Close

Strona 554 z 607 PierwszyPierwszy ... 54454504544552553554555556564604 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 5 531 do 5 540 z 6065

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PiKa Zobacz posta
    I pomyśleć że pięć dni temu było jeszcze lato
    Zawsze gdzieś jest lato

Odnośnie wytrzymałości tego konkretnego modelu to przez miesiąc po kraszteście bacznie się przyglądałem mojemu aparacikowi czy aby przypadkiem nie zaczął po tym incydencie świrować i wygląda na to, że nic mu nie dolega (upadek z ok 1,5 metra na kostkę brukową). Dla równowagi, nie zauważyłem także by coś się poprawiło Przy okazji nieświadomie sprawdziłem jak sobie radzi na ISO6400-12800 w środku dnia (czyli typowy przypadek testowy większości portali branżowych). Wyszło do dupy, ale przynajmniej można poharcować z pluginami.

Ostatnio edytowane przez cz4rnuch ; 03-01-2016 o 16:27

C_K
    Gość

Domyślnie

Tak na marginesie to bardzo mi się spodobał kadr nr 2. Pozdrawiam

Domyślnie

Ale z niektórymi pionami to coś ci się porobiło po tym teście zderzeniowym.
    Jacek

Domyślnie

Ujęcie na 4 jest niezłe.
    Cytat Zamieszczone przez JK Zobacz posta
    A nie jest to wina sigmy 17-50 (jeżeli to ten obiektyw)? Ostatnio prostowałem wąskie ujęcia z imprezy rodzinnej - no i niestety meblościanki lecą jak nie z jednej to z drugiej strony?
    "Jeżeli fotografujący całkowicie polega na automatycznym pomiarze, jego życie stanie się niekończącym się poszukiwaniem aparatu, który zrobi wszystko sam" van Niekerk

Domyślnie

D7200 ma obustronną poziomnicę

cz4rnuch, czasem właśnie te dziwne testowe ustawienia /do tego jeszcze zrobione jako jpg/ pozwalają zobaczyć kadr z zupełnie innej strony...czasem dając dość niespodziewane efekty.

U mnie jeszcze za czasów D40 po pstrykaniu w środku dnia na czasie 1/4000s zostało to ustawienie w aparacie i nie miałem czasu zmienić gdy o zachodzie słońca jadąc autem zobaczyłem stado kóz pasących się pod drzewem. Jedynie aparat do oka, pstryk i wracamy do kierowania.
    Dopiero w domu na spokojnie zobaczyłem efekty i ustawienia jakie miałem.

Potem chwila zabawy suwakami w LR i wyszedł jeden z moich ulubionych obrazków

Czarny pasek na żółto haftowany

Domyślnie

Nooo. Stary D40 to była klasa. Nie to co dzisiejsze złomy.
    Jacek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JK Zobacz posta
    Who cares? Poza tym Alfama jest tak pofałdowana, że gdybym chciał się trzymać metody pomponiarza to bym miał same kadry swoich stóp.
    Cytat Zamieszczone przez gzyms Zobacz posta
    A nie jest to wina sigmy 17-50 (jeżeli to ten obiektyw)?
    Nie, wszystkiemu winny jestem ja. Po kraszteście zauważyłem jedynie, że prawa strona moich kadrów jest zupełnie nieostra. Może są chętni na kupno szkła z charakterem

Domyślnie

Ale za to jaki bokeh. Dużo ciekawszy od tego z denka od butelki.
    Jest taki watek o odjechanych bokehach, może tam ich zainteresuje taki obiektyw z charakterem.
    Jacek

Domyślnie

Taki tilt-shift w wersji ekonomicznej

Miałem swojego czasu S70-200 z podobnym efektem.
    Odklejona soczewka
    Czarny pasek na żółto haftowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cz4rnuch Zobacz posta
    Who cares? Poza tym Alfama jest tak pofałdowana, że gdybym chciał się trzymać metody pomponiarza to bym miał same kadry swoich stóp.

Austriackie gadanie. Ja się trzymam przysłowia 'chcieć to móc', i mnie pomimo pofałdowania terenu budynki stoją w pionach, a nie po skosach. Oto dowody:

uliczka płaska

lekko pochyła

bardzo pochyła

bardzo sakramencko pochyła

pozdrawiam bombelkowo

Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.

Strona 554 z 607 PierwszyPierwszy ... 54454504544552553554555556564604 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów