Close

Strona 13 z 17 PierwszyPierwszy ... 31112131415 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 161

Wątek: Capture NX 1.2

Domyślnie

No właśnie nie ma. Chyba, że nie zauważyłem.
    Jacek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JK Zobacz posta
    No właśnie nie ma. Chyba, że nie zauważyłem.
    Niestety jak ktoś pobrał 1.2, to przechlapane bo jednocześnie zaakceptował warunki licencji w jęz. polskim. Chyba, że ta wersja jest już na płytach... Nawiasem mówiąc przeczytałem tę licencję i okazała się isotna dla mnie rzecz, iż obejmuje dwa komputery.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jakubs Zobacz posta
    Niestety jak ktoś pobrał 1.2, to przechlapane bo jednocześnie zaakceptował warunki licencji w jęz. polskim. Chyba, że ta wersja jest już na płytach... Nawiasem mówiąc przeczytałem tę licencję i okazała się isotna dla mnie rzecz, iż obejmuje dwa komputery.
    cały czas było na dwa komputery, ale... legalna jest tylko instalacja na dwóch kompach, program nie może być równocześnie wykorzystywany na dwóch kompach
    szkoda, że to już nie to samo forum...

Domyślnie

to z tymi dwoma kompami to ktos biegly w paragrafach powininen sprawdzic. w niemczech kupiony soft jest moja wlasnoscia i nawet jesli nikon zastrzega sobie ze 2 kompy maks to ja jako wlasciciel mojej kopii cnx moge ja sobie na 18 kompach zainstalowac. tyle ze jedynie ja moge uzywac.
    podpis nieczytelny

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Valwit Zobacz posta
    to z tymi dwoma kompami to ktos biegly w paragrafach powininen sprawdzic. w niemczech kupiony soft jest moja wlasnoscia i nawet jesli nikon zastrzega sobie ze 2 kompy maks to ja jako wlasciciel mojej kopii cnx moge ja sobie na 18 kompach zainstalowac. tyle ze jedynie ja moge uzywac.
    nie bądź tego taki pewny, że możesz - i tak jest dobrze że można na dwóch zsinstalować, bo kiedyś można było tylko i wyłącznie na jednym i lipa była, a teraz można np. z NXa czy innego Corela korzystać zarówno na laptopie jak i na stacjonarnym kompie przy zakupie jednej licencji
    szkoda, że to już nie to samo forum...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jakubs Zobacz posta
    ta wersja jest juz na plytach ,zamowilem

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    Skoro Nikon uznał, że po wykorzystaniu triala 1.1 nie można już korzystać z triala 1.2 (a byłby to nie pierwszy debilny pomysł tej korporacji), to widać mieli w tym jakiś chytry plan, w którego zasadność nie mam zamiaru wnikać.
    IMO poszli na łatwiznę i triale wszystkich wersji zapisują w rejestrze windows jakąś pewną - identyczną dla wszystkich wartość.
    A wystarczyłoby by każda kolejna wersja zostawiała swój znacznik, a przy próbie instalacji był sprawdzany warunek, czy była instalacja wcześniej i czy ta instalacja to była identyczna lub nowsza wersja, od właśnie instalowanej czy nie? Jeśli nie, czyli była starsza to trial powinien się zainstalować i działać poprawnie.

Ale to między nami forumowiczami. "Specjaliści" Nikona nie po to biorą kasę bym im ja, skromny szaraczek, nieprogramista, doradzał. Ludzie sobie i tak sami radzą.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez killertowa Zobacz posta
    Ale to między nami forumowiczami. "Specjaliści" Nikona nie po to biorą kasę bym im ja, skromny szaraczek, nieprogramista, doradzał. Ludzie sobie i tak sami radzą.
    i wlasnie dlatego klada na to lache. ktos kto po 30 dniach testu nie kupi raczej nie kupi tez po kolejnch 30 dniach tylko albo ukradnie albo oleje. wiec po co kombinowac?
    podpis nieczytelny

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Valwit Zobacz posta
    i wlasnie dlatego klada na to lache. ktos kto po 30 dniach testu nie kupi raczej nie kupi tez po kolejnch 30 dniach tylko albo ukradnie albo oleje. wiec po co kombinowac?
    A czy zmiana daty w kompie przy wersji trial moze wpłynac na dłuzsze używanie własnie takiej wersji?
    AF nie jest koniecznoscią

Domyślnie

jeśli zmienisz datę, nawet 10 sek. po instalacji triala to już właśnie zakończyłeś jego używanie

Strona 13 z 17 PierwszyPierwszy ... 31112131415 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów