Close

Strona 48 z 80 PierwszyPierwszy ... 38464748495058 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 471 do 480 z 800

Wątek: Lightroom 6

Gaduła Awatar ku6i
    Miasto
    Górny Śląsk/Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez paveu Zobacz posta
    A może rozbić to na dwa, np. taki zestaw : darmowy NX-D plus jakiś soft do tagowania i katalogowania ?
    A da się w tym NX-D łatwo przerzucić ustawienia wywoływania z 1 RAWa na np. 20 innych? Czyli coś analogicznego do Copy/Paste develop settings albo synchronizacji ustawień w LR

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bielack Zobacz posta
    Ktoś miał okazję przetestować AfterShot 3 Pro od Corela? Na mieście mówią, że szybszy od Lightroom: http://www.dobreprogramy.pl/AfterSho...ews,73056.html
    Może sobie być i 10 razy szybszy jak nie ma możliwości zaimportowania bazy LR z całą obróbką i tagami to o kant du.. można go potłuc. Bo co mi po szybkim programie jak cała robota włożona przez lata w katalogowanie i obróbkę idzie do kosza.
    Sony A7 | Voigtlander 15/4.5 III | Tamron 28-75/2.8 RXD | Fuji 55/1.8

Domyślnie

Ciekawe co 2pompony powie na to trzecie "dziecko Corela". Może już go nawet testuje . Ciekawe czy w ślad za deklarowaną szybkością obróbki, idzie też dobry color management. Tak czy siak czekam na jego spostrzeżenia, a w międzyczasie sam też przyjrzę się ASP3.
    D7100 NIKKOR AF-S 18-55 mm, TAMRON SP 70-300 mm, SIGMA DC 17-50 mm EX HSM
    PC : ASUS Z170, Procesor : i5-6500, Pamięć : 16 GB, Dysk : SSD 250 GB + HDD 1 TB, Karta grafiki : Gigabyte Nvidia GTX1050 Ti System operacyjny : Windows 10 Home 64-bit.

Domyślnie

A jeśli brać pod uwagę sam moduł develop, to jest jakaś sensowna alternatywa? Do katalogowania bardziej od Lightroomowego library przypadł mi do gustu Daminion, ale co z develop? Pościągałem triale różnych programów ale na obróbce się nie znam i dopiero zaczynam się tego uczyć, więc ciężko mi je ze sobą porównać - suwaczki wszędzie jakieś takie podobne Jeśli chodzi tylko o wołanie rawów i podstawową obróbkę (jako jedyny program) Lightroom nadal będzie nr 1?
    D5300, Sigma 10-20 f4-5.6, Sigma 17-50 f/2.8, Tamron 70-300 VC USD, SB-700, YN RF-605N

Domyślnie

Dzień dobry!
    Użytkownicy Lightrooma i Photoshopa powiedzcie co sie bardziej opłaca: abonament Adobe CC na oba programy (pakiet dla fotografów) czy sam Lightroom w wersji pudełkowej (o ile da sie jeszcze taki nabyć)?
    Potrzebuje programu do obróbki zdjeć, przy czym to tak raczej hobbystycznie na razie wiec nie zamierzam kupować np. pudełkowej wersji photoshopa. Wersja z abonamentem wiadomo ma wady, ale wyglada ciekawie- pytanie czy jest jakiś haczyk?
    Korzysta ktoś? Mam parę pytań jak to wszystko działa

ksh
    Gość

Domyślnie

Lightroom CS6 BOX z normalnego legalnego źródła kosztuje ~550zł, a miesięcznie Lightroom CC to ~45zł, czyli roczny abonament, inaczej wychodzi w pakiecie itd.

Domyślnie

A można opłacać abonament co miesiąc czy trzeba z góry zapłacić za powiedzmy rok?
    możliwe, że się nie znam a monitor mam słaby

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez notdot Zobacz posta
    A można opłacać abonament co miesiąc czy trzeba z góry zapłacić za powiedzmy rok?
    Wydaje mi sie, że można albo opłacić z góry cały rok, albo płacić co miesiąc. Przy czym nie wiem jak to wygląda w przypadku opcji miesięcznej- czy działa to na tej zasadzie, że 'zobowiązuje' się, że co miesiąc przez rok będę płacić te około 13 euro (powiedzmy jak za telefon) czy też płacę np 5 miesięcy a potem stwierdzam, że już nie potrzebuję programu i mogę przestać płacić jednocześnie tracąc dostęp?

Sam Lightroom jak ktoś napisał wyżej kosztuje około 5 stów, czyli w porównaniu do Photoshopa jest to całkiem przyjemna cena no i mamy "swoją" kopię programu. Z drugiej strony też nie wiem czy chce na dzień dobry ładować 5 stów jak nawet nie wiem czy mi Lightroom podjedzie- jeszcze nie miałam z nim styczności... Dlatego zastanawiam się nad tym abonamentem.

Domyślnie

Jeśli chodzi o abonament są tylko dwie możliwości: Albo zobowiązujesz się płacić przez cały rok miesięcznie albo płacisz za rok z góry. W drugim przypadku jest troszkę taniej.
    Ostatnio edytowane przez trystero ; 02-06-2016 o 22:34
    Nikon

ksh
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wredny_Rudzielec Zobacz posta
    Z drugiej strony też nie wiem czy chce na dzień dobry ładować 5 stów jak nawet nie wiem czy mi Lightroom podjedzie- jeszcze nie miałam z nim styczności... Dlatego zastanawiam się nad tym abonamentem.
    No to ściągnij wersje próbną i obadaj czy ci podejdzie.

Strona 48 z 80 PierwszyPierwszy ... 38464748495058 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów