenkę zew. i wszystko ładnie funguje (dużo jeździłem
    po kraju), za granicą staram się korzystać z udogodnień hotspotów lub wirelessów
    jeszcze nie udało mi się przekroczyć limitu 3 GB i wszystko było ok dopóki to ustrojstwo
    zarabiało na siebie, bo jednak 122 brutto / m-c to rocznie się nazbiera a umowa na 24 m-ce
    wcześniejsze zerwanie umowy to kara 1000 PLN, to tyle z mojego podwórka...
    ... aparacik + chęci to nie wszystko ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Squier Zobacz posta
    Witam!

Szukałem w necie, ale opinie są podzielone. Potrzebuję dla mojej dziewczyny internet mobilny. Internet, czyli www i gadu-gadu. Co będzie lepsze? Era, Orange czy Plus? Jakie macie doświadczenia?

Pozdrawiam
    Jezeli mozesz to polecam poczekac 1-2 miesiace. Wszyscy trzej Operatorzy wprowadza karty z duza predkoscia HSUPA i wtedy korzystanie z bezprzewodowego netu zaczynie nabierac sens. Oczywiscie wszystko zalezy, gdzie Twoja dziewczyna bedzie uzywala neta: duza aglomeracja (tylko tam bedzie HSUPA na poziomie od 1.9 Mbit/s)...

pozdrawiam
    D90 + MB-D80 | SB800 | Nikkory: 18-200mm VR | 50mm 1.8 | Tokina 12-24 | 1GB + 4GB Sandisk Extreme III | Lowepro Computrekker AW |

Domyślnie

tommybox, dzięki za podpowiedź. Moja dziewczyna będzie korzystała z neta raczej w małej miejscowości na obrzeżach Łodzi, ale w wielkim centrum handlowym. Ciekawi mnie czy tam będzie HSUPA...

Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez Squier ; 11-12-2007 o 14:54

Domyślnie

Nasi operatorzy wprowadzają nowe systemy, ale mało dbają o przepustowość łączy, a od tego zależą prędkości z jakich możemy korzystać.

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów