Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Domyślnie

@charmside
    Twoje są i tak o wiele lepsze od moich. W zasadzie nie wyleciały od razu z karty tylko żeby rodzinka zobaczyła chociaż namiastkę. A gdybym kuffa wiedział że za pozwolenie da się dopłacić to bym bez wahania wydał parę dych. Ten most jeden normalnie rządzi. Następnym razem będę wiedział, żeby nie ufać przewodnikowi do końca i zapytać się osobiście... :\
    D300s ; F100 ; T 17-50/2.8 ; N 28-70/3.5-4.5 ; N AF 50/1.8D ; N AF 85/1.8D ; N AF-S 70-300/4.5-5.6 VR ; SB-800
    www.piotrnosek.pl <-- zapraszam!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fenek Zobacz posta
    @charmside
    Twoje są i tak o wiele lepsze od moich. W zasadzie nie wyleciały od razu z karty tylko żeby rodzinka zobaczyła chociaż namiastkę. A gdybym kuffa wiedział że za pozwolenie da się dopłacić to bym bez wahania wydał parę dych. Ten most jeden normalnie rządzi. Następnym razem będę wiedział, żeby nie ufać przewodnikowi do końca i zapytać się osobiście... :\
    W dolinie demanovskiej sa 3 jaskinie. Wolnosci, lodowa i nazwy trzeciej nie pamietam. O pozwolenie na focenie nie trzeba sie pytac jest to pozycja w cenniku, wiec kupujac bilet wstepu prosisz w kasie i dostajesz nalepke ktora przyklejasz sobie do koszulki i focisz ile chcesz. Nie wiem jak jest w jaskini o ktorej pisales wczesniej mozliwe ze tam jest calkowity zakaz Foto.
    W życiu piękne są tylko chwile
    Blog

Domyślnie

Chyba że tak. Biorąc pod uwagę, że przewodniczka nie powiedziała mi nic o możliwości dopłaty za robienie zdjęć oraz ciągłe zaznaczanie przez słoweńskich przewodników że foto njet - musiałem mieć pecha trafić na tą z absolutnym zakazem. Wynagrodziły mi to po części miny współwycieczkowiczów i kobiety chwytające się ramion najbliższego mężczyzny podczas przejścia przez sympatyczny most.
    D300s ; F100 ; T 17-50/2.8 ; N 28-70/3.5-4.5 ; N AF 50/1.8D ; N AF 85/1.8D ; N AF-S 70-300/4.5-5.6 VR ; SB-800
    www.piotrnosek.pl <-- zapraszam!

Domyślnie

Może ktoś ma podobne doświadczenia:
    gdyby w takich warunkach wyzwalać Sabinę zdalnie
    trzymając ją poza sankami aparatu - uzyskując boczne światło
    i zmniejszając siłę błysku?

Domyślnie

Zainteresowałem się tym tematem i trochę przewertowałem stron. Jak podają profesjonaliści to tylko statyw. Oprócz tego silne halogeny i wtedy można na krótkim czasie. Przy długim czasie stosuje się tz światło "muskające" vel "malujące" to znaczy jedziemy z reflektorem jak malarz pedzlem po ścianach.
    Bez statywu - klasyka jasny obiektyw i wysokie ISO obiekty dalekie. Obiekty bliskie lampa. Oczywiście kontrasty występujące w jaskini ( stalagmity, stalaktyty ... są białe, jeszcze ściany i woda) nie są tą metodą do uchwycenia ale może lepiej coś niż nic. Temat jest bardzo trudny, mało osób ma doświadczenia, stąd też może mało odpowiedzi na moje wstępne pytanie. Popróbuję w nadchodzącym tygodniu a rezultatami podzielę się na forum.
    [D300+N 50/1,8;N18-200VR;S 70-200/2.8;S 30/1,4; SB800:]

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów