Close

Strona 5 z 18 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 180

Wątek: Capture One 12

Domyślnie

Chyba mam, w takim razie czekam bo nie mam jeszcze pełnej wersji, tylko tą 7 z gazety.
    D750
    flickr

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koniksk Zobacz posta
    Chyba mam, w takim razie czekam bo nie mam jeszcze pełnej wersji, tylko tą 7 z gazety.
    Myślę że pobierz teraz triala i na nic nie czekaj bo się nie doczekasz
    linktr.ee/zbigniewurban5150 |Canon R5 R, SigmyArt EF 35/1.4 50/1.4, 7A50/1.1, VM Nokton 40/1.4SC, EFy 50L 85L 135L 16-35/4L, RFy 24-105/4L 70-200/2.8L 16/2.8 50/1.8 ||A73 24-105/4 28/2, SY 35-150/2-2.8 14/2.8 35/1.4, T28-200/2.8-5.6||Heliosy 58/2 50/1.8, Takumar 55/1.8||iPhone 14 PRO|

Domyślnie

Pobrany. Zastanawiam się jeszcze czy nie da się jakoś ominąć tego systemu. Tzn. uruchomić starszą wersję programu na nowym systemie. W drugą stronę to działa, firma Apple wprowadza sztuczne ograniczenia czasami.
    D750
    flickr

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tandori Zobacz posta
    I jeszcze jedno interfejs Capture 10 i najnowszej wersji 12 jest identyczny ?
    Identyczny być nie może, bo przecież musi uwzględniać nowe opcje. Ale różnice nie są na tyle znaczące, by ktoś obeznany z wcześniejszymi wersjami C1 się pogubił...
    Dla osób przechodzących z Lightrooma przygotowano obszar roboczy "migracja", więc jednym kliknięciem można sobie C1 upodobnić (na tyle, na ile to możliwe rzecz jasna) do Lr.
    FF (Fuji + Fuji)

Domyślnie

Wszedlem teraz na strone C1 i nie trzeba byc wybranym. Wszystko jest przecenione. Wszystko oprocz wlasnie wersji 12 Pro
    https://www.captureone.com/de-DE/store
    Ja odkad zaczalem wywolywac w Capture One juz nie chce LR.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Identyczny być nie może, bo przecież musi uwzględniać nowe opcje. Ale różnice nie są na tyle znaczące, by ktoś obeznany z wcześniejszymi wersjami C1 się pogubił...
    Dla osób przechodzących z Lightrooma przygotowano obszar roboczy "migracja", więc jednym kliknięciem można sobie C1 upodobnić (na tyle, na ile to możliwe rzecz jasna) do Lr.
    @Merde Dzięki, taka informacja była mi potrzebna, bo z tego co widzę jest trochę na You Tube tutoriali ale do starszych wersji.
    Szukając informacji dotarłem do oficjalnej strony i widzę że tam jest dopiero to co szukam, samouczki, podręcznik użytkowania i inne.

- - - - kolejny post - - - - - -

Cytat Zamieszczone przez myrele Zobacz posta
    Wszedlem teraz na strone C1 i nie trzeba byc wybranym. Wszystko jest przecenione. Wszystko oprocz wlasnie wersji 12 Pro
    https://www.captureone.com/de-DE/store
    Ja odkad zaczalem wywolywac w Capture One juz nie chce LR.
    @myrele Trzeba jednak być wybranym Otwiera mi się C1 w wersji angielskiej i owszem są obniżki ale bez rewelacji, ja dostałem specjalny kod który wpisuje przy zakupie i dzięki temu dostaje 50% rabatu, jedyna informacja taka abym się pospieszył bo to oferta ograniczona w czasie Pisze tu o Capture One 12 Pro, sprawdzałem po Twojej wiadomości raz jeszcze czy przypadkiem nie strzeliłem jakiegoś niedopatrzenia.

Ciekawy jestem czy ktoś z Was używał zestawów filtrów, preserów z C1 ? widzę że są dodatkowo płatne. To chyba coś podobnego jak presety LR ?

Domyślnie

Ciekawy jestem czy ktoś z Was używał zestawów filtrów, preserów z C1 ? widzę że są dodatkowo płatne. To chyba coś podobnego jak presety LR ?
    Tak to jest cos podobnego do presetow. Brakuje mi tylko ze nie mozesz zjechac troche z efektem jak opacity w PS.
    Jest tez do C1 konwerter czy jak to sie nazywa i mozesz presety z LR uzywac w C1, ale nie wiem jak to sie spisuje.

Domyślnie

@Merde Dzięki, taka informacja była mi potrzebna, bo z tego co widzę jest trochę na You Tube tutoriali ale do starszych wersji.
    Szukając informacji dotarłem do oficjalnej strony i widzę że tam jest dopiero to co szukam, samouczki, podręcznik użytkowania i inne.
    Pewnie masz na myśli to?: https://learn.captureone.com

@myrele Trzeba jednak być wybranym Otwiera mi się C1 w wersji angielskiej i owszem są obniżki ale bez rewelacji, ja dostałem specjalny kod który wpisuje przy zakupie i dzięki temu dostaje 50% rabatu, jedyna informacja taka abym się pospieszył bo to oferta ograniczona w czasie Pisze tu o Capture One 12 Pro
    Szczęściarz. Ja takiej oferty nie dostałem, choć celowałem w C1 Pro bez tego wrednego ograniczenia do jednego producenta.
    175 EUR za pełną wersję to jest dobra cena i moim zdaniem nie ma się co zastanawiać.
    Lightroom może jest prostszy i bardziej intuicyjny w użytkowaniu (bo to trzeba uczciwie przyznać), ale C1 daje moim zdaniem sporo lepszy obrazek.
    Nie tęsknię do Lightrooma wcale.

Tak, to działa jak presety, tj. w zasadzie to samo możesz osiągnąć suwaczkami. Niestety, potrafią swoje kosztować. Takie RNI to 164 dolary!

Cytat Zamieszczone przez myrele Zobacz posta
    Tak to jest cos podobnego do presetow. Brakuje mi tylko ze nie mozesz zjechac troche z efektem jak opacity w PS.
    W zasadzie możesz (wykorzystując warstwy), ale nie wszystkie ustawienia da się zastosować do warstwy (np. podstawowe parametry, edytor kolorów, ziarnistość błony filmowej).
    FF (Fuji + Fuji)

Domyślnie

Jak dla mnie C1 w wersji 7 był wystarczający, obsługa prosta, efekty super. Teraz to faktycznie nie wiem jak to obsłużyć, ale obrazek wciąż jest dużo lepszy niż w LR. Natomiast cena 350 Euro to kosmos, za ile można tak realnie kupić?
    D750
    flickr

Domyślnie

@Merde Tak, to ta strona co w linku przesłałeś.
    Kiedyś zarejestrowałem się i nawet nie pamiętałem kiedy, myślę ze dwa lub trzy lata temu, ale wiadomości co pewien czas przychodziły.
    Po uruchomieniu linka który mi wysłali cena po obniżce 499 euro za C1 Pro 12 plus 6 pakietów stylów bo tylko taką opcje mogłem wybrać, licencja wieczysta. Po wpisaniu kodu cena 250 Euro i już produkt kupiłem i zarejestrowałem. Napisali mi ze oszczędzam aż 69% bo właściwa cena przed promocjami była 803Euro.
    Z kąta ściągnęli mi 1068zł i co ciekawe dziele to jeszcze na pól z kobietą, bo muszę dodać ze mamy wspólne zainteresowania fotografią i nie mamy problemu razem jechać wschód wstając czasem nawet i o 2 w nocy
    Pisza o licencji na jednego użytkownika, ale czy mógłbym C1 zainstalować na dwóch komputerach, na dwa stanowiska ?

Strona 5 z 18 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni