Szukaj
jesli czas naswietlania jest krotszy od czasu synchronizacji a ledy sa nizszej klasy , czyli te pulsujace.
Poniewaz pulsuja z czestoscia pradu zasilania sieciowego , wiec tego nie widac golym okiem , ale na krotkich czasach migawka juz to moze zarejestrowac.
nie dotyczy ledow swiecacych ciagle.
Szukam zamiennika oryginalnej baterii do Alpha 7ii, widzę że kilka firm ma takie w ofercie. Pytanie jak się sprawdzają w porównaniu z oryginalem? Jeżeli ktoś ma jakieś doświadczenie proszę o info.
Drugie pytanie szukam torby, musi zmieścić się aparat, lampa błyskowa i dwa obiektywy 50mm i 85mm i jakieś pierdoły jak baterie itp. co polecacie?
Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
Używam zamienników od Hahnel w A7III. Minimalnie mniejsza pojemność od oryginału, czas pracy na ładowaniu bardzo porównywalny. Poza tym, polecam bardzo ładowarkę od Hahnel Cube2. Możesz ładować dwie baterie jednocześnie (plus telefon), w komplecie jest również przystawka do paluszków, oraz zmienne płyty na różne baterie Sony. Oprócz tego adapter samochodowy i wymienne wtyczki do gniazdek na caly świat. Wskaźnik procentowy naładowanie etc. Super rzecz a kosztuje mniej niż oryginał od sumy, nieposiadający połowy tych możliwości.
A7III/35/55/85/135
oczywiscie nie znam wszystkich zamiennikow , ale od wielu lat uzywam m.inn.Hahnel.
Nie osiagaja tej pojemnosci co oryginaly , ale przynajmniej odpowiada ona temu co podaje wytworca.
Z czasem po paru latach uzytkowania pojemnosc Spada szybciej niz w oryginalach , ale i tak o wiele wolniej niz w innych "no Name".
Chinskie egzoty z niby rewelacyjnie wysoka pojemnoscia na ogol po dwukrotnym naladowniu trafialy u mnie do kosza.
Hahnel wydaje mi sie tez trafnym wyborem.
Ostatnio edytowane przez Nican ; 03-06-2018 o 12:20
Znowu piszesz niesprawdzone rzeczy. To może się zdarzyć przy oświetleniu pulsującym, nie muszą to być ledy. A jeśli LEDy to wiele zależy od samej technologii. Po raz kolejny nie doczytałeś i po raz kolejny niepotrzebnie się ciskasz. Nawet z tego co napisałeś i co teraz zacytowałem ewidentnie wynika, że nie masz pojęcia o czym piszesz. Po raz kolejny. Twierdziłeś, że w Fuji to nie występuje to Ci udowodniłem, że w specyficznych warunkach oświetleniowych też występuje. A Ty dalej swoje. Pisałeś głupoty o matrycy D850 (bo nie potrafiłeś zinterpretować wyników) i udowadniałeś, że twój Fuji ma lepszą, choć w rzeczywistości jest odwrotnie. Pisałeś głupoty o prędkości zapisu na kartach SD, to na zwykłym, tanim lapku Ci udowodniłem jak bardzo się mylisz. Teraz wmawiasz znowu, że problemy z elektroniczną migawką dotyczą wyłącznie Sony. I znowu się mylisz. Myślę, że to już jest ten moment Twojej bytności na forum, że można w ciemno zakładać, że jak już coś napiszesz to w rzeczywistości jest na odwrótDo tego te nachalne trollowanie o Fuji po całym forum. Ręce opadają.
Ostatnio edytowane przez cz4rnuch ; 03-06-2018 o 12:15
Ostatnio edytowane przez nordwind ; 03-06-2018 o 16:48
Skontaktuj się z nami