Close

Strona 139 z 140 PierwszyPierwszy ... 3989129137138139140 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 381 do 1 390 z 1395

Wątek: Windows 10

ksh
    Gość

Domyślnie

Aktualizacja jest pewniejsza, a system i tak będzie postawiony ładnie na czysto https://www.microsoft.com/pl-pl/soft...load/windows10

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koesh Zobacz posta
    Aktualizacja jest pewniejsza, a system i tak będzie postawiony ładnie na czysto https://www.microsoft.com/pl-pl/soft...load/windows10
    Pod warunkiem, że ma się odpowiednią ilość wolnego miejsca na dysku C. Jakbym miał, to pewnie już dawno z automatu miałbym Win10. Przy instalacji Win7 sądziłem, że partycja 60 GB będzie aż nadto duża, a teraz brak miejsca

ksh
    Gość

Domyślnie

No tak ale obstawiam ze większość używa SSD w 2020 roku, więc nie robi partycji i to jeszcze takich malutkich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koesh Zobacz posta
    No tak ale obstawiam ze większość używa SSD w 2020 roku, więc nie robi partycji i to jeszcze takich malutkich
    A są jakieś przeciwwskazania? ja mam SSD podzielony na 2 partycje
    Tworzę gadżety reklamowe i prezenty z personalizowanym nadrukiem.
    Potrzebujesz kubeczka z ulubionym zdjęciem? Może poduszkę z nadrukiem sprawdź mój sklep.
    alenadruk.pl

Domyślnie

Z linku podanego przez Kolegę wyżej, wybierz opcję "Pobierz narzędzie". W kolejnych krokach wybrać odpowiednią wersję, stworzyć plik ISO lub bootowalny pendrive (rzecz jasna wersja 64 bit). Następnie z niego przeprowadzić instalację od podstaw Sam Win 10 + sterowniki zabiera mniej więcej 40-60 GB, zależnie ile i jakiego sprzętu mamy napakowane
    Najlepiej na SSD minimum 120 GB.

ksh
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MarcinSt Zobacz posta
    Tak są ale zależy też jaki SSD, po pierwsze jak wiemy w wielu modelach zapełnienie do 70-80% spowalnia pracę nośnika, więc teoretycznie mimo że to procentowy podział to jednak lepiej mieć 20% na 120GB niż 2x po 20% na 2x 60GB ( chyba nie zamieszałem ), druga sprawa to część sterowników w dysku nie radzi sobie poprawnie z rozlokowywaniem danych na partycjach tak jak na pełnej wielkości co powoduje że nie ma efektywnego zapisu, który ma na celu oszczędzanie komórek pamięci. Oczywiście nie popadajmy w skrajności ale nie powinno się dzielić SSD zwłaszcza pod win10.

Domyślnie

A na jaką cholerę? Co Ci to daje?
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    A na jaką cholerę? Co Ci to daje?
    W przypadku formatowania, pozostają mi ważne pliki na 2 partycji a formatuję wtedy tylko c:/
    Tworzę gadżety reklamowe i prezenty z personalizowanym nadrukiem.
    Potrzebujesz kubeczka z ulubionym zdjęciem? Może poduszkę z nadrukiem sprawdź mój sklep.
    alenadruk.pl

Domyślnie

W przypadku formatowania, pozostają mi ważne pliki na 2 partycji a formatuję wtedy tylko c:/
    Jak często robisz format i z jakiego powodu? Pytam, bo to kojarzy mi się z jakimiś zabawami ponad 20 lat temu, gdy komputer był jedynie narzędziem do zabaw i eksperymentów. Ostatni raz formatowałem dysk po jego zakupie, przed instalacją systemu. Dane na drugim fizycznym dysku, archiwum na 3. i 4. (jeden z nich zawsze poza kompem). Naprawdę to robisz, czy tylko tak z przyzwyczajenia masz?
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

ksh
    Gość

Domyślnie

Ja po windows vista kupiłem nowy dysk na system i postawiłem bete win7, potem leciały aktualizacja, jak przyszły SSD to zrobiłem klonowanie, dopiero rok temu wymieniając praktycznie wszystko zdecydowałem postawić win10 od zera, nie ma jakiś powodów obecnie żeby robić świeża instalacje win10, w zamierzchłych czasach jak system zamulał, zapychał dysk, rozwalał rejestr itd miało to sens.

Jeśli na dysku systemowym robisz sam formatowanie to będzie tak jak opisujesz, system nie pozwoli na pełne czyszczenie, a jeśli taki stary dysk systemowy podepniesz potem i wyczyścisz jakimś softem na siłę to jest spora szansa że przy następnych uruchomieniu trzeba będzie przywracać boot partycje bo komp nie wstanie mimo że nie ruszałeś dysku głównego.
    Pamiętaj żeby w formatowanie bawić się w instalatorze win10, a nie samemu potem.

Strona 139 z 140 PierwszyPierwszy ... 3989129137138139140 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów