Tak jak myślałem, plik jest z tłem. Usunięcie go to prosty zabieg, teraz powiedz który to ma być (wiem że z literkami, ale którymi: białymi czy czarnymi) i w jakiej wielkości ten gif, bo logo jest wektorowe i możemy je bezkarnie powiększyć.
Szukaj
Tak jak myślałem, plik jest z tłem. Usunięcie go to prosty zabieg, teraz powiedz który to ma być (wiem że z literkami, ale którymi: białymi czy czarnymi) i w jakiej wielkości ten gif, bo logo jest wektorowe i możemy je bezkarnie powiększyć.
pozdrawiam bombelkowo
Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.
Tu masz logo przeżroczyste o długości 1200 px (plus po 100 px martwego pola dookoła), Ściągnij plik - będzie miał rozszerzenie jpg, bo tak robi serwer hostujący, dlatego zmień mu nazwę na jakąkolwiek z rozszerzeniem gif i gotowe. Nie przejmuj się lekkimi zgrzytami na krawędziach literek, to skrypt forum zmniejszając obrazek do przepisowego tak pokazuje. Jak ściągniesz plik, wszystko będzie OK.
Mam nadzieję, że z takiego dużego pliku filmowcy sobie zrobią logo o potrzebnych im wymiarach.
- - - - kolejny post - - - - - -
Ale powiem Ci coś lepszego, najlepiej poślę Ci plik psd i z tym będzie im lepiej.
pozdrawiam bombelkowo
Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.
Usuwam ten stary plik zatem.
Dam radę zrobić z białymi literkami, ale to jakiś kiepski pomysł: logo z czarnymi literkami wyjdzie źle na ciemnym tle, logo z jasnymi literkami wyjdzie źle na jasnych lub białych tłach. Albo trzeba wybrać jeden model - np. z jasnymi literkami i podłożyć na nie cień, albo odwrotnie: dać to z ciemnymi literkami i podłożyć poświatę, żeby na czarnych tłach też było dobrze.
pozdrawiam bombelkowo
DObra, wywal to co ściągnąłeś, i poślij mi na priva swojego maila. Poślę Ci dwa pliki przygotowane identycznie, jednen z białymi, drugi z czarnymi, o identycznych wielkościach - żeby już naprawdę umilić życie tym filmowcom.![]()
pozdrawiam bombelkowo
Tak się zastanawiam głośno - nie lepiej będzie zrobić obie wersje w SVG? Chyba współczesne przeglądarki radzą sobie z tym już dobrze, tj. zachowamy wszelkie zalety wektorowe (dowolne skalowanie bez wpływu na jakość, brak aliasingu) z możliwością wrzucenia na dowolne tło.
https://drive.google.com/file/d/0B6X...ew?usp=sharing
https://drive.google.com/file/d/0B6X...ew?usp=sharing
FF (Fuji + Fuji)
Skontaktuj się z nami