Close

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Amator

Domyślnie Amator

Witam. Posiadam trochę sprzętu, fotograficznego "szpeju" i jakieś umiejętność. Lubuje się w robieniu zdjęć CosPlayom i wydarzeniom typu konwent, targi. Podczas takich imprez robie dużo zdjęć ale czasami nie jestem wstanie zfotografować wszystkiego gdyż brak mi możliwości wejścia do różnych miejsc lub sytłacja na to nie pozwala. Dlatego potrzebuję paru porad. Jak zdobyć akredytację prasową na takich imprezach (co trzeba było napisać by udzielono akredytacji zwykłemu "Kowalskiemu", który nie jest powiązany z żadną redakcją czy strona) oraz jak rozpocząć tworzenie strony/bloga/fanpage na którym pokazywał bym swoje prace, opisywał imprezy, itp (odzego zacząć, co najlepiej robić, czego nie robić)? Proszę o pomoc

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Świętochowo

Domyślnie

Proponuję zacząć od zakupu słownika ortograficznego

Wysłane z mojego GT-I9506 przy użyciu Tapatalka

Domyślnie

Ot, językowy prowokator się nam trafił
    Chętnie pomożemy, ale napisz post poprawną polszczyzną.
    Tutaj jest... podpis

Domyślnie

"Witam. Posiadam trochę sprzętu, fotograficznego "szpeju" i jakieś umiejętność. Lubuje się w robieniu zdjęć CosPlayom i wydarzeniom typu konwent, targi. Podczas takich imprez robię dużo zdjęć ale czasami nie jestem wstanie z fotografować wszystkiego gdyż brak mi możliwości wejścia do różnych miejsc lub sytuacja na to nie pozwala. Dlatego potrzebuję paru porad. Jak zdobyć akredytację prasową na takich imprezach (co trzeba było napisać by udzielono akredytacji zwykłemu "Kowalskiemu", który nie jest powiązany z żadną redakcją czy strona) oraz jak rozpocząć tworzenie strony/bloga/fanpage na którym pokazywał bym swoje prace, opisywał imprezy, itp (od czego zacząć, co najlepiej robić, czego nie robić)? Proszę o pomoc "
    Teraz może być czy coś jeszcze mam poprawić? (Sorka mam trochę problemów z ortografią :/ )

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TheLunarr Zobacz posta
    "Witam. Posiadam trochę sprzętu, fotograficznego "szpeju" i jakieś umiejętność. Lubuje się w robieniu zdjęć CosPlayom i wydarzeniom typu konwent, targi. Podczas takich imprez robię dużo zdjęć ale czasami nie jestem wstanie z fotografować wszystkiego gdyż brak mi możliwości wejścia do różnych miejsc lub sytuacja na to nie pozwala. Dlatego potrzebuję paru porad. Jak zdobyć akredytację prasową na takich imprezach (co trzeba było napisać by udzielono akredytacji zwykłemu "Kowalskiemu", który nie jest powiązany z żadną redakcją czy strona) oraz jak rozpocząć tworzenie strony/bloga/fanpage na którym pokazywał bym swoje prace, opisywał imprezy, itp (od czego zacząć, co najlepiej robić, czego nie robić)? Proszę o pomoc "
    Teraz może być czy coś jeszcze mam poprawić? (Sorka mam trochę problemów z ortografią :/ )
    "Umiejętności, lubuję, w stanie, sfotografować, nie mam możliwości wejścia do niektórych miejsc, co należy napisać aby udzielono akredytacji..., pokazywałbym...". Jeżeli chcesz pisać jakiekolwiek podania o akredytację to absolutnie nie robić błędów ortograficznych i interpunkcyjnych i pisać poprawną polszczyzną, podobnie rzecz ma się z prowadzeniem i redagowaniem strony, bloga, fanpage. Błędy ortograficzne i językowe od razu dyskredytują Cię w oczach czytelników. Żeby nie było, że się znęcam Do założenia bloga polecam Wordpress'a - łatwa, intuicyjna obsługa, dużo możliwości personalizacji dzięki szablonom (można kupić np. tutaj: http://www.templatemonster.com/wordpress-themes.php), bez problemu tworzysz galerie... Co do akredytacji - w tym nie pomogę, ale jeśli "siedzisz" w tym środowisku, to zagadaj z kilkoma osobami (najlepiej z tych bardziej znanych) lub grupami i wkręć się jako "osobisty" fotograf, jako uczestnicy wydarzeń może będą mieli więcej możliwości wprowadzenia Cię za kulisy, do garderoby itp. Po wykonaniu zdjęć opublikuj je na swojej nowej stronie, ładnie napisz relację i prześlij link do organizatorów, może zainteresują się twoimi zdjęciami i następnym razem zaproszą do współpracy...

Domyślnie

Z akredytacjami jest różnie. Jako początkujący wolny strzelec nie masz co liczyć na większe, prestiżowe imprezy. Na imprezach lokalnych jest łatwiej. Czasami organizator jest chętny do współpracy. Pamiętaj tylko, że akredytacja to nie darmowa wejściówka. To coś - za coś. Poszukaj na forum w dziale ze sportem. Osoby fotografujące mecze wiedzą o akredytacjach sporo. Napisz na priv, poproś - wytłumaczą.
    O blogu jest wyżej. Przejrzyj blogi i zorientujesz się na czym to polega, aby nie polec. Pierwsze! polszczyzna w najczystszej postaci. Każda literówka, brak przecinka, składnia, gramatyka itp. przyczyni się do tego, że klient już nie wróci. Drugie! częste, systematyczne aktualizacje /znaczy się min. co drugi dzień/. Jak odpuścisz, klient nie wróci.
    Tutaj jest... podpis

Domyślnie

Dzięki za pomoc. Z tekstami nie będzie problemów, gdyż mam kogoś kto mógł by mi z tym pomóc. A co do akredytacji to coś z nią pokombinuje jak już będę mieć troszkę rozwinięta strone/bloga

Uprawnienia umieszczania postów