Close

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 35
    Gaduła Awatar manfred
    Miasto
    Góralem jestem i nikt kto ma okowite nie jest mi obcy

Domyślnie

Dzięki 100 krotne

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez manfred Zobacz posta
    Ludzie to jak idzie to zrobić. Nie nalegałbym ale tablecik na jutro bardzo mi potrzebny.
    Idzie zrobić, ale przy Note 8 trzeba uważać, bo GT-N5100 to nie GT-N5110, ani nie GT-N5120 i zastosowanie metody nie od tego tabletu, czy nawet wersji systemu może uceglić tablet i będziesz miał drogi przycisk do papieru.

I nie chodzi tu o wgrywanie systemu, ale o odblokowanie tabletu, aby można było ten system wgrać.
    Tu są 2 linki z opisem odblokowania Note 8:
    http://forum.android.com.pl/topic/16...-n5100-i-root/

Po odblokowaniu można następnie wgrać wybraną wersję systemu.
    Niestety Note 8 nie jest zbyt popularny i wielkiego wyboru ROMów na polskim forum nie znajdziesz.

Cytat Zamieszczone przez fafniak Zobacz posta
    Mój telefon to LG-P760
    był z t-mobile - teraz będzie robił tylko za monitor do gopro
    Dla Ciebie opis odblokowania i wgrania systemu jest tu:
    http://forum.android.com.pl/topic/90...-cwm-recovery/

Po odblokowaniu i instalacji CWM można wgrywać różne wersje systemu.
    Ostatnio edytowane przez GonzoG ; 15-03-2015 o 17:51
    Certo Six 2.8/80, Zenity, Praktica BX20
    Nikon
    D7000; S17-50/2.8, D610; 16--200/2.8, T70-300USD | Metz 50 AF-1

Domyślnie

Skorzystam z tematu i zadam pokrewne pytanie. Otóż:
    Mam samsunga Galaxy S2 zrootowanego z oryginalnym niebrandowanym systemem, chyba 4.0.2( nie pamiętam). Strzeliłem sobie w kolano i chciałem zainstalować sobie czcionkę. Sęk w tym, że podałem ścieżkę do tej czcionki na karcie SD. I teraz telefon nie chce się włączyć. Proces włączania zatrzymuje się na logo Samsung i tak kręci bez końca.
    Jak podałem wcześnie ścieżkę do czcionki znajdującej się w pamięci telefonu i nie było z niczym problemu.
    Wydaje mi się, a nawet jestem pewien, że problem leży w tym, że karta jest instalowana po uruchomieniu telefonu a skoro nie ma karty to nie ma czcionki i nie można uruchomić telefonu, bo cały czas szuka czcionki.
    Moje pytanie : czy można z zewnątrz dostać się do systemu Android i zmienić ścieżkę do czcionki zainstalowanej w pamięci telefonu.
    Mam nadzieję, że w miarę jasno to wytłumaczyłem

D600, N20-35/2.8D, N28-85/3.5-4.5AF, N50/1.8G, 85/1.8G, N70-210/4-5.6, Юпитер 37A 135/3.5, Metz 50AF-1

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zserty Zobacz posta
    Skorzystam z tematu i zadam pokrewne pytanie. Otóż:
    Mam samsunga Galaxy S2 zrootowanego z oryginalnym niebrandowanym systemem, chyba 4.0.2( nie pamiętam). Strzeliłem sobie w kolano i chciałem zainstalować sobie czcionkę. Sęk w tym, że podałem ścieżkę do tej czcionki na karcie SD. I teraz telefon nie chce się włączyć. Proces włączania zatrzymuje się na logo Samsung i tak kręci bez końca.
    Jak podałem wcześnie ścieżkę do czcionki znajdującej się w pamięci telefonu i nie było z niczym problemu.
    Wydaje mi się, a nawet jestem pewien, że problem leży w tym, że karta jest instalowana po uruchomieniu telefonu a skoro nie ma karty to nie ma czcionki i nie można uruchomić telefonu, bo cały czas szuka czcionki.
    Moje pytanie : czy można z zewnątrz dostać się do systemu Android i zmienić ścieżkę do czcionki zainstalowanej w pamięci telefonu.
    Mam nadzieję, że w miarę jasno to wytłumaczyłem
    Można, ale musisz dokładnie znać ścieżkę, gdzie jest plik, w którym znajduje się ścieżka do czcionki - wystarczy uruchomić telefon w tryb fastboot lub bootloader (nie pamiętam w który dokładnie), podpiąć pod komputer, a i mieć zainstalowane sterowniki ADB - wtedy poprzez konsolę, czy Android Commander (o ile jeszcze dostępny) możesz edytować pliki, czy też wgrać paczkę ze zmianą czcionek.

Jeśli masz wgrane nieoryginalne recovery możesz też przez nie wgrać paczkę ze zmianą czcionki.

A co do samej karty - jest dostępna od samego uruchomienia telefonu. Tylko podczas bootowania często jest dostępna pod inną ścieżką.
    Nikon

Domyślnie

Dla zainteresowanych KLIK, ciekawa alternatywa dla wersji androida od producenta. Na Samsungu SII w porównaniu z oryginałem spora różnica na szybkości.
    Dyplomata to człowiek ,który powie ci spier... w taki sposób ,że będziesz czuł zachwyt przed zbliżającą się podróżą

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nimnull Zobacz posta
    Dla zainteresowanych KLIK, ciekawa alternatywa dla wersji androida od producenta. Na Samsungu SII w porównaniu z oryginałem spora różnica na szybkości.
    Wygląda na to że to może być dla takich debili jak ja
    Czy jest jakiś haczyk w sytuacji gdy telefon był "robiony" pod t-mobile ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fafniak Zobacz posta
    Wygląda na to że to może być dla takich debili jak ja
    Czy jest jakiś haczyk w sytuacji gdy telefon był "robiony" pod t-mobile ?
    Nie.
    Sieci komórkowe co najwyżej dogrywają swoje aplikacje.
    Nikon

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nimnull Zobacz posta
    Nie za bardzo wiem jak to zrobić. Kiedyś zmieniałem soft w Ace' ale wiem ile czasu to trwało. Teraz próbowałem z dwoma na S2 ale instalując z karty SD wyskakiwał mi błąd instalacji.

@Gonzo, mam managera SDK ale nie mogę zainstalować sterowników USB pod W8.1. Wyskakuje mi błąd:"Failed to create directory C:\Program Files (x86)\Android\android-sdk\temp
    Done. Nothing was installed.".

Kurka, myślałem że pójdzie mi to troszkę sprawniej.

D600, N20-35/2.8D, N28-85/3.5-4.5AF, N50/1.8G, 85/1.8G, N70-210/4-5.6, Юпитер 37A 135/3.5, Metz 50AF-1

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GonzoG Zobacz posta
    Nie.
    Sieci komórkowe co najwyżej dogrywają swoje aplikacje.
    Sieci komórkowe przede wszystkim ustawiają tor radiowy (GSM) pod swoje potrzeby.
    Pozdrawiam
    Robert Błaszczak
    http://www.blaszczak.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zserty Zobacz posta
    Nie za bardzo wiem jak to zrobić. Kiedyś zmieniałem soft w Ace' ale wiem ile czasu to trwało. Teraz próbowałem z dwoma na S2 ale instalując z karty SD wyskakiwał mi błąd instalacji.

@Gonzo, mam managera SDK ale nie mogę zainstalować sterowników USB pod W8.1. Wyskakuje mi błąd:"Failed to create directory C:\Program Files (x86)\Android\android-sdk\temp
    Done. Nothing was installed.".

Kurka, myślałem że pójdzie mi to troszkę sprawniej.
    Uruchom instalatora z uprawnieniami administratora. Bez tego programy nie mają uprawnień do zmian w niektórych folderach na dysku systemowym.
    Nikon

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów