Neck, jak tak chodzisz nocami po dworcu to nie boisz się, że ktoś Ci bęcki spuści i zabierze Nexa?
Zdjęcia ładne. Jakieś specjalne ustawienia lub obróbka przy tym drugim?
Szukaj
Neck, jak tak chodzisz nocami po dworcu to nie boisz się, że ktoś Ci bęcki spuści i zabierze Nexa?
Zdjęcia ładne. Jakieś specjalne ustawienia lub obróbka przy tym drugim?
RX100M3 + 1 karta + 3 baterie + oryginalny futerał + ładowarka == ~570g
Jakby chcieć można by odchudzić:
- zamiast oryginalnego futerału (LCJ-RXF - 122g) wziąłbym coś mocowanego do paska, poręczniejsze
- ciężka ładowarka z kablem waży 117g, pewnie są lżejsze
- brać jedną baterię mniej (-21g)
Sprzętu do czyszczenia bym chyba nie brał - albo tylko jakieś chusteczki...
D7100, Nikkor 50mm/1.8g, Sigma 10-20/4-5.6, Revuenon 135/2.8 | Sony RX100M3 | Raynox DCR-250 | Fuji X-T2, XF 18-55/2.8-4.0, XC 50-230/4.5-6.7, Stroboss 36F, K&F Nikon-Fuji adapter
Nawet do głowy mi nie przyszło, że ktoś minie może pobić i zabrać NexaByłem tam przejazdem ze szwagrem, mieliśmy 30 minut na przesiadkę więc postanowiłem zrobić małą rundkę i zrobić kilka zdjęć. Statywu nie miałem więc nie rzucałem się w oczy a Nex taki mały że go z dłoni nie widać.
Dane są w exifie. Później tylko wyciągnąłem trochę cienie, Color Efex Pro a w nim Pro Contrast i wyostrzanie, to wszystko.
Moje miasto murem podzielone.
Ja z kolei ładowarki bym nie brał, jak się ma ze 3-4 baterie to nie trzeba, a i nie zawsze jest gdzie naładować. Teraz mi zeszło półtora baterii nexowej w 4 dni ale nie wiem ile zdjęć zrobiłem, przeglądanie też było i prądożerny wizjer co jakiś czas, a kompakty pokroju rx100 mają podobną wydajność aku do nexów (ok. 300-350 zdjęć).
Do kompakta zestaw czyszczący rzeczywiście raczej zbędny, a np. pilota ani razu nie użyłem (a i nie wiem czy w końcu nie wgrałem aplikacji do 'wyzwalania migawki wizjerem').
Natomiast z futerału chyba bym nie rezygnował - po pierwsze musi być wygoda w używaniu, szybkim chowaniu a po drugie ochrona podczas przenoszenia.
PS. zdyboo - jak większość streetów do mnie w ogóle nie trafia to miasto z murem świetne![]()
W ciągu kilku godzin ma się pojawić nowy soft (wersja 2.0) m.in do A6000. Poprawki to krótszy czas włączania aparatu i dodanie formatu zapisu XAVC-S.
No to elegancko - w końcu zdobyli się na aktualizację...
Skontaktuj się z nami