Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Domyślnie Wiewióra + przyroda

Witam wszystkich,

Jestem nowym forumowiczem, właśnie zacząłem wielką przygodę z obiektywem, na początek chciałem pokazać trzy moje zdjęcia z pierwszej sesji w Łazienkach Królewskich w Warszawie. Proszę o komentarze nawet te surowe.

Wielkie dzięki dla HARBa za pomoc przy nauce wstawiania zdjęć .

Pozdrawiam wszystkich.

1. Wewióra

2. Drzewa

3. Róże

Domyślnie

wiewiÓra ładna, tylko pyszczek ma nieostry
    I'm not always right, but I'm never wrong...

Domyślnie

Litości!!!!!
    Wiewióra! Wiewióra! Wiewióra! Wiewióra! Wiewióra! Wiewióra! Wiewióra! Wiewióra! Wiewióra! Wiewióra! Wiewióra! Wiewióra! Wiewióra! Wiewióra! Wiewióra! Wiewióra! Wiewióra! Wiewióra! Wiewióra! Wiewióra! Wiewióra! Wiewióra! Wiewióra! Wiewióra! Wiewióra! Wiewióra! Wiewióra! Wiewióra! Wiewióra! Wiewióra! Wiewióra! Wiewióra! Wiewióra! Wiewióra! Wiewióra! Wiewióra! Wiewióra! Wiewióra! Wiewióra! Wiewióra! Wiewióra! Wiewióra! Wiewióra! Wiewióra! Wiewióra! Wiewióra! Wiewióra! Wiewióra! Wiewióra! Wiewióra! Wiewióra! Wiewióra! Wiewióra! Wiewióra! Wiewióra! Wiewióra! Wiewióra! Wiewióra! Wiewióra! Wiewióra! Wiewióra! Wiewióra! Wiewióra! Wiewióra! Wiewióra! Wiewióra! Wiewióra! Wiewióra! .................................................. .....................

Tylko nie pisz, że byłeś chory jak to przerabiano!!!

Pierwsza fota ma całkiem ciekawy kadr -szkoda jednak, że jest nieostra, a tytułowa ......ra ginie nieco w cieniu!

Pozostałe foty...bez sensu. Ale nie zrażaj się - ćwicz zarówno pstrykanie jak i ortografię
    "Nie istnieje takie zdjęcie, którego nie można było zrobić lepiej" - ja
    Mój niekomercyjny link

Domyślnie

Ładnie, kolorowo, przyjemnie. Niemniej z czasem pewnie te zdjęcia wstawisz do katalogu "testy obiektywu" czy podobnie - ja też mam taki - wrzucam tam własnie takie różnego rodzaju pstryki z dawnych czasów

Na plus zasługuje to, że poradziłeś sobie z dużymi kontrastami, bo niewątpliwie takie były przy tym słońcu. Na minus - kadry nie są zbytnio ciekawe - drzewa, kwiaty, itp. Najlepsza jest jedynka - możnaby trochę poprawić jasność w niektórych obszarach.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jm Zobacz posta
    Litości!!!!!
    Wiewióra! Wiewióra! Wiewióra! Wiewióra! Wiewióra! Wiewióra! Wiewióra! Wiewióra! Wiewióra! Wiewióra! Wiewióra! Wiewióra! Wiewióra! Wiewióra! Wiewióra! Wiewióra! Wiewióra! Wiewióra! Wiewióra! Wiewióra! Wiewióra! Wiewióra! Wiewióra! Wiewióra! Wiewióra! Wiewióra! Wiewióra! Wiewióra! Wiewióra! Wiewióra! Wiewióra! Wiewióra! Wiewióra! Wiewióra! Wiewióra! Wiewióra! Wiewióra! Wiewióra! Wiewióra! Wiewióra! Wiewióra! Wiewióra! Wiewióra! Wiewióra! Wiewióra! Wiewióra! Wiewióra! Wiewióra! Wiewióra! Wiewióra! Wiewióra! Wiewióra! Wiewióra! Wiewióra! Wiewióra! Wiewióra! Wiewióra! Wiewióra! Wiewióra! Wiewióra! Wiewióra! Wiewióra! Wiewióra! Wiewióra! Wiewióra! Wiewióra! Wiewióra! Wiewióra! .................................................. .....................

Tylko nie pisz, że byłeś chory jak to przerabiano!!!

Pierwsza fota ma całkiem biekawy kadr -szkoda jednak, że jest nieostra, a tytułowa ......ra ginie nieco w cieniu!

Pozostałe foty...bez sensu. Ale nie zrażaj się - ćwicz zarówno pstrykanie jak i ortografię
    droga forumowiczko ,mysle ze to az nieladnie -takie potraktowanie nowego kolegi !
    Pozostałe foty...bez sensu.
    z tak"konstruktywnej" krytyki nie wynika naprawde nic juz chyba lepiej nie wypowiadac sie wcale
    pozdrawiam

Domyślnie

pomiar światła na 1 zawiódł... wiewiórka jest ewidentnie nie doświetlona

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez harb Zobacz posta
    droga forumowiczko ,mysle ze to az nieladnie -takie potraktowanie nowego kolegi !

z tak"konstruktywnej" krytyki nie wynika naprawde nic juz chyba lepiej nie wypowiadac sie wcale
    pozdrawiam
    Nowy czy nie, elementarne zasady ortografii chyba obowiązują i nie widzę powodu dla stosowania taryfy ulgowej wobec kogokolwiek, a ten błąd aż boli....

Co do drugiej części - masz rację. Błąd ortograficzny sprawił, że mnie "poniosło"
    Przepraszam.
    "Nie istnieje takie zdjęcie, którego nie można było zrobić lepiej" - ja
    Mój niekomercyjny link

Domyślnie

Ups! A myślałem, że tylko ja jestem tu polonistą.
    Nikon D80, Nikon F50, Zenit, Nikkor AF-S 24-85 mm 3,5-4,5 G; Nikkor 28-80 mm 3,5-5,6 D; Nikkor 50 mm 1,8 D; Jupiter 135 mm 3,5; Nikon SB-24 Szukam kolejnego szkła

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez harb Zobacz posta

pozdrawiam
    E tam! Co Go nie zabije, to wzmocni!
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Domyślnie

amalcz - przyjacielska rada ,mozesz poprosic moderatora o naprawienie swego bledu w pisowni (nazwa watku) widze ze to chyba przeoczenie ,gdyz w dalszej jego czesci nazwa jest prawidlowa

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów