Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 23

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Dune Zobacz posta
    [...] Sugeruję też ewentualne wstrzymanie się z zakupem do pojawienia się w sklepach Eizo CS240 ([...]może w cenie będzie Coloravigator) [...]
    The ColorEdge CS240 comes bundled with EIZO’s own ColorNavigator 6 calibration software.
    http://www.eizo.com/global/products/...240/index.html
    Nikon

ada89
    Gość

Domyślnie

w takim razie między cs240 a cx240 będzię nie duża różnica cenowa, to już chyba lepiej wychodzi cx240, chyba że się mylę.

Domyślnie

Nie znając jeszcze jakości CS240 ani możliwości finansowych kupującego trudno powiedzieć czy ta różnica kilkuset złotych jest duża .

Idąc tropem zwiększania kwoty przeznaczonej na zakup można powiedzieć także, że między CX240 a Nec Pa272 również jest niewielka różnica, a wiele osób poleci większa matrycę o większej rozdzielczości tego ostatniego monitora.

ada89
    Gość

Domyślnie

I tu jest problem, bo co już się wybierze to zaraz pojawia się lepsza propozycja za jedyne 500 zł droższa, nie przypuszczałam, że taki problem będzie z wyborem monitora

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Świętochowo

Domyślnie

Ja wybierałem rok
    Ostatecznie padło na Izo SX2262W. Jestem zadowolony. Zastosowanie wyłącznie amatorskie. Dużo drukuję.

Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Świętochowo

Domyślnie

Tam wyżej to "Eizo" miało być oczywiście. Chyba palec mi się "omsknął" czego nie zauważyłem i za co przepraszam

ada89
    Gość

Domyślnie

Kalibrowałeś go ? Bo podobno cięzko jest go skalibrować sprzętowo

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Świętochowo

Domyślnie

Kalibrowałem Easy Pix'em dołączonym do monitora. Podobno to nie najlepszy pomysł. Ale z drugiej strony taka poważna firma jak Eizo nie dołączała by do dobrego monitora dekalibratora
    Jako że mieszkam na rubieżach cywilizacji usługa kalibracji naszego forumowego kolegi jest dla mnie za droga.

Domyślnie

jesli nie jestes grafikiem to naprawde szkoda pieniedzy na monitor powyzej 2500 , celowalbym tylko w 24 cale . Ja mam skalibrowanego NEC-a za 1500 zl i do slubniakow jest az za dobry

Domyślnie

Podłącze się do wątku.
    Chciałem kupić jakiś monitor i aktualnie zastanawiam się pomiędzy dwoma modelami. Eizo CS240 i NEC SpectraView 232. Zależy mi na czymś co można skalibrować hardwerowo.

Co jesteście w stanie polecić? Myślałem nawet (aby obniżyć koszty) kupić NEC P232W ale nie jestem pewien czy można go kalibrować hardwerowo. Nigdzie nie mogę znaleźć takiej informacji.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów