Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 22

Wątek: W oddali...

Rozmowny Awatar Macro
    Miasto
    Łódź/Warszawa/Sztokholm

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez D_Z_I_A_D_E_K Zobacz posta
    Powaga??? To strasznie dziwna kolorystyka jest na tej fotce, może to WB.
    Nie. To urok kliszy i pochmurnej nadmorskiej pogody. Mam bardzo podobne zdjęcie o praktycznie takiej samej kolorystyce - też na kliszy i nota bene tym samym obiektywem.

Cytat Zamieszczone przez T_P_ Zobacz posta
    Faktycznie, statek lekko "wypływa" i również to zauważyłem po umieszczeniu zdjęcia na forum- wcześniej wydawało mi się ok, a należałoby je przesunąć w prawo o 0,02- masz oko
    Lekko......? Proszę Cię.
    Mam wrażenie, że jeden z was myśli o krzywym horyzoncie, a drugi o miejscu przed dziobem statku.
    L166B | F80 | F65 | OM20 | D300 | N50/1.8 | N12-24/4 | T90/2.8 DI | S30/1.4 | F85/1.4 | takie tam...

"How do you feel about women's rights? I like either side of them."

Domyślnie

nie wiem czy to zabieg specjalny czy nie .. ale kopnalbym statek w prawo .... aby dac mu wiecej wody do zeglowania

Domyślnie

Ja staram się kadrować już na etapie patrzenia w wizjer.
    Tak się składa, że w przeciwieństwie do Ciebie ja nie mam wyjścia- zawsze muszę wykadrować zdjęcie na etapie patrzenia w wizjer. Zauważ, że w moim body nie ma magicznego ekraniku i przycisku "usuń", a "karta pamięci" ma maksymalnie 36 klatek . Człowiek nie jest nieomylny, chyba że masz na myśli swoją osobę.

Cytat Zamieszczone przez Macro Zobacz posta
    Nie. To urok kliszy i pochmurnej nadmorskiej pogody. Mam bardzo podobne zdjęcie o praktycznie takiej samej kolorystyce - też na kliszy i nota bene tym samym obiektywem.
    Dziękuję Macro, że w dobie komputeryzacji i programów graficznych rozwiniętych do maksimum są tacy ludzie jak Ty, którzy oprócz PS czują klimat fotografii wykonanej analogiem- szacunek z mojej strony.

Cytat Zamieszczone przez Macro Zobacz posta
    Mam wrażenie, że jeden z was myśli o krzywym horyzoncie, a drugi o miejscu przed dziobem statku.
    Cytat Zamieszczone przez nimlot Zobacz posta
    nie wiem czy to zabieg specjalny czy nie .. ale kopnalbym statek w prawo .... aby dac mu wiecej wody do zeglowania
    O powyższym wypowiedziałem się wcześniej:

Macro- z pewnością wyglądałoby lepiej, jednak nie mam takiego ujęcia . Publikując owe zdjęcia miałem odrobinkę nadziei, że chociaż przesłanie "długiej podróży" uda mi się ukazać, a czy się udało- oceńcie sami .
    T_P_

yendash
    Gość

Domyślnie

Macro- z pewnością wyglądałoby lepiej, jednak nie mam takiego ujęcia . Publikując owe zdjęcia miałem odrobinkę nadziei, że chociaż przesłanie "długiej podróży" uda mi się ukazać, a czy się udało- oceńcie sami . T_P_
    Zdjęcie ładne, kolorystycznie i kompozycyjnie w kontekście tytułu. Tylko ... jakiej długiej podróży? Przecież to wycieczkowy stateczek przybrzeżny) On nie wychodzi dalej niż na godzinę w morze. A i to tylko wtedy kiedy jest płasko jak na tym obrazku

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yendash Zobacz posta
    Zdjęcie ładne, kolorystycznie i kompozycyjnie w kontekście tytułu. Tylko ... jakiej długiej podróży? Przecież to wycieczkowy stateczek przybrzeżny) On nie wychodzi dalej niż na godzinę w morze. A i to tylko wtedy kiedy jest płasko jak na tym obrazku
    Witaj. Trafnie zauważyłeś, jednak pozwolę sobie zacytować drugą część tytuły...

zmierza do celu po długiej podróży .
    stąd też "uśmieszek z oczkiem" w końcowej jego części. T_P_

Domyślnie

Dziękuję wszystkim za dotychczasowe opinie i komentarze. Postanowiłem jednak zamieścić jeszcze jedno zdjęcie (po wykadrowaniu)- i jak lepiej, czy może za mało dołu?

2.

T_P_

Domyślnie

I tak i tak jest OK, tytuł bardziej pasuje do pierwszego. No może drugue troszke lepsze, bo bardziej "czyste".
    aparat + obiektyw

Domyślnie

wyprana kolorystyka może też być winą skanera, tudzież softu do skanowania - z doświadczenia wiem, że co skaner i sterownik do niego to inne rzeczy wychodzą - sam skanujesz czy gdzieś dajesz? Też wolał bym statek z większą ilością wody przed dziobem ale to już ci napisali IMHO 2 wersja ciekawsza ale dał bym ciutkę więcej tego dołu bo teraz jest go odrobinę za mało i stateczek tak ginie na tle tego wypranego nieba.

Jaki materiał?
    |D7100|SB-800|T17-50/2.8|S70-200/2.8|SY8/3.5|nogi GoldPhoto|Manfrotto|SanDisk|
    Pozdrawiam Tomek Kić

Domyślnie

Podoba mi sie to, ze statek "wyplywa" z kadru... i sobie gdzies tam plynie dalej. wiecej miejsca na plywanie zamkneloby mu raczej akwen.
    Podobaja mi sie kolory, takie troche wyblakle.
    Denerwuje mnie symetria horyzontu.
    ... duzo przestrzeni, jak to na morzu... ;D

Domyślnie

Jak szczerze, to szczerze. Nadal statek jest niestety w tym samym miejscu i kolorki wyprane, jak już zauważono. No i ta pierońska winieta. Jak zeskanowałeś fotkę, to trzeba ją było wrzucić do PS-a i odrobinkę nad nim popracować. A tak poprawa mierna.
    NIKON

לא תרצה - VI - Nie będziesz mordował

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów