Close

Strona 5 z 66 PierwszyPierwszy ... 345671555 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 653
    Zbanowany
    Miasto
    Pogranicze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wigi Zobacz posta
    szok, okropnie mdło wygląda długi koniec
    coś chyba z tym testem nie tak...
    Albo z tym... http://www.photozone.de/8Reviews/len...0_28/index.htm

Pozdrawiam

Domyślnie

to 24-70 jest strasznie wielkie...

i waży prawie kilo, mi już sie czasami nid chce nosić tego co mam teraz... a D3 większy, optyka wielka masakrycznie...:-/
    D750X2 /FM/ dużo gratów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotoGRAFIK Zobacz posta
    to 24-70 jest strasznie wielkie...

i waży prawie kilo, mi już sie czasami nid chce nosić tego co mam teraz... a D3 większy, optyka wielka masakrycznie...:-/
    ja od momentu jak mykam z torba na ramie a nie z off trail 2 (to jest na biodro) to zacząłem sprawdzać obiektywy pod kontem wagi. Mykam z 70-200, 17-35 sb800, 50 1.4 i d80 i jeszcze jakimiś rupieciami i muszę powiedzieć, że zmęczenie ramienia bardzo skutecznie studzi chęć zakupu nowego szkła....

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wigi Zobacz posta
    szok, okropnie mdło wygląda długi koniec
    A zwrociles uwage na linijke u gory kadru?
    Marudzisz jak ktos, kto nigdy w zyciu lustrzanki w reku nie mial i nie ma pojecia, co to jest GO i jak sie nia operuje.

PS. Obiektyw generuje tez calkiem dobry bokeh.

Domyślnie

Na długim końcu jest bardzo dobrze jak na zoom a szeroki koniec powalający. Fajne jest porównanie u Kena (chociaż facet nie jest dla mnie wyrocznią). Na f2.8 nowe dziecko Nikona pobiło wszystko włącznie ze stałkami typu 50 1.8 i 50 1.4. Zresztą wyniki te odpowiadają testom z photozone. Jeśli nie wyjdą jakieś cuda to jest on wart swojej ceny.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Piotr_ Zobacz posta
    Na długim końcu jest bardzo dobrze jak na zoom a szeroki koniec powalający. Fajne jest porównanie u Kena (chociaż facet nie jest dla mnie wyrocznią). Na f2.8 nowe dziecko Nikona pobiło wszystko włącznie ze stałkami typu 50 1.8 i 50 1.4. Zresztą wyniki te odpowiadają testom z photozone. Jeśli nie wyjdą jakieś cuda to jest on wart swojej ceny.
    Po tym co zobaczyłem w sieci zgadzam się bez protestu. Teraz tylko czekać aż Ktoś z forum napisze jak jest rzeczywiście. Powiem szczerze, że czekam ta ten zakres od 2 lat (kiedy nawet nie wiedziałem, że taki będzie). Tylko dlatego zwlekałem z zakupem AFS28-70. Choć budowa tego drugiego bardziej mi się podoba - jakoś mam zaufanie do tych armalitowych pancerniaków Nikona.
    Piotr.
    D750_N17-35/2.8_N24-70/2.8_S35/1.4_N70-180micro_N80-200AFS

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pioter m Zobacz posta
    A zwrociles uwage na linijke u gory kadru?
    Marudzisz jak ktos, kto nigdy w zyciu lustrzanki w reku nie mial i nie ma pojecia, co to jest GO i jak sie nia operuje.

PS. Obiektyw generuje tez calkiem dobry bokeh.
    daruj sobie te uwagi pod moim adresem, bo też powiem coś niemiłego, w fotografii nie jestem nowicjuszem...
    właśnie na tę linijkę u góry kadru zwrócilem największą uwagę i nie wygląda to dobrze, więc powtórzę co napisałem: okropnie mdło wygląda długi koniec, szczególnie na f2.8
    Nikon, Nikkory, Sigmy... i Tamron
    wigi.pl

Domyślnie

zgodzę się lnijka jakos mnie nie poraziła to zecydowanie nie jes ostre zdjęcie.

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

http://forums.dpreview.com/forums/re...hread=25700959 24-70 vs 35-70 i inni... ale na d200...

Domyślnie

Trochę z poza 24-70. Czy to prawda, ze Nikon kombinuje jakiś nowy zoom 24-105/4VR? Wydaje mi się, że gdzieś coś takiego było ale nie mogę znaleźć.
    Piotr.
    D750_N17-35/2.8_N24-70/2.8_S35/1.4_N70-180micro_N80-200AFS

Strona 5 z 66 PierwszyPierwszy ... 345671555 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów