Close

Strona 822 z 856 PierwszyPierwszy ... 322722772812820821822823824832 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 8 211 do 8 220 z 8558

Domyślnie

Na razie te najnowsze się zainstalowały, będę obserwował.

Żadnych gwałtownych ruchów do których nie będę zmuszony nie będę wykonywał.
    Raz w życiu mi padł zasilacz w kompie. Skończyło się na wymianie tegoż.
    I raz mi się w lapku Lenovo posypała grafika, skończyło się na powrocie do stacjonarki.
    Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zdyboo Zobacz posta
    skończyło się na powrocie do stacjonarki.
    Bo Stacjonarki som lepsiejsze a jak mają jeszcze światełko kolorowe to som Boskie
    Z8 | S 24 1.4 ART | 35+50+135 1.8 S | FTZ II | SB700
    Było D90 | D7100 | 2 x D750 | Z6 II

Domyślnie

Stacjonarki mają w zasadzie same plusy.

Światło w obudowie to nie dla mnie.
    U mnie to lata w kategoriach wiejskiego tuningu, jak LEDy pod podwoziem samochodu. Może jakbym miał 12 lat to jarałbym się tym bardzo, ale jak miałem 12 lat to miałem C64, a tam tylko dioda Power się świeciła.
    Puszka stoi na podłodze pod stołem, szczelnie obudowana blachą z pianką, jedyne światła to przycisk zasilania i kontrolka dysku.

Kolega przyniósł kiedyś do fabryki klawiaturę gejmingową. Syn skończył studia, poszedł do pracy i kupił sobie lapka, a szpej sprzedał lub oddał. Kolega ustawił sobie podświetlanie o zmiennej barwie i jeszcze przechodzące przez klawiaturę, jak meksykańska fala przez trybuny stadionu.
    Kiedyś siadłem u niego, żeby coś tam porobić. Myślałem, że sekund pięć zajmie, ale po pięciu minutach przyniosłem swoją klawiaturę, bo mało apopleksji nie dostałem. Kiedyś się kolorofony kupowało, potem były wizualizacje Winampa, teraz się kupuje światełka i z obudowy kompa robi akwarium. Cóż znak czasów, ale na szczęście nadal jest wybór.
    Oczywiscie jak ktoś lubi, to na szczęście nadal jest wybór.
    Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sokolnik Zobacz posta
    Ta grafika ma zasilanie z mobo raczej

Coś kojarzę... No zasilacz też może siadać
    Tak właśnie ma.

A zasilacz zasila również mobo

Zasilacz jest najczestsza przyczyną problemów tego typu. W każdym razie z moich obserwacji. Choc czytając opis to mogłoby odratowac tez zmienienie pasty termo pod radiatorem, byc moze.

Ja przesiadłem sie z 1050ti na 4060 w sam raz kop mocy.

Co do mikrofonu, młodszy ma głupi nawyk ze mi podgryza kabel jak coś oglada, tak załatwił mi juz dwie pary słuchawek.... znajdę ten stojak, ale w bf4 to raczej nie będę grał, prędzej w Q.
    Ew bf6 jakby mi sie udało odpalić w końcu.... Ale beta sie skończyła, nie dowiem sie.
    Ostatnio edytowane przez crusiek ; 19-08-2025 o 21:17
    • ZABAWA W RAWKI WEŹ UDZIAŁ!
    • D7500 + S10-20 F/3,5 + S18-35 F/1.8 + S17-50 + N50 1.8 G + N55-300 + Sg8 F/3.5 csII + PORST MC 135 + Meike tube set || Cokin P / Marumi magnetic || FotoPro x4i || Stroboss 36N, 60N, X2, X rec
    • RX100 III
    • Flickr Pstryk || strava || yt

Domyślnie

Może być Q
    BF4 też mógłby być...

Ale ja też nie mam słuchawek... A tak strasznie mi szkoda kasy na takie słuchawki... Tamte MSI były super... Jako gratis do płyty głównej walczyłem o nie bo nie chcieli mi wysłać he he he a i tak nie gram więc jakbyśmy mieli zagrać to sobie poradzę bez problemu
    Z8 | S 24 1.4 ART | 35+50+135 1.8 S | FTZ II | SB700
    Było D90 | D7100 | 2 x D750 | Z6 II

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 90s Zobacz posta
    Pykam w Q i fotki też więc też się za wiele nie zmieniło.
    To bys zalozyl watek zdjeciowy z cyklu "90......."

- - - - kolejny post - - - - - -

Cytat Zamieszczone przez 90s Zobacz posta
    no to ma krecik pretekst aby sobie kupić bezprzewodowy zestaw a co do Krzysia to procek zawsze można podkręcić
    Moj proc to optimum miedzy cena, wydajnoscia w grach a temperatura, czyli tak jak chcialem
    A powod nizej.

Cytat Zamieszczone przez sokolnik Zobacz posta
    A Krzyś to wiadomo, ma za słaby procesor
    Nie, to nie to
    Krzysie nie zadaja sie z oszustami, dla ktorych wazniejsze 25zl niz....
    Kubus Puchatek tak Krzysiowi doradzil

Paczałem w x-kom i taka RTX 3060 Gaming OC 12 GB stykłaby mi.
    Karta ma być cicha, bo obecnie komp jest chłodzony powietrzem i go w ogóle nie słychać. Może w nocy przy szczelnie zamkniętym oknie słychać lekki szum. Przy graniu czy obróbce wsadowej może się rozkręcić, ale net, YT czy inne pomniejsze aktywności ma byc cichy.
    To jakbys jednak zmienial grafike, to koniecznie kup tak z 3 wentylatorami zamiast z 2.
    Ja popelnilem ten blad i mam grafike z dwoma wentylatorami. Przy dluzszym graniu temperatuy kart sa ofc spoko, takie same jak innych modeli z 3 wiatrakami.
    Ale jednak 2 wentylatory musza sie szybciej krecic niz 3. I slychac szum karty jak sie ja obciazy. Przykladowo grasz w Wieska 3, pieknie szumi las na jakiejs lokacji. Wylaczasz gre a tu nadal szumi przez pewien czas
    Ofc moze sa jakeis konstrukcje z 2 wielkimi wentylatorami, ktore kreca sie wolniej.

Ale zasadniczo 2 wiatraki beda mielic szybciej niz 3.

To na to bym zwrocil uwage, jesli chcesz miec ciszej. Sprawdz tez do jakiej maks predkosci kreca sie wiatraki (test karty). Jesli dana karta wyroznai sie tym ze wiatraczki sa wybitnie "wysokobrotowe" to prawdopodobnie beda glosniejsze.
    Ostatnio edytowane przez krzysztofz24 ; 19-08-2025 o 23:07
    Fuji S5Pro / F801 / Reflecta / N16-85VR / N50f1.4G / T70-300 / S24-70HF / H50f2 / Benro A-198n6 / Triopo B3 /
    Pozdrawiam, Krzysiek.

Domyślnie

Kiedyś się kolorofony kupowało, potem były wizualizacje Winampa, teraz się kupuje światełka i z obudowy kompa robi akwarium. Cóż znak czasów, ale na szczęście nadal jest wybór.
    Oczywiscie jak ktoś lubi, to na szczęście nadal jest wybór.
    Niby jest wybór ale tak naprawdę nie całkiem.
    Mam płytę główną z tymi dziwnymi LEDami wbudowanymi w środek laminatu PCB, nie tania technologia.
    Wyłączyłem wszystko w BIOSie i ich tak jakby nie było, ale zapłaciłem za nie kupując płytę.
    Niestety płyt bez LEDów jest mało i nie koniecznie mają takie parametry jakich oczekujemy, wybór jest ograniczony.
    Mam dysk na PCI-e i też ma LEDy, nie da się ich wyłączyć. Świecą tam sobie w obudowie tak bez sensu.
    Mogłem kupić taki bez LED-ów ale był gorszy stosunek ceny do możliwości.
    Na szczęście jest jeszcze dość niezły wybór obudów bez szkła, na razie.

Domyślnie

Płyta X670E- LEDów brak, oprócz tych 4 debugowych.
    RAM- LEDów brak.
    Wentylatory i chłodzenie PC- LEDów brak.
    Jedyny LED na GPU... z fizycznym wyłącznikiem, pstryknąłem.

Za to nie potrafię w W11 znaleźć mojej ulubionej emotki wzruszania ramionami...
    Zabawy forumowe
    Fotografia Miesiąca.
    Tematyczne
    KretoRAWki
    Weź udział.
    Nie wymiękkaj.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez OjTam Zobacz posta
    Płyta X670E- LEDów brak, oprócz tych 4 debugowych.
    RAM- LEDów brak.
    Wentylatory i chłodzenie PC- LEDów brak.
    Jedyny LED na GPU... z fizycznym wyłącznikiem, pstryknąłem.

Za to nie potrafię w W11 znaleźć mojej ulubionej emotki wzruszania ramionami...
    Ha, a ja potrafię xD
    • ZABAWA W RAWKI WEŹ UDZIAŁ!
    • D7500 + S10-20 F/3,5 + S18-35 F/1.8 + S17-50 + N50 1.8 G + N55-300 + Sg8 F/3.5 csII + PORST MC 135 + Meike tube set || Cokin P / Marumi magnetic || FotoPro x4i || Stroboss 36N, 60N, X2, X rec
    • RX100 III
    • Flickr Pstryk || strava || yt

Domyślnie

Wykopał, jak na Kreta przystało.

Gdzie jest?
    Zabawy forumowe
    Fotografia Miesiąca.
    Tematyczne
    KretoRAWki
    Weź udział.
    Nie wymiękkaj.

Strona 822 z 856 PierwszyPierwszy ... 322722772812820821822823824832 ... OstatniOstatni