Szukaj
Budzi bo jest droga. Bo obiektywy potrafią kosztować po 50 tysięcy złotych, a ja za 5 tysięcy kupiłem swój pierwszy samochód, zaś statystyczny Polak na takie szkło musiałby pracować dwa lata.
Nie chodzi o limitowane edycje, to wszystko jest wypadkowa jednego - ceny. Gdyby taki Olympus tłukł limitowane edycje swoich aparatów za 500 złotych, to nie wzbudzałoby to żadnego negatywnego wydźwięku. A z Leiką jest jak z drogimi samochodami. Osiągi nieadekwatne do ceny, praktyczność również, koszty serwisu wysokie, a to wszystko przecież i tak ma spełniać ten sam cel (fotografować lub mieć 4 koła i kierownicę). O dalmierz też nie chodzi i jego niezrozumienie. To wszystko wynik ceny. A że Leika jest *****anie droga i z tą gównianą technologicznie matrycą ccd powinna kosztowac gruuubo mniej, to inna sprawa.
Ostatnio edytowane przez Pawel92 ; 28-11-2015 o 15:43
miałem niedawno możliwość "pobawienia się" L M9 znajomego z 35-ką - .... mój Sony A7 z 55/1,8 cienko wypadł. Cena adekwatna do jakości zdjęć.
Kurcze, aż mi trudno uwierzyć aby A7 cienko wypadł przy M9. Obserwując co robią aparaty za parę stówek... to już w ogóle. No porównywałem zdjęcia różnorodne w necie i opinie w necie. Ludzie piszą czasem o kolosalnej różnicy po przesiądnięciu się na FuFu z Aps-c a jak spojrzeć na taki jeden test porównawczy na niniejszym forum to różnice są aptekarskie. Zaś o adekwatności ceny do jakości... wybaczcie, że marudzę, ale na prawdę w to nie wierzę. Nawet gdyby była... to... no popatrzcie sobie na cenę Sigmy DP2 Merrill. Śmieszna w stosunku do jakości przewyższającej D800, a jednak jej nie kupuję. Dlaczego? Bo tak na prawdę liczy się jakość wystarczająca a i tak jest ona daleko za kompozycją, światłem, pomysłem, szczęściem, talentem. To komunały ocierające się o trolling, ale cena adekwatna do jakości? No chyba nie.
<a href="http://www.flickr.com/photos/133295965@N06/albums/">ALBUMY TEMATYCZNE</a>
<a href="https://www.facebook.com/FotografiePlockaGrzegorzPiaskowski/">Facebook</a>
Mysle ze haslo jakosc zdjec dotyczy kadrow, z m9 najwyzsza polka, z a7 pstryki
Skontaktuj się z nami