Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Domyślnie

To jakim cudem masz polskie znaki pod lewym altem? Zawsze tak miałaś?
    Object error. Unable to run this script. Program terminated!

Domyślnie

Przecież na pisała, że Ś ma pod prawym. A konflikt występuje przy użyciu dowolnego Alt - Shift -S
    Z6III + N 14-30/4, N24-120/4, N 28-75/2.8, N 70-180/2.8 + TC 1,4x, N 24-200, V 20/2.8, V 24/1.8, N 40/2.0, TT 75/2.0, V 85/1.8.
    D750/800 + N 24-70/2.8, N 50/1.8G.

było D70, D40, D60, D80, D90, D700, D7000, D7100, D600, D750, D7200, D7500, Z5, Z6II

moje pstryki, na fejsie, instagram

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez exit Zobacz posta
    ...photoshop nie reaguje na skrót alt+shift+ctrl+s (zapisz dla web), ale generalnie alt działa we wszystkich innych funkcjach, m. in. stempel. Mowa tutaj o alcie lewym
    I dalej:

Ok, zauważyłam zależność, - konflikt następuje przy kombinacji klawiszy Alt + shift + S (alt+s działa, i tworzy ś) (shift + s działa i daje nam duże S), ale Alt z Shiftem i S, aby mieć duże ś, to już się nie da. Może jakieś nowe pomysły? Grzebałam w ustawieniach i nic się nie zmienia, żadne cuda się tam nie podziały.
    Czyli jednak wygląda na to, że pod lewym altem są polskie znaki
    Poza tym dwa razy o to pytałem i dwa razy nie było zaprzeczenia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez SerU Zobacz posta
    Czyli jednak wygląda na to, że pod lewym altem są polskie znaki
    Poza tym dwa razy o to pytałem i dwa razy nie było zaprzeczenia
    Standardowego Konflikt występuje przy prawym i lewym alcie (w kombinacji alt+shift+s), podłączałam klawiaturę do dwóch innych komputerów i występuje ten sam problem. Także wszystko wskazuje na to, że problem tkwi w nowej klawiaturze..
    ech, czytanie ze zrozumieniem.
    Z6III + N 14-30/4, N24-120/4, N 28-75/2.8, N 70-180/2.8 + TC 1,4x, N 24-200, V 20/2.8, V 24/1.8, N 40/2.0, TT 75/2.0, V 85/1.8.
    D750/800 + N 24-70/2.8, N 50/1.8G.

było D70, D40, D60, D80, D90, D700, D7000, D7100, D600, D750, D7200, D7500, Z5, Z6II

moje pstryki, na fejsie, instagram

Domyślnie

To może tak:

Cytat Zamieszczone przez SerU Zobacz posta
    Lewy Alt daje Ci polskie znaki?? To jakiego układu klawiatury używasz?
    Standardowego Konflikt występuje przy prawym i lewym alcie (w kombinacji alt+shift+s), podłączałam klawiaturę do dwóch innych komputerów i występuje ten sam problem. Także wszystko wskazuje na to, że problem tkwi w nowej klawiaturze..
    Czy jest tu gdzieś zaprzeczenie, że pod lewym altem nie ma polskich znaków?

- - - - kolejny post - - - - - -

Akurat pod s mamy znak diakrytyczny, pod przytoczonym wcześniej skrótem z "k" ten konflikt nie występuje, bo nie ma "k" zamknięte, albo z ogonkiem Dlatego najpierw chciałem wyjaśnić, co robi lewy alt, a to nie jest do końca jasne na tym etapie.

Proponuję zrobić taki test: zainstaluj angielski układ klawiatury i zobacz, czy nadal skrót z "s" nie działa
    Ostatnio edytowane przez SerU ; 07-10-2015 o 14:16

Oszczędny w słowach
    Miasto
    nibylandia

Domyślnie

tak, nawet teraz nie działa
    SerU - TOP67 dobrze zrozumiał moje problemy altowe dla konieczności zaprzeczam, aby pod altem lewym tworzyły mi się znaki diakrytyczne wszystkie ogonki Tworzą się prawidłowo pod altem prawym, a konflikt następuje przy obu altach w połączeniu z shiftem i klawiszem S - czyli zarówno nie potrafię użyć skrótu w PS-ie "alt (lewy)+shift+ctrl+S" jako save for web , ani wykonać dużej litery ś za pomocą kombinacji: "alt (prawy) + shift + S" - wniosek: alt w połączeniu z shiftem i literką S odmawia swojej funkcjonalności. Paradoksalnie, podłączając starą klawiaturkę - problem znika i wszystko działa jak powinno. Stąd moje wnioski, że z klawiaturą jest coś nie tak.

Domyślnie

Zatem wygląda na to, ze Twoje wnioski są całkowicie słuszne i dobrze, że problem lewego alt został rozwikłany

Oszczędny w słowach
    Miasto
    nibylandia

Domyślnie

Chyba tak.. zamieniłam się klawiaturą z osobą, która nie używa takich kombinacji skrótowych Aczkolwiek dziwna sprawa.. dziwna.. trochę klawiatur przeszło przez moje palce, a z takim problemem się jeszcze nigdy nie spotkałam Dzięki za wsparcie, pozdrawiam ;>

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów