Close

Strona 257 z 272 PierwszyPierwszy ... 157207247255256257258259267 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 561 do 2 570 z 2712

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robin102 Zobacz posta
    Może coś z konkretów podpowiecie tak na 55 cali na początek. Może być jakiś tzw zeszłoroczny model.
    LG OLED jakikolwiek który zmieści się w budżecie. Smart w każdym LG jest szybki i intuicyjny. Netfilix na LG obsługuje Dolby Vision 4K, a to inna liga obrazu (wybrane produkcje). Ból taki że potrzebny jest szybki internet.

Jeśli dany model nie ma pilota LG Magic w komplecie, to warto go sobie dokupić. Dobrze też działa obsługa głosowa w języku polskim.

Po zakupie koniecznie trzeba wyłączyć opcję ECO. To wymysł na potrzeby homologacyjne w EU, taki start stop w TV.
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Domyślnie

Potwierdzam, że pilot Magic to rewelacja. Szybko się przyzwyczaja i obsługa jest mega wygodna.
    Z6II, Nikkor 14-30 f4 S, Nikkor 24-70 f4 S, Nikkor 50 mm f1.8 G, Nikkor 70-200 f4 G, Tamron 150-600 5.0-6.3 G2

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Rafał_Sz Zobacz posta
    LG OLED jakikolwiek który zmieści się w budżecie. Smart w każdym LG jest szybki i intuicyjny. Netfilix na LG obsługuje Dolby Vision 4K, a to inna liga obrazu (wybrane produkcje). Ból taki że potrzebny jest szybki internet.

Jeśli dany model nie ma pilota LG Magic w komplecie, to warto go sobie dokupić. Dobrze też działa obsługa głosowa w języku polskim.

Po zakupie koniecznie trzeba wyłączyć opcję ECO. To wymysł na potrzeby homologacyjne w EU, taki start stop w TV.
    Teraz do pansonica musiałem dokupić jakiś tuner DVBT aby naziemną oglądać, a aby Netfixa i HBO to kupiłem taki wynalazkek GOOGLE CHROMECAST. Tuner DVB T i ten Chromecast też mają swoje zasilacze i prąd żrą
    https://www.mediaexpert.pl/telewizor...xoCMa8QAvD_BwE

Już mnie to wszystko podoczepiane do telewizora wkurza i obsługa w sumie trzema pilotami

Panasonic robi coś OLED aby przy marce zostać, bo u mnie cale życie tylko telewizory tej marki były

LG OLED kupić mówicie ?

Cytat Zamieszczone przez Rafaello666 Zobacz posta
    Ja mam model LG 55CX3LA 55" OLED 4K, ale to jest TV który kupowałem w 2021 roku. Nie wiem jaki jest teraz odpowiednik, ale linia z literką C była mocno chwalona za dobry stosunek jakości do ceny.
    Możesz zerknąć, czy ten ma jakiś sens i jak on się ma do Twojego LG ? Dzięki
    https://www.mediaexpert.pl/telewizor...on-dolby-atmos
    Ostatnio edytowane przez robin102 ; 20-10-2023 o 11:00

Domyślnie

Ja miałem serię B i to jest minimum ze względu na matrycę 120Hz. Różnica między serią C była tylko w maksymalnej jasności, ale to nie ma żadnego znaczenia bo jak już wyżej napisałem - nie powinno się używać Oleda z max jasnością. Przy filmach wieczorem jasność miałem na poziomie 40% więc zapas jeszcze był ogromny.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robin102 Zobacz posta

Panasonic robi coś OLED aby przy marce zostać, bo u mnie cale życie tylko telewizory tej marki były
    Zgadnij która firma robiła do niedawna matryce OLED dla wszystkich marek?

Za HDTV

Na początek należy zrozumieć, że LG jest jedynym producentem paneli OLED (nie mylić z producentami telewizorów OLED). Oznacza to, że prawie wszystkie światowe firmy używają paneli wyprodukowanych przez LG, więc bez względu na to, jaki telewizor producenta byś wybrał, otrzymałbyś panel OLED wyprodukowany przez LG. Istnieją również chińskie firmy, które próbują produkować panele OLED, ale LG jest jedyną firmą, która oferuje panele OLED o dużych rozmiarach.

Więc co nie kupisz, to i tak będzie to LG.

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Ja miałem serię B i to jest minimum ze względu na matrycę 120Hz. Różnica między serią C była tylko w maksymalnej jasności, ale to nie ma żadnego znaczenia bo jak już wyżej napisałem - nie powinno się używać Oleda z max jasnością. Przy filmach wieczorem jasność miałem na poziomie 40% więc zapas jeszcze był ogromny.
    ten który linkuje to seria B czy C, cholercia nie mam zdrowia się doktoryzować , jesli jesteś w miarę na bieżąco podlinkuj proszę serii B jeśli to minimum, to w nazwie modelu ma być te B ?

https://www.mediaexpert.pl/telewizor...on-dolby-atmos
    Ostatnio edytowane przez robin102 ; 20-10-2023 o 13:59

Domyślnie

Ja wiele nie pomogę, bo od zakupu nie interesowałem się już za bardzo. Zwyczajnie, nie wiem co teraz polecić.
    Z6II, Nikkor 14-30 f4 S, Nikkor 24-70 f4 S, Nikkor 50 mm f1.8 G, Nikkor 70-200 f4 G, Tamron 150-600 5.0-6.3 G2

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Rafaello666 Zobacz posta
    Mój brat użytkował parę lat OLED-a na wspomnianym TVN24 i pasek mu został...
    Wniosek z tego taki, że w trosce o sprzęt i dla zachowania higieny emocjonalnej warto czasami zmienić kanał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cz4rnuch Zobacz posta
    Wniosek z tego taki, że w trosce o sprzęt i dla zachowania higieny emocjonalnej warto czasami zmienić kanał
    Czy to ma zastosowanie również w relacjach damsko-męskich?
    z pozdrowieniami - Krzysiek
    Nikon Z6 + Zf + Z9 + N14-24/2.8S + N24-70/2.8S + N70-200/2.8G VR II + N35/1.8S + N50/1.8S + 75/1.5 + N85/1.8S + N105/1.4E

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MstrG Zobacz posta
    Czy to ma zastosowanie również w relacjach damsko-męskich?
    Oczywiście. Tylko, że to nic nie zmieni. Podobnie jak zmiana kanału.

Strona 257 z 272 PierwszyPierwszy ... 157207247255256257258259267 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów