Close

Strona 46 z 80 PierwszyPierwszy ... 36444546474856 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 451 do 460 z 800

Wątek: Lightroom 6

Gaduła Awatar ku6i
    Miasto
    Górny Śląsk/Kraków

Domyślnie

Ten cały viewNX ma opcję zapisu tych swoich etykiet do jakiegoś zewnętrznego plik tekstowego? Jak tak, to mógłbyś spróbować generować pliki XMP na ich podstawie i importować te XMP razem z NEFami.

Domyślnie

No właśnie chyba nie bazardzo tworzy swoje pliki .nksc z którymi chyba nic normalnego nie można zrobić.

Gaduła Awatar ku6i
    Miasto
    Górny Śląsk/Kraków

Domyślnie

Czyli to nie są pliki tekstowe tylko binaria?

Domyślnie

Problem:

LR 6 nie widzi nefów z D700. Zawsze używałem go do plików z fuji i było ok, teraz podpinam kartę z D700 i nic nie wyświetla (pliki oczywiście są na karcie).
    Zgrałem exploratorem pliki do win, robię synchro folderu i też nic (pokazuje ilość 150 plików, ale ich nie wyświetla, nie mogę ich przerzucić).

HELP!
    "Nie chcieć to znaczy chcieć nie chcieć." Mundek

Domyślnie

dłubałem, dłubałem i chyba wydłubałem.
    Nie wiem dlaczego akurat teraz tak się stało, ale trzeb było pokazać LR od nowa miejsce na którego na kopiować (zawsze wskazywał ostatnią pozycję).
    Po wskazaniu, ukazały się zdjęcia na karcie

Dzięki za pomoc! ;P
    "Nie chcieć to znaczy chcieć nie chcieć." Mundek

Domyślnie

emet_b - nie ma za co mój informatyk też ma na mnie taką metodę. Ja pisze mu maila z problem. On stara się jak najdłużej nie odpowiadać. W międzyczasie sam znajduję rozwiązanie

Domyślnie

Pojawiła się aktualizacja do LR 6.5 i CC, m.in. ma naprawiać brak wyświetlania nazw obiektywów:

http://blogs.adobe.com/lightroomjour...available.html

Nadworny melexiarz Awatar foto4deg
    Miasto
    Norwegia/Bydgoszcz

Domyślnie

Koledzy, mam mały problem. Lightroom nie chce mi posegregować zdjęć według czasu utworzenia. Można to jakoś dostosować? Robiłem fotki z dwóch aparatów i trochę bez sensu zmieniać nazwy 250 zdjęć pojedynczo.
    Zdradziłem Nikona na rzecz Sony,ale sentyment o forum pozostał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez foto4deg Zobacz posta
    Koledzy, mam mały problem. Lightroom nie chce mi posegregować zdjęć według czasu utworzenia. Można to jakoś dostosować? Robiłem fotki z dwóch aparatów i trochę bez sensu zmieniać nazwy 250 zdjęć pojedynczo.
    Ale gdzie Ci nie chce posegregować? W widoku Library? Tam na dole masz wybór sortowania, może przestawiło Ci się na czas dodania?

Domyślnie

Jeśli nie chce segregować według czasu utworzenia, to jak je w takim razie segreguje? Według jakiegoś kryterium musi je segregować - wystarczy go zmienić na taki, jaki chcemy z dostępnej listy...
    Ostatnio edytowane przez 2pompony ; 13-05-2016 o 14:37
    pozdrawiam bombelkowo

Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.

Strona 46 z 80 PierwszyPierwszy ... 36444546474856 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów