Close

Strona 4 z 8 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 74

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomekk Zobacz posta
    Dokładnie, można też kupić karnet na siłownię, zacząć się ruszać rowerem lub na piechotę i gwarantuję, że te 1,2 a nawet 3 kg w sprzęcie będzie kwestią do pominięcia. Narzeka na "ciężki" sprzęt, jak widzę, większość mężczyzn... coś to chyba nie tak...
    Ruszam się całkiem sporo (chodzenie i jeżdżenie po górach, dolinach itp), przynajmniej 2h dziennie jestem w dość intensywnym ruchu. Ale uwierz mi, że jeśli chcę lekko, to te 2-3kg robią mi różnicę. Dlatego na takie sytuacje wybrałem aparat ważący 0,5kg. Mam takie pytanie- jak zrekompensujesz swoją "radę" jeśli komuś jednak nie zagwarantujesz tego o czym wspomniałeś? Bo na prawdę zabawnie czyta się takie "gwarancje". I nie piszę tego złośliwie, ale warto mieć na uwadze, że jeśli Tobie coś nie robi różnicy, to nie zrobi też różnicy innym. Dlatego ludzie mają różny sprzęt, bo różnie do niego podchodzą.

Domyślnie

8kg podręcznego to dosyć dużo nawet jak na lustrzankę i obiektywy. Latam LOTem i nie miałem z tym problemu nigdy, dodatkowo aparat z jednym obiektywem miałem w osobnym bagażu niż podręczny i też było ok.
    A zabierasz coś oprócz sprzętu foto?

Ps. Żeby nie było, póki co mnie też się jeszcze chce targać sporo sprzętu, tyle, że fizycznie trudno to spakować do plecaka.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jaack Zobacz posta
    Nikt nie jest idealny
    Ja nie pisałem o idealnych, tylko np. o tych którym bardziej od zrzucenia by się przydało przybranie na masie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez poste Zobacz posta
    A zabierasz coś oprócz sprzętu foto?

Ps. Żeby nie było, póki co mnie też się jeszcze chce targać sporo sprzętu, tyle, że fizycznie trudno to spakować do plecaka.
    Tak, 20 kg innego sprzętu, a plecak mam 90litrowy dużo tam wejdzie... niestety

J1
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nikoniarz Zobacz posta
    Ja nie pisałem o idealnych, tylko np. o tych którym bardziej od zrzucenia by się przydało przybranie na masie
    Domyslam sie... to byl taki zarcik.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jaack Zobacz posta
    Domyslam sie... to byl taki zarcik.
    W sumie mógłbyś odpisać, że taki jegomość mógłby przybrać na masie bo z niedowagi wynika jego "słabość" w targaniu sprzętu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nikoniarz Zobacz posta
    Ruszam się całkiem sporo (chodzenie i jeżdżenie po górach, dolinach itp), przynajmniej 2h dziennie jestem w dość intensywnym ruchu. Ale uwierz mi, że jeśli chcę lekko, to te 2-3kg robią mi różnicę. Dlatego na takie sytuacje wybrałem aparat ważący 0,5kg. Mam takie pytanie- jak zrekompensujesz swoją "radę" jeśli komuś jednak nie zagwarantujesz tego o czym wspomniałeś? Bo na prawdę zabawnie czyta się takie "gwarancje". I nie piszę tego złośliwie, ale warto mieć na uwadze, że jeśli Tobie coś nie robi różnicy, to nie zrobi też różnicy innym. Dlatego ludzie mają różny sprzęt, bo różnie do niego podchodzą.
    Wiem, że ludzie są różni i szanuję to. Mi to różnicy nie robi... ale trochę dziwnie jak narzekają same chłopy

Domyślnie

To mnie bardzo cieszy bo tak mniej więcej wyliczyłem że powinno wyjść około 1000 zdjęć. Ja zazwyczaj jak gdzieś jadę to na tydzień tak że 1000 penie nawet nie zrobię bardziej boje się o baterie bo rożnie piszą a mam tylko 1

Domyślnie

Wiem, że ludzie są różni i szanuję to. Mi to różnicy nie robi... ale trochę dziwnie jak narzekają same chłopy
    Na serio nie chciał byś dźwigać w tym plecaku 5kg mniej gdybyś miał taką możliwość?

Domyślnie

Tak, 20 kg innego sprzętu, a plecak mam 90litrowy dużo tam wejdzie... niestety
    A co poradzisz tym, którzy lecą bez bagażu rejestrowanego? Po prostu ludzie mają różne potrzeby, różne sytuacje, różne fundusze, siłownia nie rozwiązuje wszystkich problemów

Strona 4 z 8 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni