Close

Strona 12 z 80 PierwszyPierwszy ... 210111213142262 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 800

Wątek: Lightroom 6

Domyślnie

Wiem, ale w 100% przestawilem sie na LR.
    Chociaz nie jest to wada, miec akces do PS.
    Wada jest to, ze ja pol roku nie mam dostepu do wlasnego aparatu, wiec nie uzywam softu, a drugie pol, uzywam pare razy.
    I teraz jest dylemat: 120$ za rok czy 150$ i na zawsze.
    Moj turystyczny kompakcik: D750, 16-35/4VR, 50/1.8G, 70-200/4VR, T 150-600, SB-900. Tylko czasu i umiejetnosci brak...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jarkod Zobacz posta
    Ad 4. Niby tak, ale w przypadku HDR - panoram jeszcze nie robiłem - chodzi tylko o ostateczne generowanie pliku. Podgląd w dodatkowym oknie blokuje inne rzeczy (logiczne).
    z CMD albo ALT lub SHIFT tworzy bez okna podglądowego - nie pamiętam co mówili w Live

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JED Zobacz posta
    Wiem, ale w 100% przestawilem sie na LR.
    Chociaz nie jest to wada, miec akces do PS.
    Wada jest to, ze ja pol roku nie mam dostepu do wlasnego aparatu, wiec nie uzywam softu, a drugie pol, uzywam pare razy.
    I teraz jest dylemat: 120$ za rok czy 150$ i na zawsze.
    To już decyzja należy do Ciebie Zawsze aktualny i kompatybilny z nowymi puszkami lub... "na zawsze Twój"
    D750, S 35:1.4, T 24-70:2.8 G2, SB700

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JED Zobacz posta
    @Jarkod, kupiles pudelkowa czy CC?
    Bo sie tak zastanawiam (a uzywam LR kilka razy do roku tylko), ze moze te 10$/miesiecznie, to JEDNAK nie taki dramat?
    "Pudełkową" ze strony Adobe, czyli LR6 upgrade z wersji 4 do 6. Jak dla mnie, to jeśli używasz LR kilka razy w roku, to tym bardziej CC się nie opłaca. I nie ~10$ tylko 12,29 Euro, czyli tak ~50 zł na miesiąc. Przy cenie pełnej wersji rzędu 134,07 Euro (537 zł), to po 11 miesiącach masz już darmo. Wszystko przy założeniu, że nie potrzebujesz Photoshopa. Ja nie potrzebuję, a ponieważ poprzednią wersję kupiłem dla ucznia, a teraz upgrade (76,26 Euro), to już zupełnie nie opłacałoby mi się wykupywać abonamentu.

Domyślnie

Serwery Adobe przeżywają oblężenie. Wylogowałem się z CC i zalogować się już nie mogę...
    "...nie ma ludzi normalnych, sa tylko nieprzebadani..."

Domyślnie

Darmową? Nie ma i nie będzie. Tak, jak nie było z 4 na 5. Jest update, chyba z dowolnej wersji, bo przy zakupie pytało jaką mam teraz wersję, ale płatny.
    Chodziło mi właśnie o wersję Update; Znalazłem ją po dodaniu do koszyka wersji pełnej, wybraniu opcji "Edit" i przestawieniu na 'Upgrade".

Ale z jakiegoś powodu nie mogę tego zatwierdzić :-/ Być może dlatego, że przez stronę Adobe mam kupioną wersję 4 a wersje 5 kupiłem już jako upgrade? Na dodatek w "zwykłym" sklepie, a nie przez stronę Adobe, bo chciałem mieć pudełko.
    Trochę bloguję.

Domyślnie

C.d. co nowego:
    - rozpoznawanie twarzy (ale to już wszyscy wiedzą)
    - usuwanie efektu "czerwonych" (zielonych?) oczu u zwierząt
    - możliwość modyfikowania filtra połówkowego (graduaded) i kołowego (radial) przy pomocy pędzla (to mi się pewnie przyda)
    - maski dla tych filtrów (to pewnie też).
    - możliwość zmiany położenia (przeniesienia) obszaru zaznaczonego przez pędzel (adjustment brush) w inne miejsce. Po prostu przeciąga się pinezkę.
    Więcej tu
    Co ciekawe, LR dalej nie rozpoznaje Sigmy 17-50/2,8, tzn. nie stosuje automatycznie profilu obiektywu. Trzeba ręcznie wybierać.
    Ostatnio edytowane przez Jarkod ; 21-04-2015 o 23:55

Lightbulb

"Pudełkową" ze strony Adobe, czyli LR6 upgrade z wersji 4 do 6. Jak dla mnie, to jeśli używasz LR kilka razy w roku, to tym bardziej CC się nie opłaca. I nie ~10$ tylko 12,29 Euro, czyli tak ~50 zł na miesiąc. Przy cenie pełnej wersji rzędu 134,07 Euro (537 zł), to po 11 miesiącach masz już darmo. Wszystko przy założeniu, że nie potrzebujesz Photoshopa. Ja nie potrzebuję, a ponieważ poprzednią wersję kupiłem dla ucznia, a teraz upgrade (76,26 Euro), to już zupełnie nie opłacałoby mi się wykupywać abonamentu.
    Dla mnie 10$ lub 149$.
    Chyba masz racje, mimo wszystko - szukam po prostu usprawiedliwienia dla zakupu wersji CC, ale to chyba faktycznie bez sensu.
    Jedyne, co powstrzymuje przed "pudelkowa" wersja, to jasna zapowiedz jej nierozwijania - niepojete dla mnie.

Wlasnie zamarzylem sobie skorzystac z probnej wersji CC - nawet nie dalem rady tego zainstalowac, bo wyskoczyly jakies bledy...Swietnie.
    Moj turystyczny kompakcik: D750, 16-35/4VR, 50/1.8G, 70-200/4VR, T 150-600, SB-900. Tylko czasu i umiejetnosci brak...

Domyślnie

Daruj sobie testowanie triala CC dzisiaj. Serwery Adobe leżą. Raz działa raz nie. Ja zalogować się nie mogę od dłuższego czasu.
    "...nie ma ludzi normalnych, sa tylko nieprzebadani..."

Domyślnie

OK, dzieki.

A ktos potrafi podpowiedziec, jak roziwazac ten problem?

"Nieznany protokół

Firefox nie jest w stanie otworzyć tego adresu, ponieważ jeden z protokołów (aam) nie jest przypisany do żadnego programu ani nie jest dozwolony w tym kontekście.

Aby otworzyć ten adres, może być konieczna instalacja innego programu."
    Ostatnio edytowane przez JED ; 21-04-2015 o 23:58

Strona 12 z 80 PierwszyPierwszy ... 210111213142262 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów