Close

Strona 14 z 18 PierwszyPierwszy ... 41213141516 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 172

Wątek: Kadr centralny

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zelber Zobacz posta
    Jak dla mnie te kilka przyzwoitych zdjęć przy 40 letnim dorobku wpxa to po prostu czysty przypadek.
    Ależ ty jesteś zawistny... Pewnie przez to, że pod moim zdjęciem tyle się dzieje, a pod twoim, takim "prawidłowym", pustki. Ale może się mylę, może to czysta zawiść i czysty przypadek.

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    (wpkx - mogę to wyciąć jak chcesz)
    Ani się waż.

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Nie wiem czy Wojtkowi tak w ogóle o dyskusje chodziło, ale ta dyskusja jest ważniejsza od zdjęcia ...
    Owszem, chodziło, choć przeszła moje najśmielsze oczekiwania. Oczywiście, że jest ważniejsza.

Cytat Zamieszczone przez Franek_ Zobacz posta
    Widać, żeś nowy, bo imienia Woytka jednym tchem obok Turysty z dużym wypowiadać na daremno w jednym zdaniu się nie godzi.
    Pełna zgoda. Wolałbym, aby nie kojarzono mnie z tą osobą.

Pewnie, że najłatwiej zasłonić się autorytetem. Ale tutaj jest podobnie - Woytek wrzuci jakieś zdjęcie, to publika ogląda, widać, że pod zdjęciem jest kilkaset odwiedzin i... cisza. Dopiero, jak się ktoś przełamie to lecą komentarze. A pod innymi zdjęciami komentarze są na poziomie sprzętowym, na poziomie oceny podstawowych parametrów, spraw łatwo uchwytnych i widocznych. W takim obrębie, w jakim ludzie czują się bezpiecznie. Rzeczy mierzalne i łatwo ocenne. I nie mówię teraz, że artyzm, że sztuka czy coś. Bardziej o nieumiejętność poruszania się wśród pewnych konwencji i kontekstów, o których pisał Jacek. Bo taki Kacper Kartofel poleci Hopperem, bo taki Alkinos jest w stanie rzeczowo się wypowiedzieć (co często bywa mylone z afirmacją danego zdjęcia) i nie chcąc zostać oskarżonym o jakieś towarzystwo wzajemnej adoracji powiem tylko, że takich komentarzy jest mało. Ale wynikają one z tego, co napisałem temu panu, co mi kazał spierdalać
    Właśnie, Maćku. Tak to jakoś jest. Widocznie moje zdjęcia bywają powyżej tej "krytyki".
    Dlatego, ponieważ wszystko już chyba zostało powiedziane i dyskusja ma się raczej ku końcowi, to chciałbym podziękować koledze Cezaremu, że pierwszy się odezwał, oraz przede wszystkim koledze Zelberowi, ponieważ cała dyskusja jest właśnie dzięki niemu.

PS Tak sobie myślę, że pikantnie byłoby, gdyby pani na zdjęciu okazała się imieniem Maryna...
    Snoblesse oblige:
    | buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |

Domyślnie

wpkx. Muszę coś dodać do tego posta, bo jak chciałem napisać samo 'wpkx' to za krótkie było. Jak widać forum stymuluje do dłuższych wypowiedzi niż 4 znaki.
    Albo do nicków dłuższych niż 4 znaki
    D7100, Nikkor 50mm/1.8g, Sigma 10-20/4-5.6, Revuenon 135/2.8 | Sony RX100M3 | Raynox DCR-250 | Fuji X-T2, XF 18-55/2.8-4.0, XC 50-230/4.5-6.7, Stroboss 36F, K&F Nikon-Fuji adapter

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wpkx Zobacz posta
    Pewnie przez to, że pod moim zdjęciem tyle się dzieje, a pod twoim, takim "prawidłowym", pustki.
    Przykro mi, ale nie mam zamiaru zniżać się do twojego poziomu w takiej rozpaczliwej próbie zwrócenia na siebie uwagi, wole pustki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zelber Zobacz posta
    Przykro mi, ale nie mam zamiaru zniżać się do twojego poziomu w takiej rozpaczliwej próbie zwrócenia na siebie uwagi, wole pustki
    Zelberze z Wrocławia, Ty tak na poważnie?

Zresztą, nieistotne. Woytek napisał, temat chyba wyczerpany.
    Ostatnio edytowane przez Franek_ ; 02-10-2015 o 19:01

Domyślnie

co napisałem temu panu, co mi kazał spierdalać:
    Absolutnie nic takiego Tobie nie kazalem robic. Mysle ze zle zinterpretowales moja proze, tak zero-jedynkowo bym powiedzial. Ten mechanizm stylistyczny ktory zastosowalem w swojej wypowiedzi do ktorej sie odnosisz, mial jedynie na celu spowodowanie dyskusji, bo dyskusja jest najwazniejsza.

Pokoj ludziom dobrej woli, Jihad dorabianiu ideologii do bardzo przecietnych zdjec.
    Pozdrawiam wszystkich serdecznie i przepraszam za brak PL znakow ale nie posiadam w tej chwili takowych.
    usuniety bo obrażał uczucia religijne

Domyślnie

Bla-bla-bla, bla-bla-bla, ceterum censeo Carthaginem delendam esse.
    Snoblesse oblige:
    | buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |

Domyślnie

Doczytałem, dotrwałem do końca, jakoś.
    Obejrzałem. Hm, zdjęcie, jest w odpowiednim dziale.
    Czy jest "dobre" "złe"?
    Nie powiem.

Złoto.
    Ludzie kiedyś się umówili że, ma tam jakowąś wartość.
    Jest tylko, metalem, jednym pośród wielu.
    Komentowanie http://autofocus.blox.pl/2008/01/Wie...nternecie.html
    Ostatnio edytowane przez _13_jacek ; 02-10-2015 o 20:56

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez _13_jacek Zobacz posta
    Złoto.
    Ludzie kiedyś się umówili że, ma tam jakowąś wartość.
    Jest tylko, metalem, jednym pośród wielu.
    Nie, nie jest tylko metalem i sie kiedys tak po prostu nie umowili, sa ku traktowaniu akurat zlota w szczegolny sposob konkretne przeslanki http://www.goldblog.pl/2012/05/dlacz...oli-pieniadza/

Cytat Zamieszczone przez _13_jacek Zobacz posta
    Udalo Ci sie nie bezposrednio, moze niechcacy ale jednak zestawic to zdjecie z pracami Bressona czy Brandta. Mysle ze nawet autor sie troche zaczerwieni.
    usuniety bo obrażał uczucia religijne

Domyślnie

Nie miałem zamiaru nic udowadniać.
    Tylko, lubię oglądać zdjęcia, nic po za tym.
    Bez odbioru.

Domyślnie

W szoku jestem, że nad tak beznadziejnym zdjęcie można prowadzić tak szeroko zakrojoną dyskusję
    Sony A7III + SY AF 35 1.4 + SY AF 85 1.4 + S 135 1.8 A

Strona 14 z 18 PierwszyPierwszy ... 41213141516 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów