Close

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 48

Wątek: jaki komputer?

Domyślnie

No proszę jak prof.Miodek to zgrabnie ujął.faktycznie zaginęło po drodze.

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JanuszWaw Zobacz posta
    ..Jako ciekawostkę powiem: robie to co TY, ale ... zanim PC idzie spać pliki robocze kopiują się na 3 dysk, (tam dany plik jest w całości, a robi się to samo ), skąd w wolnej chwili tworzę kopię na dvd. Dzięki temu jest: szybko, bezpiecznie, a nawet jak coś padnie ... to jest gdzie szukać. I nie jest tak drogo. Mój czas też coś jest wart.m -
    Ja mam dwa HD postawione w RAID plus trzeci stary-roczy HD do robienia kopi ważnych rzeczy na którym umieścilem też pliki wymiany na oddzielnejpartycji 2 GB. Komputer niesamowicie szybciej śmiga, ale chciałbym jeszcze szybciej więc podpytuje Cię. W co wtopić trochę kasy żeby jeszcze przyspieszyć. Mam trzy ruchy do wywboru. Wymiana proca obecnego Pentium D 3,4 GHz np na P6600 dwojajeczny 2,4 GHZ ??? czy może dołożenie ramu do 2GB bo mam 1GB DDR 400MHZ , czy może dołożenie ramu ,ale już DDRII 533mHZ bo szyna FSB to1066 MHz sam nie wiem co wykombinować z tym ramem. Moja płyta główna łyka oba rodzaje pamieci, a proca to mogę nawet Quada wsadzić, ale kasy na niego nie mam he he. Nie gram , filmów nie oglądam , muzyki nie słucham na kompie . PC używam tylko do netu i do pracy na zdjęciach.

pebees
    Gość

Domyślnie

robin102 jeszcze przyspieszyć? Dobry kontroler scsi/sas (od bidy fc), z własnym dużym cache, no i do tego dysk jakiś...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pebees Zobacz posta
    robin102 jeszcze przyspieszyć? Dobry kontroler scsi/sas (od bidy fc), z własnym dużym cache, no i do tego dysk jakiś...
    peebes nie rób se jajców. Dyski skazi są opętańczo drogie, chyba już taniej wyjdzie wsadzić 2GB pamięci 800-tek i wymienić procka na quada (a na pewno przyniesie to lepszy efekt)

pebees
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    peebes nie rób se jajców.
    Nie robię wcale
    Dyski skazi są opętańczo drogie, chyba już taniej wyjdzie wsadzić 2GB pamięci 800-tek i wymienić procka na quada (a na pewno przyniesie to lepszy efekt)
    Polemizowałbym. Obróbka zdjęć polega (tak w skrócie, uproszczeniu, dla przykładu NC) na otworzeniu katalogu z fotkami, wyświetleniu miniaturek, przechodzeniu po nich, operacjach na nich, zapisie i przejściu dalej (zapis może iść w tle). Szybki kontroler (z własnymi sterownikami i sporym cache) i dobry dysk scsi załatwi temat tak, że zapisy odbywać się będą w ułamkach sekundy. Dosłownie niezauważalnie. Inna sprawa, że jak sprzedasz typowy komputer, to braknie na sam dysk...
    Ostatnio edytowane przez pebees ; 06-09-2007 o 21:08 Powód: technikalia won

Domyślnie

No i właśnie przy tych "operacjach na nich" przydaje się jednakowoż dużo RAMu i C2D, jak wynika z moich intensywnie prowadzonych obserwacji.

pebees
    Gość

Domyślnie

No i właśnie przy tych "operacjach na nich" przydaje się jednakowoż dużo RAMu i C2D, jak wynika z moich intensywnie prowadzonych obserwacji.
    Tego wcale nie neguję

Domyślnie

...a dwudyskowa macierz na dokeszowanym kontrolerze skazi to ze 4 patole jak nic, przy czym oczywiście rozmawiamy o dyskach małej pojemności

pebees
    Gość

Domyślnie

...a dwudyskowa macierz na dokeszowanym kontrolerze skazi to ze 4 patole jak nic, przy czym oczywiście rozmawiamy o dyskach małej pojemności
    Hmmm... to zestaw jakiś chyba, mówiąc słowami z rynków dslr, entry level

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

[quote=Czornyj;407921]...skazi to ze 4 patole jak nic

Dziś 6 wrzesień , anie 1 kwietnia.
    Panom dziękujemy

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów