Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20

Wątek: Test...

Domyślnie Test...

...No i stało się kupiłem pierscienie Kenko .Ponizej parę fotek z kompletu pierscieni,plus na ostatnim dodatkowo załozyłem na ten cały zestaw raynox'a.Poniższe fotki to pełne kadry.Model ma 7-8 mm tak na oko .Zmierzyć dokładnie się nie chce...szybki jest .To co mnie zdziwiło to to ze , na f25 uzyskałem podobną głebie jak przy raynoxie na f32.Tu jest duzy plus .

1.

2.

3.
    Pozdrawiam Artur Moja galeria

Domyślnie

Dobre pierścienie nie są złe!
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Domyślnie

ślicznie Ci, Tobie wyszedł pajunk

światło świeć - hasło na dziś i jutro

pozdrawiam

Domyślnie

Ten skakun to dopiero ma optykę
    SB900

Domyślnie

nie ma co , foty rewela
    może byś dodał jakiś opis odnośnie wykonania tych fot

a skąd wytrzasnąłeś teraz skakuna ???

pozdr. arachiusz
    arachiusz.pl

Domyślnie

O, właśnie. Jak? Gdzie? Kiedy? W czym? Dlaczego?

Domyślnie

Dobry zestawik kolega sobie kupił można powiedzieć ze sam foci
    Super 3 jest mocna
    . . . Coś na C coś na D trochę słoików Twist-Off z wieczkiem . . .

Domyślnie

Super fotki, widać ze w dobrych rękach sporo można wycisnąć z takiego zestawu

Pozdrawiam Jarosław Stryjewski. blog

Domyślnie

Dziekuję za komentarze .
    Powiem że strasznie dużo swiatła trace przez te pierścienie ,wyzej zamieszczone (wczorajsze) foty robiłem na przysłonie F25 i to juz był kres sb 800.Myslałem ze to wina dyfuzora, i stworzyłem wczoraj nowy .Po ciezkich 3 godzinach powstał stosowny "dyf" okazało sie ze tak samo rozprasza jak protoplasta więc trafił do kosza.Hihi nie przespałem prawie całej nocy obmyslajac jak ten problem ugryźć ,chciałem wejść na f29/f32 mając poprawnie doswietloną scene.Dziś mogę napisać ze swobodnie poruszam sie do f36 przy komplecie pierscieni .

gadas i jarek76 bardzo jestem zadowolny z tego zestawu . Marzy mi się jeszcze 105vr ,ale po przelotnym tescie kenko tc 1,4 pro 300dg... hmm.Miałem okazje go macać i podpiąć przy okazji zakupu pierscieni .Po wykonaniu paru fotek mam go także w swoich planach ,wiec moze bedzie tc + jakieś tele .

Cytat Zamieszczone przez arachiusz Zobacz posta
    może byś dodał jakiś opis odnośnie wykonania tych fot

a skąd wytrzasnąłeś teraz skakuna ???
    Te fotki robie na białym tle (papier kredowy,zwykły z bloku, okładka jakaś biala) możliwości duzo ,w kazdym razie moze być byle co byle dawało "jebitne" odbicie, szopowania w nich naprawde jest niewiele.W kazdym razie nie uzywam pedzli do "uszlachetnia" tła bo się na tym nie znam .Photoshop to dla mnie wielka otchłań. Rawy wołam w capture one le .Foty doświetlane są sb 800 z dyfuzorem .

Co do skakuna to pierdoła jakoś wdrapał się parę miesiecy temu do mnie na 4 pietro , no i tak został moim gościem .Myśle ze dobrze mu jest u mnie ,ostatnio wylinke przeszedł bez problemu .Zarełka ma dość ,nic tylko żyć

Parę fotek z dzisiejszego pstrykania , przysłona f29 .Pełne kadry, komplet pierścieni .
    Ten sam model co wczoraj . Temperament jego ujarzmiłem ... dając mu coś do przekąszenia

4.

5.

6.

7.
    Pozdrawiam Artur Moja galeria

Domyślnie

leier i ja zauważyłem, że z kompletem pierścieni SB-800 na najbardziej przymkniętych przysłonach nie radzi sobie.
    Czy teraz przy f36 poprawnie naświetlasz scenę w każdych warunkach, nawet przy ciemnym tle (bo biała kartka wybitnie ułatwia naświetlenie)? Jeśli tak, to wrzuć tu fotkę tego cudownego dyfuzora
    Nikon, Nikkory, Sigmy... i Tamron
    wigi.pl

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów