Close

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 45

Wątek: Peja w studio

Domyślnie

Zrobic zdjecie to jedno, pokazywac publiczna osobe w tak niekorzystny sposob to drugie.

@fafniak - to nie cwiczenia, to tluszcz.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez david555 Zobacz posta
    Każdy fotograf bierze pełną odpowiedzialność za swoje obrazy.

Jeszcze tylko Cię zapytam, nacisnąłbyś spust migawki, widząc w wizjerze obraz jak na pierwszej fotografii w tym wątku ?
    nie wiem
    być może tak , być moze nie - pewnie nie przyszło by mi do głowy w ogóle tak na to "spojrzeć"

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zdebik Zobacz posta
    Zrobic zdjecie to jedno, pokazywac publiczna osobe w tak niekorzystny sposob to drugie
    Jeden widzi cycki, inny łopatki... Nie sądzę, by był to "niekorzystny sposób pokazywania"- każdy widzi co chce widzieć.

Domyślnie

Zdjęcie trafiło na tył okładki, przeszło przez wiele osób i jako jedyni Wy to zauważyliście i to nawet nie w jakiejś konstruktywnej formie Przypomnieliście mi dlaczego zmieniłem fora.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez [email protected] Zobacz posta
    Zdjęcie trafiło na tył okładki, przeszło przez wiele osób i jako jedyni Wy to zauważyliście i to nawet nie w jakiejś konstruktywnej formie Przypomnieliście mi dlaczego zmieniłem fora.
    No cóż, jaka muzyka takie zdjęcie...
    Sony A7 | Voigtlander 15/4.5 III | Tamron 28-75/2.8 RXD | Fuji 55/1.8

Domyślnie

Zaprezentowane tu zdjęcia czterech liter nie urywają. Delikatnie mówiąc. A to, że ktoś umieścił jedno z nich na jakiejś tam okładce, nie świadczy, że są udane, ciekawe etc.

Domyślnie

ale się przyczepiliście.

jako zestaw i reportaż słabo, jako pojedyncze zdjęcie w kategorii portret też słabo, ale jako 'edytorial', zdjęcie do konkretnego zastosowania w konkretnym przypadku, moim zdaniem jest ok.
    Koniecznie odwiedź Podkarpacką Grupę Fotograficzną na Nikoniarzach : Forum Grupy PODKARPACKIEJ
    Informacja jak się z nami spotkać : Czwartkowe P I W K O (czyli jak się z nami spotkać)
    Jesteś z Podkarpacia : Jak do nas dołączyć

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RobertMiernik Zobacz posta

, ale jako 'edytorial', zdjęcie do konkretnego zastosowania w konkretnym przypadku, moim zdaniem jest ok.

To pierwsze zdjęcie po skadrowaniu - kwadrat obrócony o jakieś 10 stopni - tak aby wycisnąć więcej tematu i dodać dynamiki może być. Problem łopatek rozwiązuje się samoistnie.

Tak przy okazji - czy wypada skopiować fotę autora proponując inne kadrowanie (a jeśli tak to brak hostingu bokiem wychodzi, nie pierwszy raz, bo przecież nie będę tego umieszczał na moim serwerze).

pozdro
    Wiesiek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez [email protected] Zobacz posta
    to ze trafilo na okladke nie swiadczy o tym ze jest arcydzielem tylko ze albo nie bylo alternatywy albo kiepsko z gustem. wielu ludzi przez ktorych przeszlo tez nie jest wyznacznikiem. bo przyznam ze te zdjecia sa fatalne. juz nie czepiajac sie plecow bo to akurat slabe bylo, ale foty sa bez swiatla bez kadru bez pomyslu. no ale gratualcje ze sie sprzedalo (bo zakladam ze skoro poszlo na okladke to nie za darmo, tylko za jakas przyzwoita monete)

- - - - kolejny post - - - - - -

Cytat Zamieszczone przez Wujot Zobacz posta
    Tak przy okazji - czy wypada skopiować fotę autora proponując inne kadrowanie (a jeśli tak to brak hostingu bokiem wychodzi, nie pierwszy raz, bo przecież nie będę tego umieszczał na moim serwerze).
    wg ustawy o prawie autorskim mozesz wykorzystac dany utwor w celach edukacyjnych, podajac autora zdjecia. tak wiec w takeij dyskusji propozycja kadrowania lub zalinkowanie danego zdjecia jest jak najbardizej dopuszczalna. i spokojnie mozesz to zrobic ze swojego serwera.
    Odpowiadam jedynie za to co napisalem - nie za to co zrozumiales

Domyślnie

@Zdebik, chciałbym zobaczyć jak rzucasz tego typu komentarze przy bohaterze zdjęć...

Moim zdaniem trochę zmarnowana okazja na dobre zdjęcia... Wygląda, że nie byłeś tam przypadkowo i pewnie Peja współpracowałby przy zdjęciach, można było wziąć nawet jedną lampę, blendę, poustawiać światło i zrobić dużo lepsze foty... Model bardzo charakterystyczny, tylko fotografować...

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni