Szukaj
Jeśli tylko masz możliwość ściągnięcia jej w podanej kwocie bez cła itd to nad czym tu gdybać?
Czy ktoś ma jakieś przecieki kiedy wersja C pojawi się w magazynach? Chciałbym się załapać na plecak, ale niestety obawiam się że plecaki rozejdą się przed pojawieniem się wersji do nikona :/
Aktualne info to przełom maja i czerwca:/
Wysłane za pomocą Tapatalk
Zakupiłem wersję S.
Miałem wcześniej i N 80-400 AFs jak i T 150-600.
Póki co tylko raz się nią pobawiłem i powiem, że wagowo jest różnica...Jednak czuć tą różnicę w porównaniu do Nikkora czy do Tamrona.
Wykonanie pierwsza klasa. HSM szybki i cichy. A co najważniejsze celny.
Poniżej link do mojej galerii zdjęć z zoo w W-wie - w użyciu D750 oraz wspomniana Sigma.
klik
Taki tam byle jaki amator fotografii ?
Stowarzyszenie dla pacjentów z chorobami kardiologicznymi - Serce na Banacha
Fotki fajne ale nie do oceny jakości szkła. Musiałbyś wrzucić pełne nefy dla 2-3 max ognikowych na pełnej
dziurze i lekko przymkniętych. To pozwoli na wiarygodną ocenę. Do tego przydałoby się jakieś odniesienie.
Poniżej kolejny link do kolejnej mojej małej galerii. Są tam również zdjęcia i z przedmiotowej Sigmy.
klik / ( exify się wyświetlają )
W kwestii ostrości na 600mm i porównaniu do Tamiego - wg mnie jest lepiej.
Przy takich szkłach jak 80-400 czy 150-600 gdzie F zaczyna się od 4 albo i dalej należy pamiętać, że stabilizacja może i pozwoli robić zdjęcia na długich czasach rzędu 1/80 - albo nawet na 1/60 przy max ogniskowych jednakże ruch przy takich zbliżeniach jest jeszcze bardziej widoczny.
Skutkiem tego jest większa szansa posiadania zdjęć nieostrych ale nie ze względu na szkło a na samo poruszenie.
Ostatnio edytowane przez franz55 ; 26-05-2015 o 11:34
Taki tam byle jaki amator fotografii ?
Stowarzyszenie dla pacjentów z chorobami kardiologicznymi - Serce na Banacha
Skontaktuj się z nami