Close

Strona 1509 z 2397 PierwszyPierwszy ... 5091009140914591499150715081509151015111519155916092009 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 15 081 do 15 090 z 23962

Wątek: Sony NEX

Domyślnie

Pezet ma dwa plusy dla mnie, wideo oraz dedykowana do a6000 i pezeta obudowa podwodna made in China, ale niezła i się sprawdza, a kosztuje 700 zł a nie 4000 zł..., ale czy m będziemy jeszcze jeździć do Egiptu wobec ostatnich wydarzeń? Ale niewykluczone, że starą ciotkę dokupię, jednak tutejsze tabelki http://www.photozone.de/sony_nex pokazują, że pezet niby lepszy. Myślę, że nie ma o co kopii kruszyć, kit kita kitem kituje

Domyślnie

Owain - fot nie widzę...
    Tylko nie mów, że jak masz robić takie foty, to wolisz wcale.

Domyślnie

Owain - jeśli wrzuci w ogóle jakieś foty - to tylko Moby Dicka.
    Snoblesse oblige:
    | buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |

Domyślnie

Dajcie spokój, po pół roku doczekał się aparatu to musi być wygłodniały i nas pewnie zaleje całą masą zdjęć

Domyślnie

Czyżby? A skąd niby weźmie Moby Dicka tak od ręki, hę?
    Snoblesse oblige:

Domyślnie

Dajcie koledze spokój, On dopiero czyta jak włączyć aparat i wymienić obiektyw.
    Owain - czekam na fotki z 55-210 z żużla ;p
    Ostatnio edytowane przez neck ; 26-06-2015 o 22:22

Domyślnie

Znalazł się adwokat... Obiektyw należy wymieniać bez włączania aparatu.
    Snoblesse oblige:

Domyślnie

Hy, Hy, cne Ahaby, oczywiście, że wrzucę, choć jedynie w celu legitymizowania swojej hedonistycznej przyjemności rozprawiania w tak zacnym gronie Moja bytność tu i tak jest dość absurdalna, bo jestem zwykłym pstrykaczem rodzinnym, niby kiedyś ciemnia, niby kiedyś analog, niby wiem o co lata technicznie ale na poziomie 2+2=4...Nie oszukujmy się, jestem jak dziewczynka pytająca Cave'a czy napisze jej smutny wierszyk... Nasuwa mi się taka myśl, poparta tym, że żonę kolega jej z pracy - fotograf(ik) zapewnił, że będę niezadowolony z nowego aparatu. Jesteśmy skazani na internetowy atak wszelakich cudownych, ostrych, dopracowanych fot, wiec nawet taki majtek jak ja będzie niezadowolony z tego, jak harpun w dłoni leży, w sensie technicznym. Czuję się, Wam powiem, teraz swobodnie jak owa łagodna pianka, bo aparat już jest i teraz już nie rozkminiać, tylko przyjemność czerpać i wyciskać co się da, z tego, na ten przykład, 55-210, Co Dobrych Zdjęć Nie Robi. Myśl moja biegnie dalej, że ujowym jestem pstrykaczem, bo patrząc nieraz na 35mm stwierdzam, że dla mnie za wąsko, za wąsko. Zresztą ten sam problem miałem ustawiając w 3d studio max kąt padania kamery, jako niby taki jak oko człowiecze, za wąsko, za wąsko. I ten mój strach, że jak się do zooma nie przykleję, to umknie mi kadr, a zoom, wiadomo, zuom. Taki na ten przykład Zdyboo, i 20-tką sowę uwieczni, i 500-tką nowozelandzką drużynę hokeja na trawie... Ale, cne Ahaby, pokora jest pierwszą ścieżką do doskonalenia I muszę jeszcze mój ukochany cytat z Czornyj;ego : fotografia to nie jest konkurs o złote gacie

ps. Problem ze zdjęciem jest większy, obiecałem wpkx'owi kota na początek. Na podorędziu mam tylko jamnika. Ale mam chytry plan, mamie-starowince wykraść bestyję, kocimiętką spoić i może się nie ruszy przez te 1/30...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wpkx Zobacz posta
    Znalazł się adwokat... Obiektyw należy wymieniać bez włączania aparatu.
    Napisałem gdzieś, że obiektyw się wymienia przy włączonym aparacie? Można czytać o dwóch niezależnych sprawach.

Magurski Park Narodowy na dobranoc

Domyślnie

Owain.

Ha.

Zatem:

1. Czy żona Twa miała w końcu coś na swoją obronę czy nie miała?
    2. Dopełniacz od "Czornyj" to "Czornego" - już niejaki Ockham, zaciąwszy się przy goleniu, stwierdził, że nie należy mnożyć byków bez potrzeby...
    3. Kot? Hmmm... A Moby Dick? Tymczasem przebierz jamnika i będzie OK.

PS Dobranoc, neck.
    Snoblesse oblige:

Strona 1509 z 2397 PierwszyPierwszy ... 5091009140914591499150715081509151015111519155916092009 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów