Close

Strona 6 z 15 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 143

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez madebyzosiek Zobacz posta
    Do tak szerokiego zastosowania, w takich pieniądzach - Sigma 17-50 2.8
    I tak zrobię , jeszcze pytanie, d7100 kupiłem kilka dni temu, potrzebna jest jakaś kalibracja z tym szkłem?

Domyślnie

To musisz sprawdzić na konkretnym zestawie. Lustrzanki :/

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koesh Zobacz posta
    zakochani w macanych fonach mogą też chcieć dotykowy ekran ale nie stawiałbym tego ponad to co oferuje wizjer w D7xxx.
    Wciąż to samo nieporozumienie powtarzane przez ambitnych fotografików, którzy nie mają dotykowego ekranu w lustrzance.
    W dotykowym ekranie nie chodzi o przesuwanie paluszkiem podglądanych zdjęć. W dotykowym ekranie lustrzanki chodzi o to, że nareszcie można w wygodny sposób zmieniać aktywne pole AF _w_ _trybie_ _fotografowania_ z _wizjerem_. Nareszcie koniec z kalekimi 4 strzałkami, gdy pól AF jest 39 lub 51 lubi więcej.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pugilares Zobacz posta
    ... W dotykowym ekranie lustrzanki chodzi o to, że nareszcie można w wygodny sposób zmieniać aktywne pole AF _w_ _trybie_ _fotografowania_ z _wizjerem_. Nareszcie koniec z kalekimi 4 strzałkami, gdy pól AF jest 39 lub 51 lubi więcej.
    Nic kompletnie wygodnego nie widzę w zmienianiu pola af za pomocą ekranu dotykowego... trzymając oko przy wizjerze to jest to wręcz moim zdaniem kompletne kalectwo ergonomiczne, o dokładności tych zmian nawet szkoda wspominać...
    D300s D750 D5500 EPL5 z kitem NEX5 w rezerwie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez frogi Zobacz posta
    Nic kompletnie wygodnego nie widzę w zmienianiu pola af za pomocą ekranu dotykowego... trzymając oko przy wizjerze to jest to wręcz moim zdaniem kompletne kalectwo ergonomiczne, o dokładności tych zmian nawet szkoda wspominać...
    Ale nie ma co widzieć. Trzeba sprawdzić. Zresztą opcja ekranu nie wyklucza klikania przyciskiem.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adming Zobacz posta
    Ale nie ma co widzieć. Trzeba sprawdzić...
    Mam, widziałem, sprawdzałem... wyłączyłem, zmiana pola af za pomocą wybieraka to zupełnie inna wygoda użytkowania w porównaniu z wybieraniem tego pola paluchem... albo nosem
    D300s D750 D5500 EPL5 z kitem NEX5 w rezerwie

Domyślnie

Wciąż to samo nieporozumienie
    Żadne nieporozumienie a jedynie osobiste preferencje które nie powinny podlegać dyskusji.

Domyślnie

Mam, widziałem, sprawdzałem... wyłączyłem, zmiana pola af za pomocą wybieraka to zupełnie inna wygoda użytkowania w porównaniu z wybieraniem tego pola paluchem... albo nosem
    W panasonicu działa wyśmienicie. nawet jak wybierze się malutki punkt AF to można sprawnie nim sterować. W każdym też momencie można też skorzystać z kursorów.

ksh
    Gość

Domyślnie

Wciąż to samo nieporozumienie powtarzane przez ambitnych fotografików, którzy nie mają dotykowego ekranu w lustrzance.
    W dotykowym ekranie nie chodzi o przesuwanie paluszkiem podglądanych zdjęć. W dotykowym ekranie lustrzanki chodzi o to, że nareszcie można w wygodny sposób zmieniać aktywne pole AF _w_ _trybie_ _fotografowania_ z _wizjerem_. Nareszcie koniec z kalekimi 4 strzałkami, gdy pól AF jest 39 lub 51 lubi więcej.
    Musisz uważniej czytać bo to co napisałeś aj dałem jako argument ZA bezlustrami ale... nie widzę żeby to był argument tak istotny, sam bym chciał jakieś D650 z macanym i ruchomym ekranem.

Domyślnie

Tak piszą ludzie, którzy tego nie mają. Kto to ma i używał dłużej niż 1 dzień nie chce wracać do przedpotowych strzałek.

Strona 6 z 15 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni