Michel : wiem że ma, ale nie zawsze ma się je przy sobie gdy nagle przyjdzie do głowy podłączenie do statywu.
Poza tym podłączałem też SEL18200, które to mocowania statywowego nie ma, a waży 540g.
Szukaj
Michel : wiem że ma, ale nie zawsze ma się je przy sobie gdy nagle przyjdzie do głowy podłączenie do statywu.
Poza tym podłączałem też SEL18200, które to mocowania statywowego nie ma, a waży 540g.
A czy w a siódemkach też sa plastykowe bagnety? Jeśli tak, to nie wiem, czemu Sony z uporem maniaka przy tym trwa. Myślę, że to ani specjalnie dużo większy koszt, ani waga, a wytrzymałość metalowego bagnetu chyba jest większa. Ktoś tu kiedyś narzekał, że uszkodził bagnet w nexie próbując zamocować niezbyt starannie wykonaną przejściówkę.
zdjęcia to zatrzymany czas i nasza historia
Hmm.. a to w A6000 jest plastikowy ? Bo ile bym na niego nie patrzył, wygląda mi zupełnie na metalowy ...
Musisz głębiej zajrzeć i zobaczysz 3 plastikowe trzymajki.
Ale chyba nie chcesz udowodnić, że plastikowy bagnet jest lepszy?Miałem kolejnych kilka nexów i teraz A6000 i na szczęście nic nie uszkodziłem. Być moźe to tworzywo, z którego są robione bagnety jest bardzo wytrzymałe. Ale lubię szukać dziury w całym
I tak sobie myślę po ilu zmianach stałek to się w końcu wytrze i będzie luz![]()
zdjęcia to zatrzymany czas i nasza historia
No dobrze, spojrzałem i w rzeczy samej pod metalowym pierścieniem jest plastikowy pierścień.
ale, co by się mi za szybko nie wytarł, zaóważyłem trzy stalowe listki na których opiera się wewnętrzna część bagnetu w obiektywie - może tak szybko się nie wytrze.
A i jeszcze jedno. Kupowałem pewien czas temu znajomemu przez Ebaj metalowy pierścień do A7, który to sobie ten znajomy do swojego A7 zainstalował i teraz ma w pełni metalowy bagnet
Więc jeśli zacznę czuć, że mi się wyciera, też sobie zamówie takie cudo.
Skontaktuj się z nami