Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 21

Wątek: Azure window

Domyślnie

.. nie mogę edytować, dodam od siebie.
    Nie zgadzam się*z założeniami dodatków typu (łódka, człowiek) w zaistniałej sytuacji, jak to mówią prawo obrony
    Wyjaśniając, zakryj sobie jeden z wspominanych dodatków i porównaj spokój na zdjęciu i na co patrzą twoje oczy?
    Zapewne ciężko się*zdecydować, słońce czy .... właśnie!
    Teraz popatrz na pierwsze zdjęcie i robi się*spokojniej chyba?

Jak wcześniej wspomniałem, w głowie układałem sobie podobne myśli jak zasugerowałeś.
    Zaistniała sytuacja zmusiła do innego działa, również byłem zaskoczony innymi rzeczami ale to pomijam już.

Pozdrawiam.
    :::WEB:::BLOG:::ANALOG:::INSTA:::
    YouTube:::

Domyślnie

Jasne że chodzi o zabawę i o to żeby porozmawiać, nie wydaje mi się żebym gdziekolwiek napisał że popełniłeś błąd, opisałem co mi się podoba a co nie w zdjeciu, które nam na forum wstawiles.
    rozumiem, że jeśli się nie zachwycam to powinienem siedzieć cicho? Ok szanuje taki wybór, dopóki mnie czymś nie zachwycisz będę milczał jak grób.
    Ja wolę dostawać odpowiedzi krytyczne konstruktywne pod swoimi wypocinami, co by spojrzeć na nie oczami innych,
    Co do robienia cudów ze zdjęciami to mnie źle zrozumiałeś, ja wyznaję zasadę że w krajobrazie warto upolować warunki/sytuacje, a nie robić wklejanki. Zaplanować i upolować, ale już się zamykam bo coś mi mówi ze nie chciana to gadka
    pozdrawiam
    ortografia to dla mnie czarna magia, przepraszam i dziekuje za wyrozumialosc

d800 d3100 n14-24 n24PC-E n24-85 n80-400vrII n50 n85 sb900 tplinkMR3040 eizo

Domyślnie

Oczywiście że nie napisałeś bezpośrednio o błędzie, jednak przedstawione argumenty tak zrozumiałem (Kadr, kolorystyka... )
    Odniosłem się*do pierwszego postu abyś szerzej rozpisał co miałeś na myśli.
    Napisałeś (tu czytaj, jeśli dobrze zrozumiałem) przedstawiłeś bardziej twoją wizję jak by miało to wyglądać chyba?
    Odpisałem tłumacząc co można i jak było, gdzie tu widzisz na atak ?
    Do tego przedstawiłem ten foto montaż, do którego się odniosłem już na samy końcu w osobnym poście abyś porównał zaistniałą sytuację - moja linia obrony, chyba mam prawo do tego aby przedstawić swoją stronę?

Jednak zrozumiałeś inaczej, skoro to napisałeś - szkoda.
    jeśli się nie zachwycam to powinienem siedzieć cicho? Ok szanuje taki wybór, dopóki mnie czymś nie zachwycisz będę milczał jak grób.
    Nic takiego nie napisałem, a czuję opinie jednego z kolegów na plecach.
    Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez biegly ; 16-07-2015 o 14:22

Domyślnie

Możliwe ze źle odebrałem, jeśli tak to sorry.
    Ja wiem ze to co byśmy chcieli żadko pokrywa się z tym co dostajemy, niemniej jednak uważam że trzeba polować, bo jest szansa, że ustrzelimy to w końcu.
    A takie gdybanie jak moje czasami może zaowocowac jakimś ciekawym pomysłem, który być może da się kiedyś zrealizować.
    pozdrawiam
    ortografia to dla mnie czarna magia, przepraszam i dziekuje za wyrozumialosc

d800 d3100 n14-24 n24PC-E n24-85 n80-400vrII n50 n85 sb900 tplinkMR3040 eizo

Domyślnie

To też napisałem, założenie takie miałem (szczególnie z człowieczkiem u góry) o którym wspomniałeś.
    Polować da się w miejscu gdzie się mieszka, ale na wakacjach zazwyczaj już tak się*nie da!
    Wytłumacz to żonie/ dziewczynie że na kolacje przez najbliższy tydzień niech chodzi sama, bo będę polował na najlepsze warunki do fotografowania w tym miejscu - chyba zdajesz sobie sprawę z sytuacji?

Co do gdybania, ja to nazywam planem działania - jeśli napotykasz opór ze strony natury (inne warunki od tych założonych ), stosuję plan "B"
    Jak planu "B" również nie da się zastosować, wówczas zostaje iść na żywioł i ruszyć szare komórki

Dzięki za komentarz i śmiało pisz, zdaję sobie sprawę że nie każdemu musi się*wszystko podobać.
    Ku wyjaśnieniu, zawsze chyba mam prawo odpisania (zrozumienia) i nie chodzi tu o atak (jak zazwyczaj jest to odbierane) tylko opinia - również przepraszam, jeśli tak zostało to zrozumiane.

Domyślnie

Aż mnie ręka Rafale korci aby wrzucić moje Azure window z jakże innym światłem i wzburzonym morzem
    Ale Twoja praca "bije" zupełnym spokojem, nie do osiągnięcia w ciągu dnia. Bardzo mi się podoba lekko pastelowa kolorystyka...
    Nikon i podróże ...

Domyślnie

Czyli wcześniej człowieczka i łódeczkę występlowałeś, aby nie burzyć kompozycji
    Nie wiem, co napisać.

Domyślnie

Aż mnie ręka Rafale korci aby wrzucić moje Azure window z jakże innym światłem i wzburzonym morzem
    Ale Twoja praca "bije" zupełnym spokojem, nie do osiągnięcia w ciągu dnia. Bardzo mi się podoba lekko pastelowa kolorystyka...
    Śmiało Pawle pokazuj, widziałem również ciekawe warunki na zdjęciach jednak nie do osiągnięcia o tej porze rozku.

Czyli wcześniej człowieczka i łódeczkę występlowałeś, aby nie burzyć kompozycji
    Aaa... i tu masz mnie

Domyślnie

Ja bym tą fotę widział ze złamanym Titanic'em w pół, wtedy to było by coś a tak to cisza, spokój...i za pewne Rafał tak chciał to pokazać.
    Jak dla mnie, to nie ma się do czego przyczepić. Ale jak wiadomo, jednym się podoba a innym nie koniecznie musi
    Pozdrawiam
    Janusz

D7100+N 18-105; S10-20; S17-50 2,8; N50 1.8G+BENRO A1695F
    Kilka moich zdjęc i jeszcze kilka

Domyślnie

a tak to cisza, spokój...i za pewne Rafał tak chciał to pokazać.
    Przy tych warunkach poszaleć nie można było, dla tego taka wersja na spokojnie.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów