Close

Strona 85 z 371 PierwszyPierwszy ... 3575838485868795135185 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 841 do 850 z 3710

Wątek: Samsung NX 300

Domyślnie

Niech mi ktoś powie,jest w ogóle jakieś forum na temat NX-a po polsku,bo szukam i nie mogę niczego znaleźć
    Samsung NX300,NX20, 18-55 OIS i 30mm f:2 50-200 OIS III

Domyślnie

Nie ma. Jedyne informacje są tutaj i jeszcze do niedawna były na forum Pentaxa

Domyślnie

Jest jeszcze wątek na Canon Board, jakoś ostatnio trochę odżył, ale przez długi czas był dość martwy, aż przestałem na niego zaglądać. Ale swego czasu właśnie stamtąd dowiedziałem się różnych ciekawych rzeczy. Zdaje się, że był on wcześniejszy od wątków tutaj i u Pentaxa.

A ta nowa cena NX3000 to chyba robienie miejsca na nowy NX3300. Do mnie NX3000 jakoś mniej przemawia niż 2000, jego zaletą jest obiektyw i spora bateria. Lightroom w zestawie też może być zaletą, ale... to już schyłek wersji 5, ma się pojawić LR 6 jeszcze w tym miesiącu, a to oznacza koniec rozwoju wersji 5 i brak wsparcia dla nowych aparatów. Już od kilku miesięcy nie pojawiły się żadne aktualizacje "piątki". Więc będzie problem, jakby ktoś chciał na tej "piątce" jechać z nowymi aparatami.
    Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
    Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?

NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BaCaaa Zobacz posta
    Wychodzi, ze aparat dodawany gratis do obiektywu i lightrooma
    no, chyba się skuszę, zostawię szkło, a puszkę puszczę na alle pewnie zejdzie za pińcset , gdzie kupię ten obiektyw za połowę ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez chaos Zobacz posta
    no, chyba się skuszę, zostawię szkło, a puszkę puszczę na alle pewnie zejdzie za pińcset , gdzie kupię ten obiektyw za połowę ?
    Hehe. Ja tak zrobiłem. Kupiłem nowy na OLX za 800 zł, bez gwarancji i paragonu, był z niemieckiej dystrybucji i sprzedałem na Allegro za 900 razem z 18-55. Stwierdziłem, że nie będę dublował zakresów. I tak mam wymianę z 18-55 na 16-50 za free.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piwko2 Zobacz posta
    Hehe. Widzieliście co zrobili z działem Samsunga? Archiwum, wszystkie tematy zamknięte, a w "innych systemach" zostawili tylko jeden wątek. Chyba za dużo było pyskówki w plotkach i luźnych gadkach.
    No wlasnie troche pyskuwki bylo - nie potrzebnej calkowicie.
    Ale z tego co widze mimo ze tamaty zamkniete to mozna w "archiwum Samsunga" zakladac nowe tematy

http://pentax.org.pl/viewforum.php?f...7ad089fc826fa1

Domyślnie

Przeniesiono do "Archiwum Samsung" i zamknięto ostatni wątek: "Obiektywy i akcesoria do systemu NX", który pominięto poprzednio przy "czyszczeniu"; zrobiono to, gdy tylko dziś pojawiły się nowe wpisy. Wygląda to na zmasowaną i konsekwentną akcję antysamsungową.
    Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
    Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?

NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)

Domyślnie

Cóż , chyba nie mogą przeżyć , że Samsung wypuszcza bardzo udane bezlusterkowce... Zaś Pentakts coś , co tylko potworkiem można nazwać XD
    Światła i cienie...
    http://nozaki.flog.pl
    Samsung i Nikon

Domyślnie

Potworkiem? czemu? ze wyglad inny od konkurencji? (rozumiem ze mowisz o KS-1?) jednak trzeba przyznac ze w swojej klasie bardzo dobre puszki robia - wiecej czesto daja z w nich niz konkurencja od C i N. Bardziej przeczuwam ze powodem byl smietnik ktory zaczal sie robic - coraz mniej rozmowy bylo na temat Samsunga ;/ - choc osobiscie uwazam ze zle to rozwiazal admin - zamiast zamykac tematy - mogl po prostu zBANowac osoby ktore robia balagan na forum i tyle.

Domyślnie

Wcześniej napisałem , że użytkownik Pentaksa jest świadomy , gdyż wybrał go za jego niewątpliwie zalety, czego o użytkownikach C i N nie zawsze można powiedzieć.

Masz rację. Admin na forum Pentaksa zle rozwiązał sprawę. Moim zdaniem dał ciała , bo użytkowników trzeba zdyscyplinowac a nie zamykać rozsądny temat.

U nas też było kilka kontrowersyjnych tematów takich jak D90, którego to zalet użytkownicy nowszych, lecz bardziej okrojonych modeli nie byli w stanie zrozumieć.
    Wypowiedzi schodzily z tematu , dochodziło do przytyków.
    Wypowiedzi zbędne zostały pokasowane i ludzie się uspokoili. To zdecydowanie lepsze rozwiązanie.

Miałem lepsze zdanie o użytkownikach Pentaksa. Takim rozwiązaniem problemu się rozczarowałem.
    Światła i cienie...
    http://nozaki.flog.pl
    Samsung i Nikon

Strona 85 z 371 PierwszyPierwszy ... 3575838485868795135185 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów