Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Domyślnie Eilean Donan Castle

Eilean Donan Castle
    Szkocja

zapraszam

Domyślnie

Podoba mi się symetria - takie przewrócone Y, przy czym szczegółowy dół kadru pozostaje w kontrze do dynamicznego nieba.
    Tam zdaje się trudno o inny kadr?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez -zahir- Zobacz posta
    Podoba mi się symetria - takie przewrócone Y, przy czym szczegółowy dół kadru pozostaje w kontrze do dynamicznego nieba.
    Tam zdaje się trudno o inny kadr?
    Tam najbardziej trudno o pogode , ja miałem jakies 35 minut, kiedy nie padało, wystarczyło na kilka zdjec na długim czasie. Mam kilka innych ujec ale nie roznia sie zbyt mocno . Tutaj sam zamek jest najbardziej centralnie , ale z uwagi na układ chmur uznałem ze to dobra kompozycja.

Domyślnie

O, taki kadr już przedstawiałeś kiedyś, ale nie w bw? O ile dobrze pamiętam to tam z prawej jakieś parasolki mogą się pojawić i stąd również bardziej centralnie.
    W każdym razie taka odsłona również się podoba, choć nadal centralny kadr rzuca się w oczy. Jednak skoro tak zrobiłeś to znaczy, że właśnie tak jest lepiej, raczej kadry to masz przemyślane.
    Ciekawie wyszła woda, jakby niski poziom był.

Domyślnie

Mnie to centralne umieszczenie zamku niestety nie pasuje. Chyba raczej układ chmur(moim zdaniem) tego nie tłumaczy. Przyczepię się też do lokalnego rozjaśnienia(wyciągania z cieni) zamku-rozjaśnienia które wychodzi nieco poza obiekt np. na niebo.
    Podobny efekt już widziałem na jednym z Twoich ostatnich zdjęć jakie tu prezentowałeś(z latarnią)
    Fuji

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez basket Zobacz posta
    ..... Przyczepię się też do lokalnego rozjaśnienia(wyciągania z cieni) zamku-rozjaśnienia które wychodzi nieco poza obiekt np. na niebo.
    Podobny efekt już widziałem na jednym z Twoich ostatnich zdjęć jakie tu prezentowałeś(z latarnią)
    hehe, mozesz sie przyczepiac do wyciaganai z cienia jak twierdzisz, ale nic takiego nie nastapiło , nie miałem potrzeby wyciągac z cienia zamku, gdyby tak było to mam juz takie doswiadczenie obrobkowe , ze na pewno bys tego nie zauwazył - to wynika z układu chmur , długie czasy maja to do siebie ze " cieniują " chmury, kiedy jest dosc mocny wiatr , mozna to zauwazyc na kilku moich zdjeciach gdzie chmury sa własnie rociagniete , dynamiczne. Czas 115 sekund przy silnym wietrze, takie niuanse nie zawsze ale sie pojawiaja.

Domyślnie

Zamek słabo wyeksponowany, pierwszy plan i ta biała plama na niebie mocno odciągają uwagę od niego
    D300s D750 D5500 EPL5 z kitem NEX5 w rezerwie

Domyślnie

Mnie się bardzo podoba ta fotografia.
    Centralne położenie zamczyska mi nie przeszkadza.
    Może jedynie nie szedłbym w smoliste czernie na niebie z lewej strony.

Domyślnie

Również mam wrażenie, że pewne elementy kadru "przykrywają" zamek, a efekt ten chyba wynika z zastanego krajobrazu i światła oraz braku koloru. W mojej opinii kolor dobrze porządkował tę scenę, wyodrębniał jej składniki. Zapewne w dużym stopniu moja wypowiedź jest następstwem porównania zdjęcia z tego wątku z innym Twoim zdjęciem: http://harb.pl/Szkocja%20-%20Scotlan...631k3aMin.html .

Domyślnie

No mi chyba bardziej pasuje kadrowanie na fotce którą przytoczył Dune, natomiast tutaj fajnie ułożone są chmury.
    Gdyby tak połączyć co nieco te dwie fotki, byłaby I klasa . Ale się czepiam Ciebie ostatnio , a tak naprawdę
    to zazdroszczę miejscówek i umiejętności .