Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 23

Domyślnie W księżycowym blasku

Z ramką podoba mi się bardziej ale wychodząc na przeciw tym, która ona nie w smak wrzucam wersję bez niej.

Rugia, 2018

Ostatnio edytowane przez Kulten ; 26-08-2018 o 00:30

Domyślnie

Fajne, mnie się podoba i to bardzo

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czupacabra Zobacz posta
    Fajne, mnie się podoba i to bardzo
    Dziękuję.

Ale jak widać TWA śpi więc podpytam jeszcze czy ta wersja jest bardziej czy mniej ok?

maniak666
    Gość

Domyślnie

Marcin-stopkę masz świetną
    W ramce bardziej mi pasi.
    Tylko ten rozmiar... Co Ty na Nowogrodzką te foty wysyłasz? I kurdupla nie chcesz wpędzać w zakłopotanie?

Domyślnie

nie wiem czy jestem w TWA więc czy mój komentarz będzie adekwatny do tego ze stopki panie Kulten
    ale z ramką mi się widzi jakby całe zdjęcie było jaśniejsze (taki mam odbiór, bo nie wiem czy rozjaśniałeś czy to tylko kontrastowość)
    i przez to jeśli chodzi o całość zaprezentowanego klimatu podoba mi się wersja bez ramki,
    szczególnie przez ten duży pręgowany kamień, który będąc ciemniejszym, nie odciąga aż tak wzroku do prawego dołu
    niemniej kadr i obróbka dobra.
    możliwe, że się nie znam a monitor mam słaby

Domyślnie

Mnie osobiście te z ramką bardziej się podoba. I chyba jest troszkę rozjaśnione.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Domyślnie

1. Wstęp

Po pierwsze niebywale mnie cieszy cytat ze mnie, jaki Kulten dał w stopce - bo zrobi dobrze (mam nadzieję) i przypomni o paru sprawach wielu stronom.

Raz - komentującym; przypomni im, że kiepskie zdjęcia należy oceniać jako kiepskie niezależnie od tego, kto je zrobił - niechże młode pokolenie nei znając starych forumowiczów, a widząc kiepski obrazek czyta, że kiepski, a nie te zwyczajowe słodkie pierdzenia... Dwa - czytającym te komentarze; niech nabiorą pewności, że tu - w przeciwieństwie to onetu czy innej fotki - ocenia się obrazki rzetelnie. Jeśli jakieś zdjęcie wykonał ktoś znany z dobrych obrazków ale akurat mu nie wyszło - niech czytający o tym niewypale przeczyta i dowie się, co nie wypaliło. To nikomu nie zaszkodzi, a może pomóc na przyszłość.

No i trzy - ten cytat mam nadzieję pomoże też autorom. Niech ci wiedzą, że jak puszczą bączura, to im się nie powie dla uspokojenia ego, że cóż to za rozkoszny zapach się uniósł...

2. O zdjęciu

No i teraz niech mi ktoś powie, że moje gadanie nie odnosi skutku.

Wystarczyło pół roku gadać o tym, że zdjęcie z kiepską ekspozycją jest kiepskie - i proszę! Dało się zrobić ekspozycję która nie kuleje na obie nogi? Dało się. Wystarczyło parę miesięcy gadać, że jak jest widoczny kompletny brak kompozycji, to zdjęćie jest słabe - i co? Dało się pokazać obrazek, gdzie przynajmniej widać że ktoś szuka tej kompozycji? Dało się.

No i teraz wniosek nasuwa się całkowicie samodzielnie i wprost prze-naturalnie: pamiętajcie ludzie - słuchajcie wujka bombla, a w końcu zaczniecie robić lepsze zdjęćia.
    pozdrawiam bombelkowo

Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.

maniak666
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 2pompony Zobacz posta
    1. pamiętajcie ludzie - słuchajcie wujka bombla, a w końcu zaczniecie robić lepsze zdjęćia.
    @bombel skromnością Matołuszka bijesz)))

Domyślnie

Wiedziałem, że komuś w końcu musi się spodobać!

A co do samego wpisu - na ogół ufam inteligencji czytających i mam nadzieję, że rozumieją żarty bez dodawania śmiesznych buziek - ale tym razem dla większej pewności jednak dodałem tam najbardziej roześmianą.
    Ostatnio edytowane przez 2pompony ; 26-08-2018 o 16:17
    pozdrawiam bombelkowo

Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.

Domyślnie

a po co rameczka?
    co daje zdjęciu? nic. idzie pod marne gusta.
    to może e złote mosiężne ramki wstawić?
    to może właściwie wystarczy sama naga rama?

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów