Close

Strona 289 z 358 PierwszyPierwszy ... 189239279287288289290291299339 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 881 do 2 890 z 3573

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nikoniarz Zobacz posta
    Widzisz, ja w przeciwieństwie do Ciebie nie muszę udowadniać innym jaki to mam świetny sprzęt a inni mają gorszy. Nie muszę, bo nie ma potrzeby, każdy kupuje co chce. Pamiętam jak wywyższałeś swoją lampę póki nie kupiłeś SB-910. Później jarałeś się sabinką. Podobnie było z monitorem- póki nie spróbowałeś czegoś lepszego to wszystko było super. Tak samo z korpusami- najpierw "promowałeś" D610, później spuszczanie się nad D750... Jak kiedyś przesiądziesz się na lepszy korpus to będzie tak samo

Troszkę masz w tym wszystkim racji, ale... zawsze jak mam zamiar wydać ciężko zarobione pieniądze, przed kupnem staram się dokładnie przeanalizować przyszły zakup, wcześniej wszystko testuje z praktycznego punktu widzenia i dopiero jak już mam pewność że to spełni moje oczekiwania - kupuję. Kupuję tak żeby później nie płakać i nie lamentować innym na forach internetowych że coś co sam świadomie kupiłem mi się nie podoba. Tak dla Twojej ciekawości D600 używam i wciąż jestem z tego aparatu zadowolony(i mogę z czystym sumieniem go polecać, nawet do komercyjnej fotografii) tak samo jak z lampy Metz o której wspomniałeś, wciąż spełnia swoją rolę u mnie i często na równi pracuje z SB-910. To samo dotyczy się wcześniejszego sprzętu.

Skoro Ty byś nie kupił D750 - to powiedź mi jaki widzisz sens, pisania tego w kółko po forum ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    No widzisz, a w watku obok ktoś pisze, że na ploterach drukując 30x45 (ślubny fotoalbum) żądają plików 20 Mpx.
    ale wiesz ze to bzdurne wymaganie...? bo ja wiem

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez frogi Zobacz posta
    Zgodził bym się z tym, podobny poziom dyskusji nawet, kończy się z reguły kłótnią i obrazą...
    tego juz nie chcialem dodawac. to forum trzyma jakos poziom i oby tak zostalo.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kurczeblade Zobacz posta
    Skoro Ty byś nie kupił D750 - to powiedź mi jaki widzisz sens, pisania tego w kółko po forum ?
    Bo bym nie kupił z powodów innych niż obrazowanie bo dla mnie ta różnica jest pomijalna o czym wspomniałem. A napisałem by odnieść się do różnic w kolorystyce i jak ja je odbieram. Nic więcej.

Domyślnie

@R ; ale że co ? już napisałem o swoją subiektywną opinię na tyle dobitnie, że Zelber zdecydował się zamieścić foto-zgadywanki

Tymczasem jak oglądam zdjęcia obce, to akceptuję wybór autora co do środków użytych do "stworzenia dzieła". I odbiór koloru, kontrastu jest tylko jednym z czynników który pewnie w podświadomości decyduje cze zdjęcie mi się podoba czy nie. Bywa też że te walory techniczne mają znaczenie, ale albo są zupełnie bez znaczenia. Ale zupełnie inaczej jest kiedy sam dobieram środki realizacji moich fotograficznych zamierzeń
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

pozdrawiam
    Paweł

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel Pawlak Zobacz posta
    @R ; ale że co ? już napisałem o swoją subiektywną opinię na tyle dobitnie, że Zelber zdecydował się zamieścić foto-zgadywanki

Tymczasem jak oglądam zdjęcia obce, to akceptuję wybór autora co do środków użytych do "stworzenia dzieła". I odbiór koloru, kontrastu jest tylko jednym z czynników który pewnie w podświadomości decyduje cze zdjęcie mi się podoba czy nie. Bywa też że te walory techniczne mają znaczenie, ale albo są zupełnie bez znaczenia. Ale zupełnie inaczej jest kiedy sam dobieram środki realizacji moich fotograficznych zamierzeń

prosilem - smielej, poniewaz podzielam w 100% Twoje zdanie na temat obrazka z 750.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Sulejówek

Domyślnie

Na czym oglądasz?
    Eizo CX241
    Cytat Zamieszczone przez kurczeblade Zobacz posta
    hu.j-wej p8 lajt
    J.w. ale nie wiem skąd ten jad ?

Cytat Zamieszczone przez Zelber Zobacz posta
    Jeden mecz, jeden obiektyw (400 2.8G VR), ISO 2500, f/2.8, 1/1250s, obróbka identyczna, reskalowane do 1800x1200 px, dwa zdjęcia z D750, dwa zdjęcia z D4:

1.)
    http://maciejwitkowski.zenfolio.com/.../p50622311.jpg

2.)
    http://maciejwitkowski.zenfolio.com/...p274440401.jpg

3.)
    http://maciejwitkowski.zenfolio.com/...p202982616.jpg

4.)
    http://maciejwitkowski.zenfolio.com/...p254994294.jpg

Teraz pytanie: które są z D750, a które z D4?
    Zdecydowanie D750 to 3 i 4

Edyta:
    Jak juz co poniektórzy Państwo wiedzą jestem po sprzedaży systemu 4/3 i stoję przed wyborem puchy oraz słoików.
    Oglądam różne zdjęcia i wniosek nasuwa się taki: chcesz mieć ostry obraz - kup 750-ke, chcesz kolorowo ale mniej ostro kup D4/D4s, chcesz mnóstwo detali i nie ostro kup 810. I na koniec dodam że to moja subiektywna opinia - bo ja akurat mam taki odbiór
    Fakt jest taki że 750 - choć jest moim faworytem ma wyprane kolory. I to głównie czerwony i zielony. Pytałem wcześniej ale jakoś umkneło.. czy jest możliwość regulacji w puszce ?
    Ostatnio edytowane przez stuf ; 07-12-2016 o 11:07

Domyślnie

@R
    Masz zdjęcia dwie strony wcześniej, podejmiesz się oceny?

Bo bym nie kupił z powodów innych niż obrazowanie bo dla mnie ta różnica jest pomijalna o czym wspomniałem.
    Jakich?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zelber Zobacz posta
    Jakich?
    Akumulator, fps, ergononia. W tej cenie wolałbym dołożyć do D3s. I tak też się niebawem stanie...

Domyślnie

W mojej fotografii kluczowe przy zrezygnowaniu z d3s była szybkość AF z długimi ogniskowymi, w nie przewidywalnych sytuacjach. Poza tym - obrazek, ergonomia, szybkość, śledzenie AF, a nawet wielkość bufora byłaby wystarczająco dobre. "Głębia" obrazka, kolory i praca z nim zdecydowanie bardziej mi odpowiada niż z d750.

Jest jeszcze jeden element który w D750 mnie bardzo wpieniał i z tego co wiem nie można go wyłączyć - podświetlający się tylny LCD przy dokonywaniu zmiany - np. iso i o ile pamiętam pomiary światła. W wielu sytuacjach przekreślałby to korzystanie z tego body.
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

pozdrawiam
    Paweł

Strona 289 z 358 PierwszyPierwszy ... 189239279287288289290291299339 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów