Close

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 45

Wątek: Peja w studio

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fafniak Zobacz posta
    Nie - to proste stwierdzenie faktu. Tylko tyle.
    To w twojej głowie powstaje wizja "tłumaczenia się"
    Zbyt wielu takich "twardzieli" słyszałem, którzy potem rozbijali się o rzeczywistość
    I te trudności mają uzasadniać publikowanie złych, nieudanych zdjęć ?
    Doszło tu nawet do takiego absurdu, że ktoś zasłaniał się decyzjami edytora.
    Zdaję sobie oczywiście sprawę, że praca z osobami wykreowanymi na "gwiazdy", może być trudna, ale to nie uzasadnia utraty samokrytycyzmu w ocenie własnej roboty.
    NIKON

לא תרצה - VI - Nie będziesz mordował

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez david555 Zobacz posta
    I te trudności mają uzasadniać publikowanie złych, nieudanych zdjęć ?
    Czy ja coś takiego napisałem ?

Domyślnie

Czyli nie zrozumieliśmy się, albo nie masz doświadczenia z "klientami"
    wszystko co napisales jest prawda ale .. tak krawiec szyje jak mu materialu staje. trzeba byc przygotowanym na wszelkie ewentualnosci. wiem nie na wszystkie sie da i czasem opor materii w wykonaniu menago jest po prostu idiotyczny. pamietam takiego co na koncercie swiecil punktowa latarka reporterom po obiektywach na przyklad. a sytuacja "pan wejdzie po cichu w przerwie jest chyba standardem"
    Odpowiadam jedynie za to co napisalem - nie za to co zrozumiales

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Borat1979 Zobacz posta
    No cóż, jaka muzyka takie zdjęcie...
    Zdjęcia bez szału ale skoro Klientowi się spodobały...

A odnosząc się do Twojego komentarza i dostosowując się do jego poziomu:
    Jaki nick. taki koment
    Festina lente!

Rycerz
    Gość

Domyślnie

koledzy bez wycieczek osobistych!

Domyślnie

Tak myślę sobie, że nie znając wszystkich uwarunkowań trudno jest ocenić czyjąś pracę (oddzielna kwestia czy musimy ją oceniać). Nieraz człowiek ciężko napracuje a wynik ledwo jako taki. Czasem szanse na dobrą robotę są naprawdę minimalne. Ale wracając do tematu widać, że skutkiem takiej ostrej krytyki będzie to, że założyciel drugi raz łatwo tu nic nie wrzuci. A także 10 innych. Oczywiście wydaje się, że autor nie wykorzystał dobrze swojej szansy... ale na 100% tego nie wiemy.

Może warto aby każdy dyskutant mógł się znaleźć po drugiej strony lustra? Czyli pokaże w tym wątku coś z fotografii koncertowo-muzycznej? Jako pomysłodawca posypuję głowę popiołem i wrzucam parę zdjęć z czasów gdy robiłem jakiś rozdział o rozrywce muzycznej Wro i takie coś mi wyszło. Mam tu komfortową sytuację bo nie jest to jakiś istotny kawałek moich zainteresowań więc zawsze mogę powiedzieć, że się nie znam na fotografii koncertowej. A tak w ogóle to się na fotografii nie znam. Ale z niej żyję.

Po kolei Robotobibok (albo już Mikrokolektiv), SaoPaulo Underground x2, Chromosomos. pierwsza i czwarte to nasze wrocławskie kapele

Dorzucę jeszcze rapowego Luc-a (wtedy jeszcze jako Kanał Audytywny). To już jest bardziej "normalne" ale chciałem aby było rapowe. To też jest zespół z Wro.

Pozdro
    Wiesiek
    Ostatnio edytowane przez Wujot ; 25-07-2016 o 12:50

Domyślnie

najmniej podoba mi się fota nr3
    Ale taki klimat lubię bardzo !
    Tan Luc mi się nie podoba
    Ostatnio edytowane przez fafniak ; 25-07-2016 o 12:58

Domyślnie

No i brak możliwości edycji powoduje, że nie mogę poprawić błędu
    - na focie 2 i 3 jest RobertsonThe Space Cadets

A skoro już zacząłem pisać to dodam jako ciekawostkę jak fotografowałem Luc-a. Mały klub (Droga do Mekki), scena 2 x 3 m, oświetlenia zero (dosłownie zero). Wywalczyłem sobie miejsce pod/przed raperem ściągając skrzynkę po piwie. Dwie lampy błyskowe zainstalowałem na kijkach (tak z 70 cm), trzymałem to w dwóch rękach (kierując jak uważałem za dobre) w trzeciej miałem aparat foto a wszystko to prawie po ciemku. Oczywiście zdjęciom nie są potrzebne historie - albo można je pokazać albo nie. Ale to a'propos tego co pisał fafniak o uwarunkowaniach i albo wchodzisz na plan, imprezę absolutnie skoncentrowany i zmotywowany aby wydrzeć te zdjęcia albo jesteś widzem i może coś wyjdzie.

Temu Peji można było sprzedać opowieść jak to jest ważne aby poświęcił choć minutę na współpracę w końcu to w jego interesie. Na kolanach przed gwiazdami??? Jak robisz foty to Ty jesteś najważniejszy (oczywiście w granicach ogólnie przyjętych norm, ale nie zaszkodzi ich nagiąć)

pozdro
    Wiesiek
    Ostatnio edytowane przez Wujot ; 25-07-2016 o 13:36

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wujot Zobacz posta
    Wywalczyłem sobie miejsce pod/przed raperem ściągając skrzynkę po piwie. Dwie lampy błyskowe zainstalowałem na kijkach (tak z 70 cm), trzymałem to w dwóch rękach (kierując jak uważałem za dobre) w trzeciej miałem aparat foto a wszystko to prawie po ciemku. Oczywiście zdjęciom nie są potrzebne historie - albo można je pokazać albo nie. Ale to a'propos tego co pisał fafniak o uwarunkowaniach i albo wchodzisz na plan, imprezę absolutnie skoncentrowany i zmotywowany aby wydrzeć te zdjęcia albo jesteś widzem i może coś wyjdzie.
    No to sobie wyobraź sytuację gdzie po takich 2 błyśnięciach podchodzi do ciebie 2 karków i wynosi ciebie razem z tą skrzynką piwa poza klub
    Tu akurat udało sie - choć zdjęcia są...no mi się zbytnio nie podobają.

Domyślnie

No to sobie wyobraź sytuację gdzie po takich 2 błyśnięciach podchodzi do ciebie 2 karków i wynosi ciebie razem z tą skrzynką piwa poza klub
    Tu akurat udało sie - choć zdjęcia są...no mi się zbytnio nie podobają.
    Dokładnie - ale zauważ, że mam te dwa zdjęcia. Do sytuacji trzeba podchodzić elastycznie. Na razie parę razy skończyło się na lekkich zjebkach (na tyle lat to spoko)

Zdjęć nie mam zamiaru bronić, jeśli nie bronią się same. Chciałem pokazać tę "pracę" ręką i to przedostatnie wydaje mi się nawet dowcipne - korona z cienia, taki "król". Ale jeśli inni tego nie kupują to trudno, widocznie widziałem coś czego tam nie ma.

Niezbyt lubię sytuację gdy mam niewielką kontrolę nad planem dlatego raczej unikam takich tematów.

Pozdro
    Wiesiek

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni