Close

Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 66

Wątek: Kupno Laptopa

Oszczędny w słowach Awatar Krzysq
    Miasto
    Mirosławiec/Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Hati Zobacz posta
    Do jednego jestem pewien.
    Nie polecam HP. Zajmuje sie tymi Notebookami i trzeba szczerze napisac, ze czesto daja dupy.
    Sa ogromne problemy z kompatybilnoscia.
    Technicznie sa nawet ok i moga smialo konkurowac z innzmi firmami ale Softwareowo... Szkoda slow.
    Moj HP po roku uzytkowania wyglada jak nowka sztuka. Jedyne, co mu bylo trzeba, to przedmuchanie sprezonym powietrzem, gdyz zaczal sie grzac. Poza tym, rewelacja.
    Canon 50D | C50 1.4 | EX 580 II | Crumpler MT 5500

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzysq Zobacz posta
    Moj HP po roku uzytkowania wyglada jak nowka sztuka. Jedyne, co mu bylo trzeba, to przedmuchanie sprezonym powietrzem, gdyz zaczal sie grzac. Poza tym, rewelacja.
    A jaki model posiadasz?
    Ale tak jak już napisałem, hardwareowo są ok (niektóre model to jednak porażka), jeśli zaś o Software chodzi, można się nieźle naciąć.
    Jeżeli masz model, który dostarczany był z Recovery CD to z instalacją Win nie powinieneś mieć problemu.
    Ale uwierz mi że z nowszymi modelami już tak łatwo nie jest. Ale to jest tylko przykład.
    Kompatybilność to druga sprawa

Co do Hardwareu, to najlowsze Notebooki takie jak 8710w czy też 8510w kuszą swoimi parametrami, ale znając politykę tej firmy nie skusiłbym się na HP

Pozdrowienia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez orion_64 Zobacz posta
    Skoro ma być mobilnie, to ja bym na Twoim miejscu rozglądał się za IBM, zaraz po nim HP, Toshiba, no i niby Lenowo jako następca IBM, ale to tylko niby, o FujitsuSiemens, Acerach, Asusach polecam zapomnieć na starcie. Lub jeśli masz już obycie w jabłuszkach to polecam coś od nich.
    A dlaczeg niby acer mialby byc zly, ja mam taowego aspire'a ze 128 mb grafiki i nie narzekam. Placic za firme? nie wiem po co?

Domyślnie

Poczekaj do jesieni: wg analityków branży laptopy będą mocno spadać cenowo: dorwiesz fajniejszy model. Polecam Toshiby.
    2x Fuji S5 Pro; MB-D200, Tokina 12-24 /4; Tamron 17-50 /2.8; Nikkor 18-105 /3.5-5.6 VR; Sigma 70-200 /2.8 APO HSM; Sigma Macro 50 /2.8; Nikon SB-900 i SB-800, Manfrotto, i conieco drobiazgów.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez soko Zobacz posta
    osobiscie Asusa np nie polecam - jesli chodzi o serwis - na poczatku roku przez 2,5 m-ca procesora nie potrafili sciagnac. Podobno mialo sie cos zmeinic ale nie wiem.
    nic sie nie zmieniło
    wymiana nagrywarki trwa ponad miesiąc po czym lapek wraca z czech z uszkodzoną... nagrywarką
    odesłanie do serwisu i znów czekanie tygodniami
    Asus to jakieś żarty
    powiem z czeska "Mac to je ono" *

*kiedyś była taka czeska reklama "Coca Cola to je ono"

Oszczędny w słowach Awatar Krzysq
    Miasto
    Mirosławiec/Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Hati Zobacz posta
    A jaki model posiadasz?
    HP NX7400 ey508es
    Canon 50D | C50 1.4 | EX 580 II | Crumpler MT 5500

Domyślnie

kup maca
    nikon D200 d70s l N28-70 f2.8 l N 70-200 f2.8 VR l N24-120VR l 20mm f2.8l N50 f1.4 l N60 f2.8 l N85 f1.8 sb800

Gaduła Awatar timi
    Miasto
    Golub-Dobrzyń
    Wpisów
    3

Domyślnie

Zasadniczo toszibki te nowe są ok.Tylko występuje w nich taki mały problem. Do lapka (nowego) dostaje sie tylko jedna płytkę na której jest winda. I użytkownik otrzymując ja zasadniczo nie ma zawile możliwość jakiejkolwiek integracji w system. Jest tylko 'napraw" wiec powiedzmy ze za rok zgubisz ta płytę( na której i tak nie ma sterowników,potrzebnych do wykonania formatu) to znalezienie nowych w necie będzie graniczyć z cudem. Ja polecił bym ci acera bądź maxdate. Ten pierwszy o niebo lepszy ekran. Za rozsądne pieniądze można miec dość ciekawe rozwiązanie które w zupełności wystarczy do domowych zastosowań.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzysq Zobacz posta
    HP NX7400 ey508es

Model jako tako nie psujący się za nadto.
    Na pewno lepszy niż i stabilniejszy niż 7300

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez charmside Zobacz posta
    No to zakupilem sobie Della INSPIRON 6400 (Win XP Pro). VISTA nie wchodzila w gre.

- Intel Core 2 Duo T7200 Processor 2.0GHz 667MHz
    - 15.4" UltraSharp™ Wide Screen WXGA+ (1440x900)
    - 2048MB 667MHz Dual Channel DDR2 SDRAM
    - 120GB (7200rpm)
    - 256MB ATI Mobility Radeon

Zaplacilem za niego 950 euro = 3.562 zlotych

Mam nadzieje ze da sie na tym popracowac
    Deliverka za 5 dni...
    Mam dokladnie takiego samego. Po 4 miesiacach farba pod nadgarstkami sie strasznie wytarła a poza tym bardzo dobry sprzęt.

Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów