Close

Strona 82 z 83 PierwszyPierwszy ... 327280818283 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 811 do 820 z 830

Wątek: Sample D3 ;)

Domyślnie

Jest już porównanie D3, D300 i 1DsMIII na Luminous Landscape
    http://www.luminous-landscape.com/es...mparison.shtml

EDIT:Liczyłem na coś ciekawszego, marka LL w końcu zobowiązuje

EDIT 2: I jeszcze tu: http://nikongear.com/smf/index.php?topic=7074.0 tym razem Bjørn Rørslett prezentuje swoje wnioski w temacie szumów na rożnych czułościach.
    Ostatnio edytowane przez fotofun ; 07-12-2007 o 19:43
    Z6, D900, F3, F100, F301, FA, FE2, FG, kilka szkiełek
    Kilka moich knotów: http://flickr.com/photos/_fotofun_/

Domyślnie

Ale co to jest za test.. Kolejne zdjęcia pstrykane na szybko spod kaftana, żeby nikt nie widział... Jedyne fajne zdjęcia jakie do tej pory widziałem, to ze strony Nikona + Indianin..
    O obiektywach wiem prawie wszystko

guu
    Gość

Domyślnie

Chłopcze, to jest stare i juz nie aktualne a w dodatku nie do konca prawdziwe. Zajmij sie lepiej swoim nikosiowym badziewiem a nie smiej sie ze canonowi sie noga podwinela. A jesli juz porownujesz cos do czegos to 1Ds III ktoremu nikon D3 do piet nie dorasta.

Kazdy przedszkolak wie ze 2 letni staruszek 5D ma lepsza matryce od nowki nikona D3 (uszczelnienia, dobry fokus na strone nikona) ale to wszystko co dobre mozna powiedziec. A roznica w technologi 2 lata. Heh.

Zycze milego dnia. Pozdro.

Domyślnie

Przygadał kocioł garnkowi heheheh specjalnie sie zarejestrowałeś byto napisać hahahahahah

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez guu Zobacz posta
    Kazdy przedszkolak wie ze 2 letni staruszek 5D ma lepsza matryce od nowki nikona D3
    raczej pitolisz waść - a piszę po macaniu D3 na roadshow obu puszek z 24-70 .... Czepiłbym się w tej matrycy (D3) innych spraw.

Swoją drogą -co rozumiesz przez lepszą ??

PS
    Kupisz mojego 5D z 24-70 i gripem po 5 stycznia 2008 ??

Domyślnie

matryca jak matryca - ta z 5D jest naprawdę świetna i życzyłbym sobie takiej w lepszej puszce. oststanie nocne sample fatmana - zwłaszcza ten http://212.51.209.43/~fatman/D3/jpg_...i/_DSC1459.JPG pokazują, że w d3 genialny jest przede wszystkim soft. oczywiście to świetna matryca, nie ma co pitolić. ale algorytmy odszumiania są nieprawdopodobnie skuteczne - koszą cała sraczkę, a nie degradują najmniejszych detali

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez guu Zobacz posta
    Chłopcze, to jest stare i juz nie aktualne a w dodatku nie do konca prawdziwe. Zajmij sie lepiej swoim nikosiowym badziewiem a nie smiej sie ze canonowi sie noga podwinela. A jesli juz porownujesz cos do czegos to 1Ds III ktoremu nikon D3 do piet nie dorasta.

Kazdy przedszkolak wie ze 2 letni staruszek 5D ma lepsza matryce od nowki nikona D3 (uszczelnienia, dobry fokus na strone nikona) ale to wszystko co dobre mozna powiedziec. A roznica w technologi 2 lata. Heh.

Zycze milego dnia. Pozdro.
    guu chłopcze bo tak się chyba należy do ciebie zwracać skoro sam używasz takiej terminologii a ile fotek zrobiłeś D3'ką, że wyciągasz takie wnioski i jak bardzo znasz się na sensorach - bo chyba guru w tym temacie jesteś skoro się tak ambitnie wypowiadasz? Jakie masz najwyższy odpowiednik ISO w canonie?
    Już gdzieś wcześniej stwierdziłem, że poza FF i ISO nikon jakąś cudowną technologią się nie wykazał - i zakładam że nowy canon będzie go lał na każdej linii - no może poza wysokimi ISO... Jak narazie jednak nikon leje canona i to ostro - i nie zwalaj tutaj nic na soft bo gdyby to był soft to spoceni po same pięty z pracy programiści canona już byli by blisko ISO 1 milion

btw. 1 abym nie musiał pisać tego za kilka postów - spodziewam się w przyszłym roku nowego nikona jakiegoś s albo X i spodziewam się też nowego softu a tu może się dużo wydażyć

3m się canona - chłopcze i niech ci z nim będzie dobrze - ja narazie poczekam z D3 jeszcze kilka miesięcy - jak narazie nie jestem przekonany do wydawania takiej kasy za "taką" puchę - wole szkła

Kaleid
    Gość

Domyślnie

Ale androny, jejku Widzę że coś Canoniarzom przejść przez palce nie może zdanie, że D3 ma po prostu świetną matrycę. Soft, oczywiście że soft. W każdej cyfrowej puszcze obraz jest generowany przez soft. Ale to jaki soft dostaje sygnał do obróbki to kwestia sygnału z matrycy, a ta z D3 pod względem sprawności wykosiła wszystkie DSLRy na rynku. Gdyby to była kwestia jedynie softu..taki sam otrzymałbym z D300, ktory przecież ma ten sam procesor obrazu co D3 Nie ma się co rzucać i ciskać - pod tym względem matryca D3 to spory przełom, i Canon ma co gonić w tym aspekcie.Po prostu Canon przestał być królem niskich szumów..i kogoś to strasznie zabolało(obserwując występy co po niektórych na tym forum....) Ostrość to wypadkowa wielu czynników, min filtra dolnoprzepustwego. D70 przecież generuje ostrzejszy obraz niż D200 (za to pełen artefaktów) niż np D200, choć rozdzielczość ma mniejszą. Także sympatyczny kolegu guu: wracaj na swoje forum i tam ciesz się swoim Canonem. Cieszymy się Twoim szczęściem, a nam pozwól cieszyć się własnym Dzięki
    Ostatnio edytowane przez Kaleid ; 09-12-2007 o 13:09

Domyślnie

jesli to było do mnie, to chyba piszemy o tym samym

Cytat Zamieszczone przez Adam Trzcionka Zobacz posta
    oczywiście to świetna matryca, nie ma co pitolić. ale algorytmy odszumiania są nieprawdopodobnie skuteczne - koszą cała sraczkę, a nie degradują najmniejszych detali
    natomiast ja - jako canonier - przełknąc mogę, więcej, chyła po prostu łyknę

Strona 82 z 83 PierwszyPierwszy ... 327280818283 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów