Close

Strona 75 z 217 PierwszyPierwszy ... 2565737475767785125175 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 741 do 750 z 2164

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pioterkow Zobacz posta
    Za to Twój tekst bardzo wiele wniósł do tematu.
    Masz jakieś kompleksy? Poprawiłeś sobie humor pisząc to zdanie?
    Jeśli tak to bardzo się cieszę i serdecznie pozdrawiam.

Leica to TYLKO aparat. Nie rozumiem czemu budzi takie niezdrowe emocje...
    Najwyraźniej nie jesteś jeszcze naprawdę wyluzowany
    Pozdrawiam
    Paweł

Moja radosna twórczość

Domyślnie

Budzi bo jest droga. Bo obiektywy potrafią kosztować po 50 tysięcy złotych, a ja za 5 tysięcy kupiłem swój pierwszy samochód, zaś statystyczny Polak na takie szkło musiałby pracować dwa lata.

Nie chodzi o limitowane edycje, to wszystko jest wypadkowa jednego - ceny. Gdyby taki Olympus tłukł limitowane edycje swoich aparatów za 500 złotych, to nie wzbudzałoby to żadnego negatywnego wydźwięku. A z Leiką jest jak z drogimi samochodami. Osiągi nieadekwatne do ceny, praktyczność również, koszty serwisu wysokie, a to wszystko przecież i tak ma spełniać ten sam cel (fotografować lub mieć 4 koła i kierownicę). O dalmierz też nie chodzi i jego niezrozumienie. To wszystko wynik ceny. A że Leika jest *****anie droga i z tą gównianą technologicznie matrycą ccd powinna kosztowac gruuubo mniej, to inna sprawa.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Franek_ Zobacz posta
    Budzi bo jest droga. Bo obiektywy potrafią kosztować po 50 tysięcy złotych, a ja za 5 tysięcy kupiłem swój pierwszy samochód, zaś statystyczny Polak na takie szkło musiałby pracować dwa lata.

Nie chodzi o limitowane edycje, to wszystko jest wypadkowa jednego - ceny. Gdyby taki Olympus tłukł limitowane edycje swoich aparatów za 500 złotych, to nie wzbudzałoby to żadnego negatywnego wydźwięku. A z Leiką jest jak z drogimi samochodami. Osiągi nieadekwatne do ceny, praktyczność również, koszty serwisu wysokie, a to wszystko przecież i tak ma spełniać ten sam cel (fotografować lub mieć 4 koła i kierownicę). O dalmierz też nie chodzi i jego niezrozumienie. To wszystko wynik ceny. A że Leika jest *****anie droga i z tą gównianą technologicznie matrycą ccd powinna kosztowac gruuubo mniej, to inna sprawa.
    +1

Czy dalej trzeba tłumaczyć, dlaczego Leica budzi u niektórych większe emocje niż np. Smiena?
    Udawanie zdziwienia i powtarzanie, że "to tylko narzędzie" jak "młotek" jest dosyć rozbrajające (delikatnie mówiąc)
    Ostatnio edytowane przez Pawel92 ; 28-11-2015 o 15:43
    Pozdrawiam
    Paweł

Moja radosna twórczość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel92 Zobacz posta
    +1

Czy dalej trzeba tłumaczyć, dlaczego Leica budzi u niektórych większe emocje niż np. Smiena?
    Udawanie zdziwienia i powtarzanie, że "to tylko narzędzie" jak "młotek" jest dosyć rozbrajające (delikatnie mówiąc)
    Więc właśnie W przypadku leiki odniesienie do przysłowiowego młotka jest podobne, jak kupowanie Rolls Roycea do rozwożenia pizzy
    Szkoda tylko, że leika nie ma żadnej konkurencji i odpowiednika w cyfrowym sprzęcie dalmierzowym...
    Leica MP, 28/2, 35/2, 50/1.4, 75/2.8

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez burton Zobacz posta
    Więc właśnie W przypadku leiki odniesienie do przysłowiowego młotka jest podobne, jak kupowanie Rolls Roycea do rozwożenia pizzy ...
    Zależy w jakiej cenie jest ta pizza
    No dobra, dosyć już tych wygłupów z mojej strony. Nie mam nic do Leiki, 4S, młotka, Rollsa ani też do pizzy. Za to te moje zdjęcia dalej takie jakieś nijakie.
    Pozdrawiam
    Paweł

Moja radosna twórczość

Domyślnie

miałem niedawno możliwość "pobawienia się" L M9 znajomego z 35-ką - .... mój Sony A7 z 55/1,8 cienko wypadł. Cena adekwatna do jakości zdjęć.

Domyślnie

Kurcze, aż mi trudno uwierzyć aby A7 cienko wypadł przy M9. Obserwując co robią aparaty za parę stówek... to już w ogóle. No porównywałem zdjęcia różnorodne w necie i opinie w necie. Ludzie piszą czasem o kolosalnej różnicy po przesiądnięciu się na FuFu z Aps-c a jak spojrzeć na taki jeden test porównawczy na niniejszym forum to różnice są aptekarskie. Zaś o adekwatności ceny do jakości... wybaczcie, że marudzę, ale na prawdę w to nie wierzę. Nawet gdyby była... to... no popatrzcie sobie na cenę Sigmy DP2 Merrill. Śmieszna w stosunku do jakości przewyższającej D800, a jednak jej nie kupuję. Dlaczego? Bo tak na prawdę liczy się jakość wystarczająca a i tak jest ona daleko za kompozycją, światłem, pomysłem, szczęściem, talentem. To komunały ocierające się o trolling, ale cena adekwatna do jakości? No chyba nie.
    <a href="http://www.flickr.com/photos/133295965@N06/albums/">ALBUMY TEMATYCZNE</a>
    <a href="https://www.facebook.com/FotografiePlockaGrzegorzPiaskowski/">Facebook</a>

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ekajana Zobacz posta
    Kurcze, aż mi trudno uwierzyć aby A7 cienko wypadł przy M9.
    Miejscami jest cienki.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jerzyk Zobacz posta
    miałem niedawno możliwość "pobawienia się" L M9 znajomego z 35-ką - .... mój Sony A7 z 55/1,8 cienko wypadł. Cena adekwatna do jakości zdjęć.

Możesz rozwinąć temat ?? W których kwestiach M9 pokonała A7??

- - - - kolejny post - - - - - -

A czy w Polsce najlepiej Kraków da się wypożyczyć m9 lub m240 + obiektywy. Słyszał ktoś z Was o takiej możliwości.??

Domyślnie

Mysle ze haslo jakosc zdjec dotyczy kadrow, z m9 najwyzsza polka, z a7 pstryki

Strona 75 z 217 PierwszyPierwszy ... 2565737475767785125175 ... OstatniOstatni