Close

Strona 41 z 80 PierwszyPierwszy ... 31394041424351 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 401 do 410 z 800

Wątek: Lightroom 6

Domyślnie Lightroom 6

mozesz kupic, placic co miesiac, ale jest taki myk np, ze na 29 dzien mowisz nie chce i dziekuje, wtedy przestana Ci pobierac oplate, tzn sobie nie mowisz tylko dzwonisz do A i rozmawiasz, masz 30 dni prawa zwrotu, a moze zapomnisz i nie zwrocisz, wtedy plac, masz opisane w warunkach umowy dokladnie

http://www.adobe.com/pl/misc/subscription_terms.html

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Ostatnio edytowane przez Carlos_lo ; 30-06-2015 o 00:18
    Sluzba niewybatozona z rana predko sie bisurmani
    www.smooth.photography/vs13

Domyślnie

Tylko nie widzę nigdzie w opcjach wykupu opcji miesięcznej. Jest tylko roczna i zapis, że jeśli anuluję po więcej niż 30dniach to obciążają mnie 50% kosztów z reszty umowy (czyli z reszty roku? bo umowa teoretycznie na rok tylko rozliczana co miesiąc). Czy czegoś nie rozumiem/rozumiem na odwrót?

Domyślnie Lightroom 6

jesli do 30 dni zrezygnujesz oddaja pieniadze, a pozniej tak jak mowisz, jak z abonamentem na telefon podpisujesz umowe na dobry deal, ale rok/dwa trzeba placic, jak skrocisz kara umowna czy cus bylo takiego, z tym ze oni zachecaja i nie chca karac, chca stale zrodlo dochodu stad umowa i jak chcesz to podpisujesz a jak nie to trudno, wiekszosc firm tak robi, co jest calkiem zrozumiale

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Ostatnio edytowane przez Carlos_lo ; 30-06-2015 o 03:01
    Sluzba niewybatozona z rana predko sie bisurmani
    www.smooth.photography/vs13

Domyślnie

Szkoda, trochę kijowo. Wolałbym np nieco wyższą cene/miesiąc niż w abo rocznym, ale możliwość wykupienia na 1/2/3 miesiące...
    Apropo umów na telefony to teraz są chyba u większości operatorów na czas nieokreślony, z miesięcznym okresem wypowiedzenia, bez ciągnięcia hardkorowych kosztów.
    Ostatnio edytowane przez morzon ; 01-07-2015 o 13:52

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez S4INT Zobacz posta
    Szkoda, trochę kijowo. Wolałbym np nieco wyższą cene/miesiąc niż w abo rocznym, ale możliwość wykupienia na 1/2/3 miesiące...
    Apropo umów na telefony to teraz są chyba u większości operatorów na czas nieokreślony, z miesięcznym okresem wypowiedzenia, bez ciągnięcia hardkorowych kosztów.
    Wszystko zależy od atrakcyjności abonamentu i sprzętu za symboliczne kwoty branego przy podpisywaniu umowy.
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

pozdrawiam
    Paweł

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez S4INT Zobacz posta
    Tak, są, ale dopiero jak Ci się skończy umowa czasowa - czyli prawie to samo co przy Adobe CC.

Mnie też się nie podoba przymusowy roczny abo na LR CC. Wcześniej było coś na wzór prepaid - czyli płaciło się i można było korzystać, nie zapłaciło się, to nie można było.
    Certo Six 2.8/80, Zenity, Praktica BX20
    Nikon
    D7000; S17-50/2.8, D610; 16--200/2.8, T70-300USD | Metz 50 AF-1

Domyślnie

a moze jakis watek z optymalnym ustawieniem LR? na jakich dyskach co najlepiej trzymac jaki ustawic cach i podglad, co z karta graficzna itd?
    bo jak ostatnio szukalem takich informacji zeby sobie sprawdzic czy mam poprawnie, to natknalem sie na rozne porady i niektore sie wykluczaly

Domyślnie

Dokładnie taki jest LR...
    Jedna zasada jest ważna - biblioteka i cache na najszybszym dysku (SSD), reszta to loteria.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Slon Zobacz posta
    Dokładnie taki jest LR...
    Jedna zasada jest ważna - biblioteka i cache na najszybszym dysku (SSD), reszta to loteria.
    no to tak mam

Domyślnie

Mam pytanie.
    Czy ktoś z Was próbował w Lightroomie (v. 6) w module Library (sekcja Comments, zaraz pod Metadanymi) dodawać jakieś komentarze do zdjęć. U mnie nie działa. Może ja coś źle robię. Podpowiem, że w tabelce pojawia się komentarz: "Comments not supported here".
    Jest na to jakaś porada?

Strona 41 z 80 PierwszyPierwszy ... 31394041424351 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów