Close

Strona 34 z 83 PierwszyPierwszy ... 24323334353644 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 331 do 340 z 830

Wątek: Sample D3 ;)

Domyślnie

Jak widać wszystkim się nie dogodzi Jak dla mnie obie puszki na razie prezentują się zdecydowanie lepiej niż się spodziewałem. D3 wymiata na maksa, wydaje się że w połączeniu z 14-24 zaprzecza tezie że na FF i tej ogniskowej rogi muszą być miękkie. D300 jest spokojnie o 1.5 do 2 EV lepszy na wysokich iso od D200. To dla mnie też mnie zadowala. Poza tym oba aparaty mają zdecydowanie poprawione DR. Najwyraźniej potwierdza się że jestem minimalistą
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

pozdrawiam
    Paweł

Domyślnie

Wkrotce masowa wyprzedaz Canonow
    Nikon F-501, Canon 30D

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pn Zobacz posta
    Wkrotce masowa wyprzedaz Canonow
    Jak wróciłem z Łodzi, z prezentacji to napisałem mniej więcej to samo. Z tego co wiem okrzyknięto mnie na CB oszołomem, więc uważaj
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

pozdrawiam
    Paweł

wojteh
    Gość

Domyślnie

przy koszykówce to ja tak mam na ISO1600 w D200 gorzej niż tu na ISO6400 - ten kto będzie teraz miał w hali taki sprzęcior ma pięknie i prosto - ale od zawsze biednemu pod górę

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel Pawlak Zobacz posta
    Jak wróciłem z Łodzi, z prezentacji to napisałem mniej więcej to samo. Z tego co wiem okrzyknięto mnie na CB oszołomem, więc uważaj
    Spokojnie . Po prostu są fajne puszki u Nikona (zawsze były) mocno konkurujące z C i dobrze. Co do wyprzedaży, zamian etc. Zawsze jest trochę skoczków systemowych i onanistów, którzy się będą brandzlować powiększeniami 300%. I Ci zapewne będą wyprzedawać, zmieniać. Jak pojawi się nowy 5D mkII pewnie znów będą wracać - cóż współczujemy im. Prawda jest taka, że większość "przestarzałych" matryc Canonowskich jest w życiu codziennym aż nadto wystarczająco dobra i rzeczywistej potrzeby (poza jakimiś zupełnie skrajnymi potrzebami) nie ma.
    Wracają czasy z analoga ważna jest puszka i jej funkcje, a nie nośnik.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 29-09-2007 o 14:47
    Pozdrawiam
    Marcin

Domyślnie

Oglądałem sampelki i nabieram coraz większego apetytu na ten aparacik. Troszkę przyciężki, jeszcze jak przypnę jakieś zacne szkiełko, ale wart grzechu, mimo tej wady.
    NIKON

לא תרצה - VI - Nie będziesz mordował

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Spokojnie . Po prostu są fajne puszki u Nikona (zawsze były) mocno konkurujące z C i dobrze. ..........Wracają czasy z analoga ważna jest puszka i jej funkcje, a nie nośnik.
    Wyraziłeś moje myśli sprzed 2 lat. Bałem się tego "głośno mówić" z obawy na niezrozumienie. Przecież tego można było się spodziewać....to nie okres z początku wieku, kiedy na jakiś postęp techniczny trzeba było czekać lataaaami. Śmieszą mnie wypowiedzi tego typu: "...Canon odjechał..." lub "...Nikon pozamiatał..." Jestem pewien, że firmy wkrótce osiągną taki pułap w obrazowaniu poza który wychodząc nic się nie osiągnie ze wzgledu na możliwości wzroku ludzkiego. Gdybyśmy mieli taki wzrok jak chociażby sokół (wyczajenie myszy w trawie z odległości 3 km) to co innego. W puszce jest sporo do zrobienia....chyba nie będziemy zbyt długo czekać na to, żeby można było wpełni alternatywnie wykorzystywać przy ostrzeniu i kadrowaniu wizjer i life view.
    Szkiełka też pokazują się coraz doskonalsze....trochę pośpieszyłem się z 17-55/2,8 ale trudno jakoś to przeżyję.
    Najbardziej ze wszystkiego doskwiera mi brak czasu.
    pozdrawiam
    "...co to za życie jak się nie ma czasu na życie..."

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez eko-mar Zobacz posta
    Jestem pewien, że firmy wkrótce osiągną taki pułap w obrazowaniu poza który wychodząc nic się nie osiągnie ze wzgledu na możliwości wzroku ludzkiego.
    Szum w ISO powyzej 800 jest nadal widoczny... Coraz mniej, ale jednak. I prawde mowiac -- dopoki bedzie widac roznice, dopoty wyscig bedzie trwal. Praktycznie D3 daje juz takie mozliwosci, ze wydaje sie iz wiecej do szczescia nia potrzeba... Ale juz sam fakt, ze istnieje -- zaczyna rodzic niedosyt. Po roku, dwoch uzywania, a w konsekwencji przyzwyczajenia -- zacznie sie dalsze marudzenie, a po dwoch firmy bede sie bic o to, kto wyprodukuje matryce o rozpietosci 12 EV i uzywalnym ISO 51200, podbijalnym o kolejne 3 EV. Moze kiedys osiagniemy etap, gdzie nie bedzie istnialo pojecie czulosci, a predkosc migawki niezaleznie od warunkow oswietleniowych, bedzie ograniczona jedynie mozliwosciami mechaniki. Ja generalnie lampy blyskowe lubie -- bo i tak stosuje je glownie do modelowania swiatla niz samego faktu jego dodawania. Niemniej jednak nie obrazilbym sie, gdybym np. za 5 lat mogl oddac Manfrotto do skupu zlomu.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez eko-mar Zobacz posta
    Jestem pewien, że firmy wkrótce osiągną taki pułap w obrazowaniu poza który wychodząc nic się nie osiągnie ze wzgledu na możliwości wzroku ludzkiego.
    Wtedy na rynek wypłynie Fuji ze "swoimi" kolorami ;-D. Wsadzą swoją matrycę w body D300 i będzie to jedyny aparat, który od konkurencji będzie się różnił jedną jedyną funkcją - "Velvia 50"
    pozdrawiam, Piotr

Domyślnie

To prawda, w miarę jedzenia apetyt rośnie
    "...co to za życie jak się nie ma czasu na życie..."

Strona 34 z 83 PierwszyPierwszy ... 24323334353644 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów